Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Πολιτισμός

Λεχαινά: Συναυλία αφιερωμένη στην μελοποιημένη ποίηση

Λεχαινά: Συναυλία αφιερωμένη στην μελοποιημένη ποίηση
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Από την Χορωδία Μυρτουντίων αύριο Τετάρτη στο Σινέ ΑΣΤΡΟΝ Λεχαινών

Τον Οκτώβριο του 1999 μετά από πρόταση του Βασίλη Βασιλικού, πρέσβη στην UNESCO, προς το εκτελεστικό συμβούλιο της οργάνωσης, ανακηρύσσεται η 21 Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Επιλέγεται δε η ημέρα της εαρινής ισημερίας όπου βασικό χαρακτηριστικό της είναι ο αρμονικός συνδυασμός του φωτός με το σκοτάδι, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την Ποίηση που αντιπροσωπεύει το φωτεινό πρόσωπο της αισιοδοξίας αλλά και το σκοτεινό πρόσωπο του πένθους.
Ο Ντελακρουά είπε ότι: Δεν υπάρχει τέχνη χωρίς Ποίηση. Ασπαζόμενη τη διαπίστωσή του και αναδιφώντας τον μουσικό και ποιητικό μας πλούτο η Χορωδία Μυρτουντίων θέλοντας να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, θα πραγματοποιήσει την ΤΕΤΑΡΤΗ 22 Μαρτίου στις 20.00 μ.μ συναυλία αφιερωμένη στην Μελοποιημένη Ποίηση στο σινέ Άστρον στα Λεχαινά
Στη συναυλία θα ακουστούν τραγούδια ,χορωδιακά αλλά και soli, σε στίχους των: Μ. Αναγνωστάκη. Ν. Γκάτσου, Οδ. Ελύτη, Ν. Καββαδία, Π. Καρασούλος, Δ. Καρατζά, Τ. Λειβαδίτη,Aλ. Παπαδιαμάντη, Γ. Σεφέρη, Γ. Σκαρίμπα και Δ. Σολωμού.
Οι μουσικές συνθέσεις ανήκουν στους: Γ. Ανδρέου, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Κώχ, Μ. Λιαπάκη, Γ. Μαρκόπουλο, Δ. Παπαδημητρίου, Γ. Σπανό και Μ. Χατζιδάκι.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Καλλιόδης Κωνσταντίνος Γυναικολόγος

Καλλιόδης Κωνσταντίνος Γυναικολόγος