Χορωδιακή συνάντηση από την Μικτή Χορωδία Πύργου, την Χορωδία Τρίπολης και την Χορωδία Πρέβεζας
Μια ακόμα μοναδική μουσική βραδιά, χάρισε στο φιλόμουσο κοινό της πόλης και στους εκατοντάδες φίλους της που την ακολουθούν πιστά σε κάθε της εκδήλωση, η Μικτή Χορωδία Πύργου, η οποία συναντήθηκε στη σκηνή του Θεάτρου «Απόλλων» το Σάββατο το βράδυ, στο πλαίσιο της 6ης Χορωδιακής Συνάντησης, με δυο χορωδίες παγκόσμιας εμβέλειας. Την Χορωδία Τρίπολης και τη Χορωδία Πρέβεζας- Αρμονία.
Η βραδιά ήταν άριστα οργανωμένη και στην παραμικρή λεπτομέρεια και οφείλουμε να πούμε ότι και οι τρεις χορωδίες με τις εξαιρετικές φωνές των χορωδών τους καταχειροκροτήθηκαν για την παρουσία τους, ερμηνεύοντας τραγούδια ελλήνων κυρίως συνθετών, αλλά και παραδοσιακά και νησιώτικα
Την βραδιά άνοιξε με ένα καλοσώρισμα ο πρόεδρος της Μικτής Χορωδίας Πύργου κ. Τάσος Παυλίδης ο οποίος τόνισε ότι πέρα από το πρωτόκολλοπου λέει ότι οι οικοδεσπότες, η φιλοξενούσα δηλαδή χορωδία τραγουδάει τελευταία, η Μικτή Χορωδία Πύργου θα τραγουδήσει πρώτη για να προσδώσει την τιμή που αξίζει στις άλλες δύο χορωδίες που φιλοξενεί και που έχουν δώσει πολλά στο χορωδιακό τραγούδι. Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη διεύρυνσης της χορωδίας με νέα μέλη, νέους χορωδούς.
«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας εδώ και για την ηθική σας στήριξη στην προσπάθεια που κάνουμε, να μας ευχηθείτε καλό κατευόδιο στο ταξίδι μας στη Θεσσαλονίκη, όπου θα τραγουδήσουμε σε ένα χορωδιακό φεστιβάλ που γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και θα εκπροσωπήσουμε επάξια, όπως πιστεύουμε την πόλη του Πύργου.
Τέλος, θέλω να επισημάνω ότι η Μικτή Χορωδία Πύργου δεν είναι ένα κλειστό κλαμπ. Οι πόρτες είναι ανοιχτές σε όλους όσους θέλουν να μυηθούν στην τέχνη του τραγουδιού οιυ γίνεται υπό την καθοδήγηση του καθηγητή του Ελληνικού Ωδείου Πύργου, κ.Παναγόπουλου, που είναι και ο ιδρυτής αυτής της χορωδίας, και της καθηγήτριας του πιάνου, της κας Τζένης Λάγιου. Η πρόσκληση λοιπόν, είναι ανοιχτή, διαρκής και η ανανέωση της χορωδίας επιβεβλημένη»
Ακολούθως η Μικτή Χορωδία Πύργου με τον μαέστρο της στο πόντιουμ κ. Θοδωρή Παναγόπουλο, ανέβηκε στην σκηνή και το μουσικό ταξίδι της 6ης Χορωδιακής συνάντησης είχε μόλις ξεκινήσει. Στην συνέχεια εμφανίστηκαν η Χορωδία Πρέβεζας Αρμονία υπό την διεύθυνση του μαέστρου Βαλεντίν Στεφάνωφ και η Χορωδία Τρίπολης υπό την διέυθυνση του Μιχάλη Γαργαλιώνη όπου και χειροκροτήθηκαν θερμά από τον κόσμο.




















