Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Πολιτισμός

Διεθνές Συμπόσιο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στην Ολυμπία

Διεθνές Συμπόσιο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στην Ολυμπία
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Από 18 έως 22 Απριλίου

Στην κορυφαία στιγμή της Ολυμπίας, την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, θα παραβρεθούν δεκάδες αστυνομικοί από όλο τον κόσμο που θα συμμετάσχουν στο 1ο Διεθνές Συμπόσιο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες ο πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος της IPA Νίκος Μαρούντας και τα μέλη Βάνα Σκυλογιάννη, Αγγελική Λεπέτσου, Διονύσης Γιαννακόπουλος και Σπύρος Σινόπουλος, αναφέρθηκαν στις λεπτομέρειες της διοργάνωσης. Το διεθνές συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 22 Απριλίου από τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών που είναι ένα πολιτιστικό και κοινωνικό σωματείο με κοινωνικό προσανατολισμό. Στόχος είναι να θεσμοθετηθεί το συμπόσιο αυτό και να επαναλαμβάνεται κάθε τέσσερα χρόνια την εβδομάδα της τελετής αφής στην Αρχ. Ολυμπία. Σκοπός είναι να έρθουν στην Ελλάδα αστυνομικοί από όλο τον κόσμο για να γνωρίζουν τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και το παγκόσμιο λίκνο του πολιτισμού, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο δήμος Αρχ. Ολυμπίας.
«Θα τους ξεναγήσουμε στην ευρύτερη περιοχή, δηλαδή, στον Πύργο, στο Κατάκολο, στην Αρχαία Ήλιδα και στην ορεινή Ηλεία. Συμμετέχουν περισσότεροι από 55 αστυνομικοί από όλο τον κόσμο. Έχουμε αποστολές από Κύπρο, Σερβία, Σλοβακία, Πορτογαλία, Βραζιλία, Ρουμανία και Ελλάδα. Το Διεθνές συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και την αιγίδα του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., σε μια κοινή συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον δήμο Ολυμπίας, και τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας» σχολίασε ο πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος και αντιπρόεδρος της Ελληνικής διοίκησης Νίκος Μαρούντας. Παράλληλα ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γεωργιόπουλο, για την αμέριστη βοήθεια, τον δήμαρχο Ολυμπίας Θύμιο Κοτζά, τα τοπικά ΜΜΕ κ.α.
«Εκτιμούμε εμείς ως αστυνομικοί ότι κάνουμε μία προσπάθεια να προβληθεί η χώρα μας και ο νομός μας» σχολίασε ο κ. Μαρούντας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι ξένοι αστυνομικοί θα φτάσουν στην Ολυμπία την Τρίτη και θα συμμετάσχουν σε ημερίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, με εισηγητές, την προϊσταμένη της Εφορείας Ερωφίλη Κόλλια, τον αρχαιολόγο Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο και την διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης Κλειώ Πατεράκη που θα μιλήσουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την εκεχειρία και για όλα όσα σχετίζονται με τον Ολυμπισμό.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24
vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24