6 Προτάσεις για την καλοκαιρινή διακόσμηση του σπιτιού σου!

Η καλοκαιρινή διακόσμηση είναι κάτι που εκτός από τον χώρο θα ανανεώσει και την διάθεση σου. Καθότι χρησιμοποιούμε περισσότερους χώρους, αφού θα καθίσουμε στο μπαλκόνι ή τον κήπο περισσότερο από τον χειμώνα, έχεις και περισσότερους χώρους για να διακοσμήσεις.

Το κλειδί για μία καλοκαιρινή διακόσμηση στο σπίτι σου είναι ελαφριά υφάσματα, έντονα χρώματα και πάνω από όλα χαρούμενη διάθεση. Ακόμη και οι μικρές αλλαγές θα αναβαθμίσουν τον χώρο και θα εύχεσαι να μην τελειώσει το καλοκαίρι. Εμπνεύσου λοιπόν από τις παρακάτω ιδέες για το σπίτι και άλλαξε τον χώρο σου!

Gerakidis 1130Χ300

1. Εξωτερικός χώρος

μοντέρνο σαλόνι εξωτερικού χώρου για το μπαλκόνι ή τον κήπο

Εάν σκοπεύεις να επενδύσεις για έναν χώρο φέτος φρόντισε αυτός να είναι ο εξωτερικός χώρος του σπιτιού σου. Είτε διαθέτεις μπαλκόνι είτε κήπο, το σίγουρο είναι ότι μπορείς να τον αξιοποιήσεις στο έπακρον. Αγόρασε ένα άνετο τραπεζάκι ή εάν έχεις τον απαραίτητο χώρο έναν καναπέ.

Διακόσμησε τις καρέκλες ή τον καναπέ με πολύχρωμα μαξιλαράκια ώστε να κάθεστε αναπαυτικά. Αγόρασε και κάποια ομπρέλα για να προστατεύεσαι από τον ήλιο. Το τραπέζι μπορείς να το διακοσμήσεις με κεριά, γλάστρες ή διακοσμητικά που θα φέρουν την θάλασσα λίγο πιο κοντά σου.

Δες επίσης 8 έπιπλα που ταιριάζουν με  τον κήπο σου!

kalisti 1130x300

2. Άλλαξε πάπλωμα

καλοκαιρινά λευκά είδη με ζωντανά χρώματα

Ένα καινούριο κουβερλί ή μια πικέ κουβέρτα με εντυπωσιακό χρώμα μπορούν να αλλάξουν τον χώρο του υπνοδωματίου σου. Διάλεξε ελαφριά υφάσματα όπως βαμβάκι ή λινό που είναι ότι πρέπει ακόμη και για τις υψηλές θερμοκρασίες.

Επίσης δώσε βάση και στο χρώμα που θα διαλέξεις. Μην επιλέξεις κάποιο σκούρο και μουντό. Αντίθετα, αγόρασε κάποιο σε γαλάζιο ή λευκό χρώμα που ταιριάζουν τέλεια με την καλοκαιρινή διακόσμηση. Μπορείς επίσης να διαλέξεις ένα σκέπασμα με διπλή όψη ώστε να αλλάζεις ανάλογα με την διάθεση σου.

mixalopoulos 1130x300 eterno

3. Πρόσθεσε ένα χρωματιστό χαλί

εντυπωσιακό και μοντέρνο χαλί για ανανέωση του χώρου

Αντικατέστησε το βαρύ χειμωνιάτικο χαλί σου με κάποιο που είναι πιο ελαφρύ και πιο χρωματιστό. Εάν μάλιστα έχεις έπιπλα σε ουδέτερους τόνους τότε ακόμη καλύτερα γιατί θα μπορείς να επιλέξεις όποιο χαλί σου αρέσει χωρίς να περιοριστείς από χρωματική άποψη.

Συνδυαστικά με το χαλί μπορείς να ανανεώσεις τα μαξιλάρια του καναπέ σου επιλέγοντας πιο καλοκαιρινά χρώματα ή μοτίβα που θυμίζουν καλοκαίρι. Ακόμη, μπορείς να προσθέσεις μεγάλες μαξιλάρες στο πάτωμα για να υποδέχεσαι τους φίλους σου όταν έρχονται.

4. Πρόσθεσε φώτα στον εξωτερικό χώρο

φώτα εξωτερικού χώρου με λευκές λάμπες

Έχεις παρατηρήσει ποτέ πόσο ωραία είναι τα φώτα που έχουν στον εξωτερικό τους χώρο τα μαγαζιά; Δίνουν μια αίσθηση διασκέδασης και όρεξης για χορό και τραγούδι. Γιατί λοιπόν δεν το κάνεις και στον δικό σου εξωτερικό χώρο;

Πρόσθεσε συνεχόμενα φώτα στον κήπο ή το μπαλκόνι σου, που θυμίζουν αυτά του χριστουγεννιάτικου δέντρου σου. Τοποθέτησε τα πίσω από τον καναπέ ή τις καρέκλες και θα δεις ότι κάθε φορά που θα τα ανάβεις ο χώρος θα γίνεται μαγικός. Μπορείς να επιλέξεις και φώτα με χρώματα αλλά νομίζω πως οι κλασσικές λευκές λάμπες είναι απλά μοναδικές.

5. Διάλεξε καινούρια κουρτίνα μπάνιου

κουρτίνα μπάνιου με σχέδιο

Το να αντικαταστήσεις την παλιά κουρτίνα του μπάνιου σου με μία καινούρια είναι ένας ανέξοδος και εύκολος τρόπος για να ανανεώσεις το μπάνιο σου. Μπορείς μάλιστα να την συνδυάσεις και με τις πετσέτες για να φαίνεται ο χώρος σου πιο κομψός.

Μπορεί να σκεφτείς τώρα «μα καλά την κουρτίνα του μπάνιου θα αλλάξω»; Θα σου απαντήσω όμως ναι. Γιατί σκέψου από που ξεκινάς κάθε πρωί την μέρα σου; Γιατί λοιπόν να μην αντικρίζεις κάτι χαρούμενο;

Δες επίσης 30 οικονομικές προτάσεις για να ανανεώσεις το μπάνιο σου!

Panagiotopoulos 1130Χ300 new

6. Πρόσθεσε αρωματικά κεριά

αρωματικά κεριά για το σπίτι

Τα αρωματικά κεριά θα κάνουν τον χώρο σου να μυρίζει πολύ ωραία. Ειδικά εάν επιλέξεις κεριά με άρωμα βανίλιας ή ωκεανού ο χώρος σου θα μυρίζει πολύ ωραία. Μην κάνεις το λάθος όμως να μπλέξεις τις μυρωδιές και δημιουργηθεί το αντίθετο αποτέλεσμα.

Εκτός από αρωματικά κεριά μπορείς να προμηθευτείς αρωματικά χώρου που κάνουν εξίσου καλή δουλειά. Σε κάθε περίπτωση ο χώρος σου θα έχεις μία ευχάριστη και καλοκαιρινή μυρωδιά.

Πηγή: ediva.gr - Photo by Vinicius Amano on Unsplash

xristopoulos 1130x300

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ