Προβάλλοντας . . . τις ρίζες του τόπου!
Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες το 14ο Φεστιβάλ παραδοσιακού χορού με τίτλο: «Σεργιάνι στην παράδοση», που διοργάνωσε ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Ρίζες» Αμαλιάδας, στην πλατεία της Κουρούτας. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν επτά συνολικά τμήματα του συλλόγου – ενηλίκων και παιδιών - καθώς και χορευτικά του δήμου Πατρέων, χορευτικά από τον Χορευτικό Όμιλο Κυπαρισσίας, από την Αιγιάλεια, αλλά και το χορευτικό από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαβαλίων. Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ παρουσιάστηκαν χοροί από την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τον Πόντο, τη Μικρά Ασία και το Αιγαίο.
Εντυπωσιακός και συγκινητικός ο χορός «Φωτιές» που παραπέμπει στην καταστροφή της Σμύρνης και το έθιμο «Χαντζή», που προέρχεται από την Καππαδοκία και παρουσιάστηκαν από τα χορευτικά του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Ρίζες». Εξαιρετικές και οι φορεσιές, συγκέντρωσαν τα βλέμματα του κόσμου, που για μια ακόμη χρονιά κατέκλυσαν την πλατεία της Κουρούτας. Υπεύθυνος του προγράμματος ήταν ο κ. Θεόδωρος Χρυσανθακόπουλος από τις «Ρίζες» και συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κα Αθηνά Κολέτση, επίσης από τις «Ρίζες».
Ο κ. Χρυσανθακόπουλος ευχαρίστησε θερμά όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση της εκδήλωσης, τους μαθητές της σχολής και τους χορηγούς. Τα χορευτικά του συλλόγου το επόμενο διάστημα, θα συμμετάσχουν σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.





















