Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Πολιτισμός

Τίποτα δεν σταματά την άνοιξη . . .

Τίποτα δεν σταματά την άνοιξη . . .
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Γεμάτοι έμπνευση οι διαγωνισμοί ποίησης και ζωγραφικής για μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Του Γιάννη Σπυρούνη

Πλημμύρισε από νιάτα, χαμόγελα και έμπνευση η αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας, το απόγευμα της Τετάρτης. Στην εκδήλωση για την απονομή των βραβείων και τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Μαθητικού Διαγωνισμού Ποίησης και Ζωγραφικής «Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια, αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την άνοιξη να έρθει – Pablo Neruda», η μαθητιώσσα νεολαία του νομού, μοίρασε ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο, δείχνοντας για άλλη μια φορά το υψηλό πολιτιστικό επίπεδο που διαθέτει η παιδεία στην Ηλεία.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και το δήμο Αρχ. Ολυμπίας. Στο πάνελ βρέθηκαν ο ηθοποιός και ποιητής Άγγελος Αντωνόπουλος και ο ποιητής και κριτικός λογοτεχνίας Σέργιος Μαυροκέφαλος, ενώ η ηθοποιός Μαριάννα Μαρτέλη, διάβασε τα βραβευμένα ποιήματα συνοδεία πιάνου από τη μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ Πύργου, Μαριάννα Μενύχτα.

Ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Θύμιος Κοτζάς, στο χαιρετισμό του καλωσόρισε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς στην περιοχή και στην εξαιρετική αυτή εκδήλωση. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους εκλεκτούς προσκεκλημένους καλλιτέχνες, ενώ συνεχάρη τον κ. Δημητρέλλο και την κα Τερζή για τις προσπάθειές τους να στηρίξουν τις αρχές του δημιουργικού σχολείου, ώστε οι μαθητές να βρίσκουν μια συγκροτημένη δυνατότητα έκφρασης των καλλιτεχνικών ανησυχιών τους.

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλης Δημητρέλλος, παρομοίασε τους μαθητές για λουλούδια που μέσα από τις καλλιτεχνικές τους δραστηριότητες στην ζωγραφική και την ποίηση, δίνουν έντονη τη σφραγίδα της ομορφιάς και της νιότης…

Στον χαιρετισμό της η υπεύθυνη Καλλιτεχνικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας αναφέρθηκε στους καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς που διοργανώνονται, όπου τόνισε μεταξύ άλλων πως «ευελπιστούν να συνεχίσουν να δείχνουν τους ορίζοντες του θαυμαστού και του αχαρτογράφητου στους νέους, στοχεύοντας τόσο στον ερχομό της άνοιξης στην εκπαίδευση, όσο και στη δημιουργία της προσωπικής άνοιξης καθενός»

Ποιοι διακρίθηκαν
Στην κατηγορία ποίηση γυμνασίων βραβεύτηκαν οι Δήμητρα Μπέλμπα, Κύνθια Γεωργακοπούλου, και Ελένη Μαργαρίτη, ενώ διακρίθηκαν επίσης οι Νίκος Γκαϊτατζής, Σπύρος Μπιρπανάγος, Μαρία Τραπουζάνη, Παναγιώτης Μπαλοδήμος, Βασιλική Πίππα και Δήμητρα Μάργαρη.

Στην κατηγορία ποίησης λυκείων βραβεύτηκαν οι Ελένη Τριαντοπούλου, Έφη Διαμαντοπούλου και Φωτεινή Μπάδα, ενώ διακρίθηκαν ακόμα οι Αθανασία Ρήγα, Μαρία Χριστοδουλοπούλου, Αγγελική Σπυροπούλου, Μαριάννα Μαραγκού, Διονύσης Καπλάνης, Εμμανουέλα Σαβουϊδάκη και Αναστάσιος Δάρρας.

Στην κατηγορία ζωγραφικής γυμνασίων βραβεύτηκαν οι Ελένη Παναγοπούλου, Δήμητρα Μπέλμπα, Μαρίνα – Ρομίνα Χοτζάι και διακρίθηκαν επίσης οι Παναγιώτα Μαρκοπούλου, Μαρία Χρονοπούλου, Ιωάννα Θανοπούλου και Ιωάννα Μήλιου.

Τέλος στην κατηγορία ζωγραφικής λυκείων βραβεύτηκαν οι Ιλία Κυριαζή, Σοφία Ντίνια, Τζίνα Γκίκα, ενώ τιμήθηκαν επίσης οι Σπυριδούλα Βισβάρδα, Αθανασία Παναγοπούλου και Αλέξανδρος Λόντος.

Χαιρετισμούς απέστειλαν η βουλευτής Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΥΠΠΟ Νίκος Λένος και η πρώην βουλευτής Ηλείας Διονυσία Αυγερινοπούλου. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, αντιδήμαρχοι του δήμου Αρχ. Ολυμπίας, ο Λιμενάρχης Κατακόλου κ. Παπαηλιού και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24
Το Μαγειρείο της Σόνιας
Το Μαγειρείο της Σόνιας