Ο χειμώνας ταλαιπωρεί τα μαλλιά σας;; Tips για σωστή περιποίηση…

woman hair winter freepicImage by senivpetro on Freepik

Vergeti Areti La Donna 200X249Η υγεία των μαλλιών μας το χειμώνα είναι μεγάλη πρόκληση. Η ξηρότητα του αέρα και οι θερμοκρασιακές εναλλαγές, από τη ζέστη στο κρύο και αντίστροφα, μπορούν να γίνουν πολύ σκληρές και να κάνουν τα μαλλιά μας να χάσουν τη λάμψη και τον όγκο τους και να φαίνονται θαμπά και άτονα.

Χωρίς την κατάλληλη περιποίηση, το χειμώνα η ποιότητα των μαλλιών μας επηρεάζεται καθοριστικά. Γίνονται εύθραυστα και επιρρεπή στην ψαλίδα, παρουσιάζουν φριζάρισμα και στατικό ηλεκτρισμό, ενώ στο δέρμα του κεφαλιού μπορεί να εκδηλωθεί ξηρότητα και έξαρση της πιτυρίδας ή άλλων δερματοπαθειών.

Είναι πολύ εύκολο να τα αποφύγουμε όλα αυτά και να διατηρήσουμε τα πολύτιμα μαλλιά μας υγιή και λαμπερά όλο το χρόνο. Αρκεί να ακολουθήσουμε πιστά τη ρουτίνα περιποίησης που μας προτείνει η Hair Expert, Αρετή Βεργέτη…

Αποφύγετε να λούζεστε πολύ συχνά

Η επιδερμίδα του κεφαλιού παράγει φυσικά έλαια τα οποία συμβάλλουν στην ενυδάτωση του δέρματος και των τριχών. Φανταστείτε τα σαν μια φυσική μάσκα μαλλιών, η οποία όμως απομακρύνεται με το καθημερινό λούσιμο.

Μειώστε τη ζημιά στο ελάχιστο, πλένοντας τα μαλλιά σας 2 ή 3 φορές την εβδομάδα το πολύ και ξεβγάλτε με χλιαρό ή ακόμη και κρύο νερό –αν το αντέχετε- , αφού έτσι θα κλείσουν οι πόροι της τρίχας, αφήνοντας την πιο απαλή και λαμπερή.

Κάνετε μασάζ για τόνωση της μικροκυκλοφορίας του αίματος

Κατά τη διάρκεια του λουσίμαστος, αφιερώστε λίγο χρόνο για να κάνετε μασάζ με τα δάχτυλά σας στο τριχωτό της κεφαλής. Έτσι θα διεγείρετε τους θύλακες των τριχών, θα τονώσετε την μικροκυκλοφορία του αίματος, αλλά ταυτόχρονα βοηθά στην παραγωγή ενδορφινών, μειώνει το στρες και προσφέρει άμεσα ένα αίσθημα ευχαρίστησης και ευεξίας.

Χρησιμοποιήστε μάσκα μαλλιών

Ο χειμώνας μπορεί να ξηράνει τα μαλλιά μας, οπότε ακόμη κι αν δεν χρησιμοποιείτε μάσκα μαλλιών όλο τον χρόνο, είναι μια καλή ιδέα να φροντίζετε λίγο παραπάνω τα μαλλιά σας όσο έχει κρύο, για να τα διατηρείτε υγιή και να τους εξασφαλίσετε θρέψη.

Μετά το λούσιμο, εφαρμόστε τη μάσκα μαλλιών και αφήστε τη για 10-15 λεπτά πριν την ξεπλύνετε. Όχι μόνο θα ξεμπλέξει, θα ενυδατώσει και θα προστατεύσει την τρίχα, αλλά θα μειώσει και το φριζάρισμα, χαρίζοντας στα μαλλιά σας επιπλέον λάμψη.

Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο όσο πιο συχνά μπορείτε

Τα άκρα της τρίχας μπορούν εύκολα να αφυδατωθούν και να κάνουν ψαλίδα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, γι' αυτό πρέπει να χρησιμοποιείτε με μέτρο τα θερμαινόμενα εργαλεία ισιώματος. Αν έχετε χρόνο, σκουπίστε καλά τα μαλλιά σας με μια πετσέτα και αφήστε τα να στεγνώσουν μόνα τους, χωρίς να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι.

Προσοχή!! Δεν τα τρίβουμε με την πετσέτα. Σκουπίζουμε ταμποναριστά. 

woman hair winter freepic 2Image by lookstudio on Freepik

Χρησιμοποιήστε λιγότερη θερμότητα στα μαλλιά σας

Ξέρουμε ήδη ότι το styling ξηραίνει και ταλαιπωρεί τα μαλλιά, γι’ αυτό είναι καλύτερο να περιορίζετε όσο μπορείτε τη χρήση των εργαλείων styling τον χειμώνα, όταν ο καιρός δεν είναι με το μέρος μας. Αν χρειάζεται να στεγνώσετε τα μαλλιά σας με πιστολάκι χρησιμοποιήστε τη λειτουργία ψυχρού αέρα για να επιταχύνετε τη διαδικασία στεγνώματος με «φυσικό» τρόπο. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μια τεχνική styling χωρίς θερμότητα, όπως η χρήση ρόλεϊ, για να δυναμώσετε τα μαλλιά σας. Τα μαλλιά σας θα σας ευγνωμονούν!

Στεγνώστε καλά τα μαλλιά σας πριν βγείτε έξω

Η μείωση του styling με θερμότητα τους χειμερινούς μήνες δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να βγαίνετε έξω με βρεγμένα μαλλιά. Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο ευαίσθητα στο σπάσιμο, ειδικά τον χειμώνα. Το καλό στέγνωμα θα προστατεύσει τις υγρές τρίχες από το να υποστούν ζημιά όταν έλθουν σε επαφή με τον κρύο αέρα. Φορέστε ένα καπέλο ή ένα κασκόλ όταν βγαίνετε έξω, για να διατηρήσετε την ενυδάτωση, τη δύναμη και τη λάμψη της τρίχας.

Βάλτε τις επαγγελματικές θεραπείες στην εβδομαδιαία ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας

Οι επαγγελματικές θεραπείες μαλλιών είναι από τα πιο σύγχρονα και καινοτόμα προϊόντα ομορφιάς, που προστατεύουν από την απώλεια υγρασίας και χαρίζουν θρέψη και ενυδάτωση. Όποια και αν είναι η ανάγκη των μαλλιών σας, οι επαγγελματικές θεραπείες μαλλιών θα σας δώσουν τη λύση, αφού πρόκειται για ισχυρά προϊόντα με ενεργά συστατικά, για άμεσα ορατά αποτελέσματα. Συμβουλευτείτε τον/την Hair Expert σας για το ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία για τις δικές σας ανάγκες και απολαύστε μερικές πολύτιμες στιγμές φροντίδας!!

Να κουρεύεστε συχνότερα τον χειμώνα

Το τακτικό κούρεμα ή και ένα απλό «καθάρισμα» στις άκρες είναι ο ιδανικός τρόπος για να διατηρείτε τα μαλλιά σας υγιή. Κόβοντας 1-2 εκατοστά κάθε 2-3 μήνες ή και συχνότερα τον χειμώνα, αποφεύγετε την ξηρότητα και την ψαλίδα.

Ακολουθείστε σωστή διατροφή

Εκτός από την εξωτερική προστασία των μαλλιών μας, είναι εξίσου σημαντική και η περιποίηση από μέσα προς τα έξω. Η σωστή διατροφή είναι ο Νο 1 σύμμαχός σας για υγιή μαλλιά. Δημητριακά ολικής άλεσης, φρούτα, λαχανικά, Ωμέγα 3, βιταμίνες και μέταλλα είναι τα καλύτερα όπλα κατά των ξηρών και αφυδατωμένων μαλλιών.

Last but not least: Να πίνετε άφθονο νερό, ακόμα κι αν δεν διψάτε. Μην ξεχνάτε ότι το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από νερό σε ποσοστό πάνω από 60%. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πόσο απαραίτητο είναι για τον οργανισμό μας!!

Αρετή Βεργέτη – Hair Expert 

hairthecity 1130x300

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ