Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Πολιτισμός

8η Γιορτή Τρύγου (σταφύλι - μούστος - πετιμέζι)
 στην Τ.Κ.Ωλένης - Αφιερωμένη φέτος στο κρασί

8η Γιορτή Τρύγου (σταφύλι - μούστος - πετιμέζι) στην Τ.Κ.Ωλένης - Αφιερωμένη φέτος στο κρασί
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Γιορτή Τρύγου Για 8η χρονιά φέτος οι δρόμοι της Ηλείας έχουν ως προορισμό την Τ.Κ Ωλένης, όπου το Σαββατο 7 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ΓΙΟΡΤΗ ΤΡΥΓΟΥ με αφιέρωμα στο ΚΡΑΣΙ. 
Πρόκειται για μια γιορτή που έγινε πλέον θεσμός για το χωριό της Ωλένης αλλά και τη ευρύτερη περιοχή που διοργανώνει ο εκεί Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος και που έχει αγαπηθεί πολύ γι αυτό και συγκεντρώνει πάντα πάρα πολύ κόσμο.

Όπως πάντα ο Σύλλογος υπόσχεται μια αξέχαστη βραδιά με μουσική -χορό, παραδοσιακά γλυκά και αλμυρά εδέσματα, άφθονο κρασί και πολύ μεράκι για την διατήρηση της παράδοσης και του πολιτισμού! Κάθε χρόνο παρουσιάζονται πολλά θεατρικά δρώμενα που αφορούν την λαϊκή μας παράδοση και έχουν γίνει σπουδαίες αναπαραστάσεις του τρύγου, ενώ συμμετέχουν και χορευτικά συγκροτήματα από διάφορα μέρη της Ηλείας.

«Η συμμετοχή όλων -όπως λέει η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αγγελική Δημητρακάκη - είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ενίσχυση της προσπάθειας μας!»

Η Ώλενα είναι ένας πολύ παραγωγικός τόπος, παλιό σταδιφοχώρι της Ηλείας- και σήμερα πολλοί ακόμα αγρότες ασχολούνται με την σταφίδα- αλλά και με αμπελώνες με εξαιρετικό κρασί και πάντα τα τελευταία χρόνια, αφού ολοκληρώσουν τις δουλειές του τρύγου των αμπελιών και της σταφίδας, διοργανώνουν τη δική τους Γιορτή. Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Ωλένης είναι από τους πλέον δραστήριους του νομού και αφήνει το στίγμα του παντού σε ότι αφορά την παράδοση και τον πολιτισμό.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24
Το Μαγειρείο της Σόνιας
Το Μαγειρείο της Σόνιας