4 Εναλλακτικοί τρόποι σκίασης αν δεν έχεις τέντα!

4 Εναλλακτικοί τρόποι σκίασης αν δεν έχεις τέντα!

Λείπει από το μπαλκόνι σου η τέντα και τώρα που είναι καλοκαίρι τα πράγματα ζορίζουν; Μην στεναχωριέσαι γιατί έχω 4 εναλλακτικούς τρόπους σκίασης αν δεν έχεις τέντα! Σιγά μην σε άφηνα μέσα στη ζέστη και τον ήλιο έτσι. Και δεν χρειάζεται να επενδύσεις και σε τέντες, μιας και υπάρχουν και άλλοι πιο εντυπωσιακοί τρόποι!

Φέρε δροσιά και σκιά στην βεράντα σου επιλέγοντας έναν από τους παρακάτω τρόπους. Και εννοείται πως αν κάποια ιδέα σου αρέσει μπορείς να την μεταφέρεις και στον κήπο ή την αυλή σου. Άλλωστε, όπως θα παρατηρήσεις, οι προτάσεις μου καλύπτουν τόσο χώρους όπως ένα μικρό μπαλκόνι, αλλά και χώρους όπως έναν κήπο.

drouboukis 1130x300

Κουρτίνες

κίτρινες κουρτίνες, exypnes-idees.gr

Μια ωραία και οικονομική λύση είναι οι κουρτίνες. Μπορείς να επιλέξεις το χρώμα που σου αρέσει. Ανά πάσα στιγμή να τις αλλάξεις άμα βαρεθείς και μπορείς να τις βάλεις είτε μεμονωμένα στα σημεία που χτυπάει περισσότερο ο ήλιος, είτε σαν τέντα να πέφτει από ψηλά σε ράγα.

Καλαμωτή

καλαμωτή για σκιά στη βεράντα

Η καλαμωτή είναι από τις πιο αγαπημένες μου προτάσεις οφείλω να ομολογήσω, μιας και ταιριάζει και σε αυλή και σε μπαλκόνι και σε κήπο και στο σπίτι στο νησί. Γενικά πάει παντού, έχει την καλοκαιρινή διάθεση μέσα της και τα μεσημέρια κάτω από την καλαμωτή είναι σαν να ζεις σε κάποιο εξωτικό νησί- σε ταξιδεύει!

Kaxris Takis 1130X300

Ομπρέλα

μεγάλη ομπρέλλα στο μπαλκόνι

Φυσικά, μπορείς πάντα να έχεις μια μεγάλη ομπρέλα εξωτερικού χώρου, την οποία μπορείς να στήσεις παντού. Απλή και οικονομική λύση, η οποία είναι εξαιρετική τόσο για μπαλκόνι όσο και για κήπο, μιας και μπορεί να μεταφερθεί ανάλογα με το που θα επιλέξεις να καθίσετε.

Αναρριχώμενο φυτό/λουλούδι

αναρριχώμενο λουλούδι

Για το τέλος άφησα το αναρριχώμενο φυτό σαν πρόταση, μιας και η συγκεκριμένη ιδέα εμένα με μεταφέρει σε άλλες εποχές. Στο σπίτι της γιαγιάς στο χωριό, στα σπίτια στα νησιά και σε όλες τις καλοκαιρινές μυρωδιές. Σαφώς χρειάζεσαι μια πέργκολα όπου θα είναι η βάση για το αναρριχώμενο και φυσικά το αναρριχώμενο φυτό ή λουλούδι της αρεσκείας σου.


Πηγή: exypnes-idees.gr - Κεντρική φωτογραφία by //unsplash.comDane Wetton on Unsplash

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo
Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη