15 Εκπληκτικοί Φράχτες που σίγουρα θα ζηλέψουν οι γείτονες σου!

Και φυσικά οι γείτονες δεν θα ζηλέψουν μόνο, αλλά δεν θα μπορούν να δουν! Αυτή τη φορά σταθήκαμε περισσότερο στο αισθητικό κομμάτι χωρίς να σημαίνει ότι παραλείπουμε και το αμιγώς πρακτικό.

Όταν έχεις έναν ωραίο κήπο ή έστω σκοπεύεις να φτιάξεις έναν, οι φράχτες είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπ’ όψιν σου. Οι φράχτες συμπληρώνουν έναν καλό κήπο ή μπαλκόνι και φυσικά τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή.

φραχτης απο μαυρο ξυλο

Το ξύλο ή τα καλάμια μπορούν να βαφτούν μαύρα. Αν σου φαίνεται περίεργο, θα χαρείς να μάθεις ότι υπάρχουν και μαύρα μπαμπού που έχουν αυτήν ακριβώς την απόχρωση. Φυτεμένα όμως είναι πιο γυαλιστερά. Το μαύρο είναι κομψό, πρωτότυπο και δραματικό. Ότι ακριβώς θέλεις για να εντυπωσιάσεις.

lyggas 1130Χ300

Γιατί είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή; Γιατί τώρα έχουν πέσει οι τιμές στους φράχτες, είναι off-season και ότι κομμάτια έχουν μείνει από την προηγούμενη σεζόν πωλούνται σε καλή τιμή. Ακόμα καλύτερα αν ενδιαφέρεσαι να περιφράξεις μόνο ένα μικρό κομμάτι σε μπαλκόνι, μπορείς να βρεις καφασωτά και φράχτες, τελευταία κομμάτια με ακόμα μεγαλύτερη έκπτωση.

Μην σε τρομάζει ο καιρός, ο φράχτης ούτως ή άλλως θα πέρναγε χειμώνα. Άλλωστε εσύ θέλεις κάτι να αντέχει χειμώνα-καλοκαίρι και για πολλά χρόνια. Οι 15 εκπληκτικοί φράχτες για να σκάσουν οι γείτονες από την ζήλεια τους, έρχονται να σου δώσουν ιδέες για ψάξιμο!

φραχτης απο κλασσικο ξυλο

Μια κλασσική επιλογή που όμως αξίζει αναλόγως του προσανατολισμού του κήπου. Αν ο ήλιος πέφτει το πρωί ή το μεσημέρι από την μεριά του φράχτη, θα περιορίσει τις επιλογές σε φυτά. Όμως είναι από τις πολύ καλές επιλογές αν δεν θες να ασχολούνται οι γείτονες ή οι περαστικοί μαζί σου.

συμμετρικα πανελ

Έτοιμα πάνελ που κουμπώνουν το ένα με το άλλο, μπορούν να αποτελέσουν την καλύτερη φθινοπωρινή ή χειμωνιάτικη επένδυση. Μπορείς να βρεις με διαφορετική όψη εσωτερικής και εξωτερικής πλευράς.

kloukinas 1130Χ300

πανελ με καμπυλη

Άλλη μια περίπτωση με πάνελ, όπου έχουν καμπύλη και διάτρητο τελείωμα που θυμίζει καφασωτό. Κάτι που μπορείς να εκμεταλλευτείς αν έχεις αναρριχητικά φυτά. Πολύ πιο διακοσμητικό από άλλες περιπτώσεις και υπάρχει στην Ελλάδα.

φραχτης που ακολουθει την κλιση του εδαφους

Αν το οικόπεδο που βρίσκεται ο κήπος έχει κλίση, τότε το ίδιο πρέπει να κάνει και ο φράχτης. Κλασσικός, παραδοσιακός φράχτης που θυμίζει Αγγλία και ταιριάζει σχεδόν σε όλα τα είδη κήπων. Δεν είναι φράχτης ασφαλείας ούτε προστατεύει την ιδιώτικότητα, αλλά λειτουργεί ως διακοσμητική και διαχωριστική λύση.

διατρητα πανελ

Κομψά πάνελ για μοντέρνο μινιμαλιστικό φράχτη που προσθέτει status και στυλ. Προστατεύει από τα αδιάκριτα βλέμματα, αλλά δημιουργεί και σκίαση στα φυτά. Έτσι όπως είναι οι περσίδες, έχεις περιορισμένη ορατότητα και από την μέσα μεριά.

διαχωριστικο απο μπαμπου

Αυτός ο όμορφος φράχτης από μπαμπού οριοθετεί το πολύ όμορφο σαλονάκι. Όμορφος και πυκνός, προσφέρει ιδιωτικότητα και διακόσμηση. Για κάτι τέτοιο πρέπει να απευθυνθείς σε εξειδικευμένο κατάστημα.

προσθηκη ξυλου

Φράχτης σε πασσάλους που λειτουργεί πρακτικά, συμπληρώνοντας τον πέτρινο τοίχο. Δεν κρύβει την όμορφη δουλειά του πέτρινου φράχτη, αλλά διαφυλάσσει τις προσωπικές σου στιγμές στο ύψος που εσύ επιθυμείς.

ξασπρισμενο ξυλο για φραχτη

Το ξασπρισμένο ξύλο είναι μια πολύ όμορφη περίπτωση, για μοντέρνους, μινιμαλιστικούς και σκανδιναβικούς κήπους. Μπορείς να το ταιριάξεις στο ίδιο χρώμα με τα πλακάκια για να δώσεις ομοιομορφία. Πρόκειται για κουμπωτά πάνελ.

προσθηκη διατρητου φραχτη

Μια αντίστοιχη περίπτωση όπου τοποθετείται συμπληρωματικός φράχτης σε πασσαλάκια , όμως με περσίδες για να περνά το φως του ήλιου. Πολύ ωραία λύση για περισσότερη ιδιωτικότητα, χωρίς να επηρεάζεις τα φυτά.

καφασωτο ως φραχτης

Φράχτης με πάνελ από καφασωτά που προσφέρουν περισσότερο διακοσμητικά. Από απόσταση μεγαλύτερη των 3-4 μέτρων προστατεύεσαι από τα αδιάκριτα βλέμματα, αν κάποιος όμως πλησιάσει, ουσιαστικά το καφασωτό είναι σαν να μην υπάρχει. Από τις πιο κλασσικές και όμορφες επιλογές για φράχτη με γνώμονα την διακόσμηση.

φυτα και λυγαρια

Τσιμεντένιος τοίχος που ντύθηκε με φυτά που προορίζονται για φράχτες και από πάνω τοποθετήθηκε πλεχτός φράχτης από λυγαριά, καθαρά για διακοσμητικούς λόγους.

φραχτης απο μασιφ ξυλο

Μεγάλος φράχτης από μασίφ σανίδες, όπου έχουν διατηρηθεί τα νερά του ξύλου. Σε πολυτελή απόχρωση και με πολύ μικρά κενά, είναι ένας φράχτης που θα κρατήσει από 10-15 χρόνια μέχρι για μια ζωή.

Φράχτες, καφασωτά και παραβάν για ιδιωτικότητα στον κήπο ή το μπαλκόνι!

ψηλα πανελ με μικρο τοξο

Σε έναν κήπο γεμάτο καμπύλες, η λεπτή αψίδα στην κορυφή του φράχτη ομορφαίνει απευθείας τον χώρο. Ταιριάζει με πιο βορειοευρωπαϊκά σχέδια κήπου, θα δημιουργήσεις όμως έναν κήπο κομψό και προσεγμένο.

φραχτης με κοψιματα

Ένας φράχτης με πολλά ορθογώνια κενά τοποθετημένα σε τυχαίες θέσεις, δίνει μια πιο όμορφη προσέγγιση στον χώρο σου. Την ίδια στιγμή έχουν τοποθετηθεί μικρές ζαρντινιέρες με αποτέλεσμα ο φράχτης να αποκτά έντονη προσωπικότητα. Για πιο ζεν αποτέλεσμα, αντικατέστησε τις πέτρες στο έδαφος με βότσαλα. Η απόχρωση του ξύλου είναι μια από τις πιο δημοφιλείς για Γιαπωνέζικους κήπους και ναούς.

Όπως βλέπεις κάθε ένας από τους 15 φράχτες κινείται ανάμεσα σε 5-6 διαφορετικά μοτίβα επιλογών. Στα προτεινόμενα άρθρα θα δεις και άλλες επιλογές για φράχτες από αυτά που βρήκαμε την Άνοιξη που μας πέρασε!

πηγή: decoration.gr - Κεντρική Φωτογραφία από Mabel Amber, still incognito... από το Pixabay

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ