Οι κινηματογραφικές βραδιές προβάλλουν την ταινία του Γρηγόρη Καραντινάκη "Η χορωδία του Χαρίτωνα", την Τρίτη 18/11 στον κοινωνικό πολυχώρο "Δεξαμενή" στον Πύργο και την Τετάρτη 19/11 στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Γαστούνη, στις 9 μ.μ.
Κομεντί 2005 | Έγχρ. | Διάρκεια: 116'
Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη με τους: Γιώργο Χωραφά, Μαρία Ναυπλιώτου, Ακύλλα Καραζήση, Δημήτρη Πιατά, Χρήστο Στέργιογλου
Το 1968, σε μια κωμόπολη όπου γίνεται Ολυμπιάδα Χορωδιών, ο ερωτιάρης και ανέμελος διευθυντής του Γυμνασίου Χαρίτωνας, μαέστρος της σχολικής χορωδίας, πολιορκεί την καθηγήτρια των μαθηματικών Ελένη και συγκρούεται για χάρη της με τον χουντικό ταγματάρχη Δημητρίου.
ΥΠΟΘΕΣΗ:
Έρωτες, πάθη, ίντριγκες και πολύ αισιοδοξία, σε μια τρυφερή κωμωδία για τη ζωή και τους ανθρώπους, με ένα εξαιρετικό καστ πρωταγωνιστών. Άνοιξη του 1968. Μια μικρή επαρχιακή πόλη βρίσκεται σε αναβρασμό. Όλοι ζουν στο ρυθμό του Ετήσιου Διαγωνισμού Χορωδιών της περιοχής που εδώ και 50 χρόνια αποτελεί το επίκεντρο της ζωής στην πόλη. Ο χαρισματικός γυμνασιάρχης Χαρίτων με τον μαγικό τρόπο τη σχολική χορωδία. Η εμφάνιση του νέου και φιλόδοξου στρατιωτικού διοικητή Ταγματάρχη Δημητρίου, που έρχεται να επαναφέρει την τάξη και την ασφάλεια στους κατοίκους, θα πυροδοτήσει τη σύγκρουση ανάμεσα στους δύο άντρες, για την ωραία Ελένη, την όμορφη μαθηματικό του Γυμνασίου, το μπιλιάρδο και βέβαια τη μουσική.
ΔΙΑΚΡΙΣEIΣ:
1⁰ Βραβείο ταινίας Μυθοπλασίας Μεγάλου Μήκους - Κρατικά Βραβεία Ποιότητας 2005.
Βραβείο Ήχου - Κρατικά Βραβεία Ποιότητας 2005.
Βραβείο Κοινού Jameson - 46⁰ Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2005.
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αλεξάνδρειας 2006:
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας
Βραβείο Σκηνοθεσίας (Γρηγόρης Καραντινάκης)
Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου (Μαρία Ναυπλιώτου).



















