Με το αφιέρωμα στον Ηλείο φιλόσοφο και διανοούμενο Παναγιώτη Κονδύλη και την εμφάνιση της Μικτής Χορωδίας Πύργου που είναι και ο βασικός διοργανωτής, έγινε η έναρξη του 2ου Χορωδιακού Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας στο Δρούβα με την παρουσία πολύ κόσμου.
Ακολούθως εμφανίστηκε το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου(Διεύθυνση: Γιάννης Νικολόπουλος), το γυναικείο φωνητικό σύνολο Αντηχώ(Διεύθυνση: Μέλπω Βικάτου), η χορωδία Καρδίτσας(Διεύθυνση: Νίκος Ευθυμιάδης) και η χορωδία επιστημόνων Φιλοθέης(Διεύθυνση Θωμάς Λουζιώτης), που καταχειροκροτήθηκαν από το φιλόμουσο κοινό της Ηλείας.
Σήμερα, δη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ, Σάββατο, θα συμμετέχουν δύο χορωδίες από τη Θεσσαλονίκη η γαλλόφωνη χορωδία CHORALIA και η ιταλόφωνη IΝCANTO, η χορωδία του μουσικού ομίλου Στυλίδας, η Μικτή χορωδία του πολιτιστικού κέντρου εργαζομένων ΑΤΕ-Πειραιώς, ΠΟΚΕΑΤΕΠ και η πολυφωνική χορωδία Πατρών.
Αύριο Κυριακή θα πάρουν τη σκυτάλη άλλες 4 χορωδίες, η χορωδία «Λιόπετρα» Σκάλας Ευρώτα Λακωνίας, η χορωδία VOCAL Πάτρας, η Δημοτική Χορωδία του Δήμου Κορινθίας «Πολύμνια» και η χορωδία «Ορφεύς» Πάτρας.
Αρωγοί σε αυτή μας την προσπάθεια είναι η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας που συμμετέχει σαν δεύτερος συνδιοργανωτής και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας σαν τρίτος συνδιοργανωτής. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και τις τρεις μέρες.





















