Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Πολιτισμός

Φαντασμαγορική βραδιά από τις Φιλαρμονικές Λεχαινών και Ναυπάκτου

Φαντασμαγορική βραδιά από τις Φιλαρμονικές Λεχαινών και Ναυπάκτου
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

100 και πλέον μουσικοί, τραγουδιστές και χορευτές στην μεγάλη βραδιά των Λεχαινών όπου τιμήθηκαν οι αποντες Π. Κατσούφης και Μ. Μέτσος

Μια υπέροχη μουσική βραδιά, χάρισε στον κόσμο με την ετήσια καλοκαιρινή συναυλία της η Φιλαρμονική Λεχαινών «ΟΡΦΕΥΣ» με τίτλο «Μια αγκαλιά τραγούδια». Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο προαύλιο του Γυμνασίου Λεχαινών την Κυριακή το βράδυ. Στην λαμπρή αυτή εκδήλωση εμφανίστηκαν περισσότεροι από 100 ερμηνευτές – μουσικοί – χορευτές οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από πλήθος κόσμου και αποθεώθηκαν στο τέλος της παράστασης.

Στην εκδήλωση , σύμπραξαν επί σκηνής η «Παπαχαραλάμπειος Φιλαρμονική Δήμου Ναυπακτίας» με την Φιλαρμονική Λεχαινών «ΟΡΦΕΥΣ». Οι μουσικοί των δύο φιλαρμονικών έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και απέδωσαν τα έργα με άρτια τεχνική κατάρτιση, την οποία θα ζήλευαν ακόμα και επαγγελματικές ορχήστρες! Το καλλιτεχνικό πρόσταγμα όλης της βραδιάς είχαν οι κύριοι Ευρυσθένης Χατζηγιάννης και Δημήτρης Αμπατζής (Καλλιτεχνικοί Διευθυντές και Αρχιμουσικοί της Φιλαρμονικής Λεχαινών και Φιλαρμονικής Δήμου Ναυπακτίας αντίστοιχα).

Η βραδιά ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό από τον πρόεδρο της Φιλαρμονικής Λεχαινών Ανδρέα Μάγκα , ο οποίος αναφέρθηκε στην Ιστορία και την προσφορά της Φιλαρμονικής στον τόπο και τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια εχει αναγνωριστεί το εργο που συντελείται από τον μαέστρο και τους μουσικούς. Γι αυτό και δεχεται πλήθος προτάσεων για συμμέτοχες σε πολλά φεστιβάλ σε όλα τα σημεία της Ελλάδας. Η Φιλαρμονική Λεχαινών διαθέτει συνολικά 80 μουσικούς.

Ο κ. Μίγκος ευχαρίστησε , το Δημο Ανδραβίδας Κυλλήνης και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την χρηματοδότηση της εκδηλωσης. Στη συνέχεια τιμήθηκαν δυο μεγάλοι απόντες της Φιλαρμονικής Λεχαινών που χάθηκαν το 2017…Ο μεγαλος ευεργέτης της Φιλαρμονικής Πάρις Κατσουφης και η σημαία της Φιλαρμονικής Μπάμπης Μετσος που έφυγε μόλις 48 ετων… Τις τιμητικές πλακετες απένειμαν ο βουλευτής Μακης Μπαλαούρας (στην αδελφη του Παρη Κατσουφη)και ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπιλ Ιωσηφ Μοραντ στα παιδιά του Μπάμπη Μετσου που συνεχίζουν το έργο του στη Φιλαρμονική.

Το πολυποίκιλο πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στο φιλόμουσο κοινό των Λεχαινών εκτείνονταν από κινηματογραφική μουσική έως και πολύ σύγχρονους και μοντέρνους ρυθμούς της λατινικής μουσικής. Την παράσταση λάμπρυναν με την παρουσία τους οι τέσσερις ιδιαίτερα αξιόλογοι μουσικοί ερμηνευτές. Η νεαρή σε ηλικία (16 χρονών) αλλά μεγάλη σε ταλέντο Στεφανία Συλλαϊδή από τα Λεχαινά, η εξαιρετική λυρική τραγουδίστρια Μαρία Θωμά, ο πολύ ιδιαιτερος και αισθαντικός Δημήτρης Δημόπουλος και ο μελωδικός Ανδρέας Καλλιβωκάς. Οι ερμηνευτές πραγματικά ταυτίστηκαν με το θερμό κοινό που κατέκλυσε την εκδήλωση και αντάλλαξαν μαζί τους πλήθος από συναισθήματα, σιγοτραγουδώντας αγαπημένες μελωδίες.

Πιάνο έπαιξε ο κύριος Σταμάτης Λέκκας, διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Πατρών, μαέστρος, ενορχηστρωτής και λάτρης των φιλαρμονικών ορχηστρών.
Μπουζούκι έπαιξε ο Γιάννης Κριδεράς, ενώ βιολί έπαιξε η ταλαντούχος κατοχος διπλώματος στο βιολί , Αλεξάνδρα Συλλαϊδή, επίσης από τα Λεχαινά που ξεσήκωσε το κοινό με τις μελωδιες της..

Επίσης, μια ακόμα πρωτοτυπία περίμενε το κοινό, όταν το Χορευτικό «Η ΕΣΤΙΑ» από την Ανδραβίδα εμφανίστηκε επί σκηνής και χόρεψε υπεροχα λαικους ελληνικους χορούς κάτω από την μελωδικό ηχόχρωμα που απλόχερα πρόσφεραν οι 90 και πλέον μουσικοί των δύο φιλαρμονικών.
Στο τελος καταχειροκροτηθήκαν τα παιδιά και των δυο Φιλαρμονικών , που πραγματικά εντυπωσίασαν με την ερμηνεία των κομματιών βάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη για μελλοντικές εκδηλώσεις ενώ εντυπωσίασαν τα παιδιά κάτω των 18 ετών, μερικά ήταν ακόμα και 8-10 ετών.

Ήταν μια βραδιά , μια εκδήλωση που άφησε άριστες εντυπώσεις σε όλους τους θεατές που κατέκλυσαν κάθε γωνία του αμφιθέατρου στο γυμνάσιο Λεχαινών και κατά γενική ομολογία ηταν άριστα οργανωμένη και συντονισμένη αφου συνεργάστηκαν τόσοι σύλλογοι, φορεις και καλλιτέχνες.
Αξίζει τελος να σημειωθεί ότι συγκεντρώθηκαν ειδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα για να σταλουν στους πληγέντες πυρόπληκτους συμπολίτες μας στην Αττικη, με πρωτοβουλία του Δ.Σ της Φιλαρμονικής που βρήκε ανταπόκριση από τον κόσμο.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος
Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος
vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24
Τρέχω και δεν φτάνω
Τρέχω και δεν φτάνω