Σύσκεψη με τους διευθυντές και τις διευθύντριες των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων που αναβαθμίζονται εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου, ανάμεσα στους οποίους δεσπόζουσα θέση έχουν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα Μουσεία του νομού μας, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, υπό τον υπ. Πολιτισμού κ. Παναγιωτόπουλο.
«Όλα δείχνουν ότι ο τουρισμός φέτος θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Θέλουμε η συμμετοχή του πολιτισμού στην τουριστική εκτίναξη της χώρας να είναι όλο και πιο σημαντική. Η επέκταση του ωραρίου και η αναβάθμιση των 33 μνημείων και αρχαιολογικών χώρων που καλύπτουν το 95% της επισκεψιμότητας είναι ένα σχέδιο εθνικό. Και η δική σας συμβολή σε αυτό είναι καθοριστική».
Με αυτά τα λόγια ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος υποδέχθηκε χθες τους διευθυντές και τις διευθύντριες των Εφορειών Προϊστορικών, Κλασικών και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στις οποίες υπάγονται διοικητικά τα σημαντικά μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι που εντάσσονται στο φιλόδοξο σχέδιο που θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου.
Ο υπουργός έθεσε το θέμα της λειτουργίας των Αρχαιολογικών χώρων επτά ημέρες την εβδομάδα και από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, ζητώντας την βοήθεια των υπευθύνων στην προσπάθεια αυτή.
Οι υπεύθυνοι των μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, μεταξύ των οποίων και η Γεωργία Χατζή της Ζ’ ΕΠΚΑ (Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας), εξεδήλωσαν την ικανοποίησή τους για την έγκριση, για πρώτη φορά, από την πλευρά της πολιτείας, του αναγκαίου αριθμού φυλάκων που ζήτησαν και συμφώνησαν να ετοιμάσουν εκθέσεις με τις επί μέρους εκκρεμότητες.
Στη σύσκεψη, συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΑ κα Λίνα Μενδώνη και η Διευθύντρια τής Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς κα Μαρία Βλαζάκη- Ανδρεαδάκη, συζητήθηκαν ακόμα τα θέματα των πόρων, του προσωπικού, τής προσβασιμότητας, της καθαριότητας, της πληρότητας των πωλητηρίων και κυλικείων, της ασφάλειας και πυρασφάλειας, του περιβάλλοντος χώρου, αλλά και της διαδικτυακής προβολής.


















