Η έκθεση θα οργανωθεί στο πάρκο του ΟΣΕ, στην καρδιά της πόλης με φόντο το κτίριο του σταθμού και τα δροσερά πλατάνια. Το εγχείρημα ξεκίνησε από την ανάγκη να τονιστεί η διαχρονική αξία του βιβλίου που γίνεται περισσότερο αντιληπτή σε περιόδους οικονομικής και κοινωνικής δυσκολίας. Φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό που θα ρίχνει γέφυρες πολιτισμού σε ένα τόπο και να διευκολύνει τη συνομιλία τής αρχαιότητας με το σήμερα.
Οι φίλοι του βιβλίου που θα επισκεφθούν την έκθεση, θα έχουν τη δυνατότητα, εκτός από το να ξεφυλλίσουν διάφορα βιβλία των 25 εκδοτικών οίκων που συμμετέχουν, να παρακολουθήσουν και εκδηλώσεις που αφορούν στα παιδιά. Συγκεκριμένα στις 16 Αυγούστου η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στους μικρούς φίλους με διοργάνωση θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικού εργαστηρίου. Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 5 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 21 το ίδιου μήνα. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 11 με 2 το πρωί και από τις 5 μέχρι αργά το βράδυ.
Οι διοργανωτές καλούν όλους τους φίλους του βιβλίου να την επισκεφτούν, να ενημερωθούν για τα βιβλία που κυκλοφορούν και «μέσα από την πνευματική ανάταση να σταθούν όρθιοι και να αγωνιστούν για ένα καλύτερο αύριο». Τη διοργάνωση της έκθεσης ανέλαβε το βιβλιοπωλείο ‘Δώρα’ και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.


















