Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Πολιτισμός

Πύργος: "Τραγουδάμε για μια πόλη καθαρή"

Πύργος: "Τραγουδάμε για μια πόλη καθαρή"
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Την Πέμπτη 2 Ιουλίου στο Επαρχείο

Με μουσικές και αγαπημένα τραγούδια, ερμηνευμένα από τις μελωδικές φωνές του Λάκη Χαλκιά, του Βασίλη Λέκκα και της Ηλείας Ρίτας Αντωνοπούλου, θα πλημμυρήσει ο Λόφος του Επαρχείου στον Πύργο, την Πέμπτη 2 Ιουλίου, στην μεγάλη συναυλία «Για μια πόλη καθαρή» που συνδιοργανώνουν οι Επιστημονικοί φορείς και η Επιτροπή Αγώνα για έναν Πύργο χωρίς σκουπίδια, με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και την αιγίδα του Δήμου Πύργου.
Μια συναυλία, την καλλιτεχνική διεύθυνση και παρουσίαση της οποίας θα έχει ο Ηλείος στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Τζουανόπουλος, γνωστός σε όλους για τις σπουδαίες εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Απόδημο Ελληνισμό στο ξωκλήσι του Αι- Γιάννη στα Μακρίσια
Η μουσική βραδιά προμηνύεται μοναδική, με τραγούδια γνωστών Ελλήνων συνθετών που άφησαν εποχή, ερμηνευμένα από τους πλέον καταξιωμένους στο χώρο καλλιτέχνες, ενώ πολύ σημαντικό είναι το μήνυμα που θέλουν να στείλουν οι διοργανωτές για ένα καθαρό περιβάλλον, απαιτώντας λύση στην διαχείριση των απορριμμάτων για να μην ξαναζήσει ο Πύργος τις εφιαλτικές στιγμές που πέρασε.
Στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου των διοργανωτών τονίστηκε ότι η ιδέα αυτής της συναυλίας προέκυψε μέσα το «πάντρεμα» των επιστημονικών φορέων με τους υπόλοιπους φορείς.
«Θέλουμε αυτή η πόλη- τόνισαν- να μη γίνεται γνωστή για τους τόνους των απορριμμάτων της αλλά για την ιστορία και τον πολιτισμό της. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οργανώνουμε μια μεγάλη συναυλία, ανεξαρτήτως αν το πρόβλημα στον Πύργο έχει σχεδόν εκλείψει. Στα χωριά παραμένει και γενικότερα το θέμα των σκουπιδιών δεν έχει λυθεί οριστικά. Με την εκδήλωση αυτή, θα αναδείξουμε μια άλλη πλευρά της πόλης. Μιας πόλης με ιστορία και πολιτισμό που δικαιούται να είναι καθαρή. Με σύνθημα λοιπόν, «τραγουδάμε για μια πόλη καθαρή» και λέμε ταυτόχρονα «ναι στην ανακύκλωση. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε».
Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, θα δοθούν εντός των προσεχών ημερών. Η προετοιμασία της βραδιάς είναι πυρετώδης, μια μέρα πριν θα γίνει και η τελική πρόβα τζενεράλε και θα διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος του Επαρχείου γιατί αναμένεται να κατακλυστεί από εκατοντάδες ανθρώπους που θα θέλουν αφενός να παρακολουθήσουν την συναυλία και αφετέρου να συμμετάσχουν σε αυτήν την εκδήλωση για μια καθαρή πόλη. Της μουσικής βραδιάς θα προηγηθεί παρουσίαση από τον Γιάννη Τζουανόπουλο και ενδεχομένως χαιρετισμός από έναν εκπρόσωπο της οργανωτικής Επιτροπής. Μήνυμα με νότες λοιπόν και όλοι θα είμαστε εκεί, στο ραντεβού της Πέμπτης!
Να σημειώσουμε ότι η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος
Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος