Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Πολιτισμός

Αμαλιάδα: Συναυλία μουσικής δωματίου στο Πολύτεχνο Ωδείο

Αμαλιάδα: Συναυλία μουσικής δωματίου στο Πολύτεχνο Ωδείο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Συναυλία μουσικής δωματίου θα δώσουν η Δώρα Ξένου στο πιάνο και ο Σωτήρη Πλανήτερο στην κιθάρα, την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 9 το βράδυ (Κοντογιαννοπούλου 14, Αμαλιάδα». Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Η Δώρα Ξένου σε ηλικία 7 ετών ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα πιάνου. Πήρε το πτυχίο Πιάνου, το πτυχίο Αρμονίας και το πτυχίο Αντίστιξης με καθηγητή τον Δημήτρη Δημακόπουλο. Συνέχισε τις σπουδές στο πιάνο στο Ωδείο Αθηνών, με καθηγήτρια την Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου. Απέκτησε το Δίπλωμα πιάνου (τάξη Δώρας Ρόζη) και το Πτυχίο Φυγής (τάξη Στάθη Γυφτάκη) από το Ελληνικό Ωδείο.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με τους Μ.Tirimo, B.Ringeissen, Α.Λεϊμονή, Δ.Ευνουχίδου, Α.Μπαλτά και άλλους. Διδάσκει πιάνο και θεωρητικά στο Ελληνικό ωδείο (παράρτημα Πύργου) και στο Πολύτεχνο ωδείο Αμαλιάδας.

Ο Σωτήρης Πλανήτερος είναι διπλωματούχος κιθάρας με ''Άριστα'' παμψηφεί - τάξη Δ. Δημακόπουλου, Δημοτικό Ωδείο Πατρών και πτυχιούχος Ανώτερων θεωρητικών ( αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας).Από το 2016 φοιτά στο τμήμα Μουσικών Σουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Έχει πάρει μέρος σε κονσέρτα και συναυλίες, ως μέλος διάφορων σχημάτων μουσικής δωματίου, ερμηνεύοντας έργα συνθετών από την εποχή του Μπαρόκ έως και τον 20ό αιώνα.
'Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια κιθάρας με τους: Ε. Ασημακόπουλο– Λίζα Ζώη, Ε. Μπουντούνη, Joseph Urshalmi, T.M. Pering, Margarita Escarpa κ.ά. Από το 2003 διδάσκει μουσική σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και κιθάρα σε Μουσικά σχολεία της Δευτεροβάθμιας ( Τρίπολη, Βαρθολομιό, Πάτρα, Άμφισσα, Λαμία).Σήμερα διδάσκει στο Πολύτεχνο Ωδείο Αμαλιάδας και στο Δημοτικό Ωδείο του Δήμου Δελφών.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Α΄ ΜΕΡΟΣ

• L. Boccherini: Introduction & Fandago
( 1743 – 1805)

• J.K. Mertz: Barcarole, op.41
(1806 – 1856)

• J. Rodrigo: Junto al Generalife
(1901 - 1999), Σόλο κιθάρα

• W. Neuland: “Non piu mesta”
(1806 – 1889), Εισαγωγή, θέμα & παραλλαγές πάνω στη γνωστή
άρια από την όπερα του Ροσσίνι “La Cerentola.”


B΄ ΜΕΡΟΣ

• A.Diabelli: Grande sonate brillante, op. 102
(1781- 1858)
- Adagio – Allegro
- Adagio (man non tanto)
- Allegro – Trio

• C. Debussy: Ballade
( 1862 – 1918), Σόλο πιάνο

• A. Part: Variations for the healing of Arinuska
( 1935)

• M. de Falla: Spanish Dance No 1
(1876- 1946), από την όπερα “ La vida breve.”

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Καλλιόδης Κωνσταντίνος Γυναικολόγος

Καλλιόδης Κωνσταντίνος Γυναικολόγος