Το υλικό που έχεις στην κουζίνα σου και καθαρίζει τον φούρνο σε χρόνο dt

fournos unsplash intro

Το στύβεις στα κρεατικά σου και στις φουρνιστές πατάτες. Το προσθέτεις στις σούπες σου για extra νόστιμια. Ρίχνεις μικρές σταγόνες στο νερό για detox και καλύτερη χώνεψη μετά το φαγητό. Απογειώνει τη γεύση σε αναρίθμητα αλμυρά, γλυκά, κέικ και τάρτες. Φυσικά, μιλάω για το λεμόνι, με τις θαυματουργές ιδιότητες για την υγεία μας και το οποίο δεν χρησιμεύει μόνο στη μαγειρική. 

Οι χρήσεις του εντοπίζονται σε διάφορα επίπεδα που ξεκινούν από τον καθαρισμό αρκετών αντικειμένων και σημείων μέσα στο σπίτι και φτάνουν ως τον κόσμο της ομορφιάς. Στη λίστα των παραπάνω αντικειμένων πρόσθεσε τώρα και τον φούρνο!!

kaxris 1130x300new

Ευκολία-οικονομία-βιωσιμότητα: Καθάρισε τον φούρνο σου με λεμόνια

Σε αυτό το σημείο, θα συμφωνήσεις μαζί μου πως το κεφάλαιο «καθαρισμός φούρνου» είναι από τα δυσκολότερα στην κουζίνα και στο παρακάτω video θα δεις τον εύκολο τρόπο που κάμποσα, κομμένα λεμόνια θα σε διευκολύνουν στον καθαρισμό του. Εμείς το αφήνουμε εδώ και εσύ κάνε save για όταν έρθει αυτή η στιγμή!! 

Τα βήματα είναι απλά:

  • Σε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο, προσθέτεις μερικά κομμένα λεμόνια και καλύπτεις τη μισή τους επιφάνεια με νερό.
  • Ψήνεις για μισή ώρα στους 120°C.
  • Κλείνεις τον φούρνο και αφήνεις το σκεύος για μερικά λεπτά, ώστε να δημιουργηθεί ατμός και να αναπτυχθεί υγρασία στις επιφάνειές του.
  • Καθαρίζεις με ένα πανάκι, αφού πρώτα το βουτήξεις μέσα στο νερό που έψησες στον φούρνο, μαζί με τα λεμόνια.

Disclaimer: Μην περιμένεις 5-6 κομμένα λεμόνια να κάνουν θαύματα, εάν ο φούρνος σου είναι υπερβολικά λερωμένος, με καμμένα λίπη να βρίσκονται εδώ και καιρό στις επιφάνειές του. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να λάβεις δραστικότερα μέτρα καθαρισμού.

Πηγή: ladylike.gr 

Κεντρική και εξωτερική φωτογραφία από Erik Mclean στο Unsplash

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo