από τον Εκπολιτιστικό Επιμορφωτικό Σύλλογο της περιοχής, που εξέδωσε ανακοίνωση. Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε αγώνας μπάσκετ με την ομάδα της περιοχής και ακολούθησε μουσική βραδιά. Την Παρασκευή παρουσιάστηκε παράσταση καραγκιόζη και το Σάββατο πραγματοποιήθηκε το 1ο Αντάμωμα Συλλόγων με παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών χορών και την αναβίωση εθίμων από όλη την Ελλάδα. Την Κυριακή το πρόγραμμα περιελάμβανε την παρουσίαση του ιστορικού κ. Πανταζόπουλου, που ανέλυσε το θέμα «Κάτω Παναγιά, από το χθες στο σήμερα» και η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακούς χωρούς. Απόψε οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με ένα λαϊκό γλέντι και πρωταγωνιστές τον Αγάθωνα και το συγκρότημα Τζιβαέρι.
Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε ο Εκπολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Κάτω Παναγιάς για τη στάση που κράτησε η δημοτική αρχή απέναντι στους διοργανωτές.
«Όταν ο ελληνισμός της Μικράς Ασίας ρίζωσε στην Κάτω Παναγιά έφερε μαζί του την πίστη. Πίστη στη Μεγαλόχαρη. Πίστη στις αξίες του Ελληνικού πολιτισμού. Πίστη στη δύναμη των χεριών και του μυαλού τους. Κάθε παιδί που γεννιέται, πορεύεται στη ζωή με αυτή την πίστη. Εμείς, που χρόνια τώρα, υπηρετούμε με ανιδιοτέλεια τις παραδόσεις μας, κουβαλάμε και την ευθύνη αυτής της παρακαταθήκης.
Τα «Παναγιούσικα» είναι μια από τις πολιτιστικές δράσεις που δεν ξέφτισαν στο πέρασμα του χρόνου επειδή όλοι οι Κατω Παναγίτες δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Οι καιροί δυσκόλεψαν και έτσι ζητήσαμε τη συνδρομή του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, ο οποίος απλόχερα έχει στηρίξει πολλές άλλες εκδηλώσεις, ακόμη κι αυτές που οι συμβολισμοί ή η ιστορία τους είναι ποιο αδύναμοι από αυτούς που εκπέμπουν η Κάτω Παναγιά και η Κυλλήνη.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Αυγούστου και ενώ υποβάλλαμε στη Δημοτική Αρχή αναλυτικό κατάλογο, και τεκμηρίωση των πενθήμερων εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος εισηγήθηκε να δοθούν για τα «Παναγιούσικα» 1500 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 10% των συνολικών δαπανών. Η περηφάνια μας πηγάζει από την ιστορία μας και το ποσό που ψήφισε η πλειοψηφία μας προσβάλει. Ευχαριστούμε όσους καταψήφισαν αυτή την πρόταση - προσβολή.
Ελπίζουμε, μιας και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στην Κάτω Παναγιά, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που την ίδια στιγμή ψήφισαν να δώσουν 4.000 ευρώ για το πανηγύρι στις Ξενιές, (αδικώντας και την Κυλλήνη που πήρε και αυτή 1500 ευρώ) να κρίνουν, να συγκρίνουν και να κάνουν την αυτοκριτική τους. Καλό Δεκαπενταύγουστο σε όλους».



















