Τάρτα με σπανάκι, ανθότυρο και καπνιστό χοιρινό

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Πόσο μου αρέσει να φτιάχνω τάρτες , κυρίως αλμυρές. Η βασική συνταγή για τάρτα προσφέρει μια τραγανή πεντανόστιμη , τριφτή βάση για να φιλοξενηθούν πάνω όλα τα αγαπημένα υλικά σε όλους τους δυνατούς συνδυασμούς που μπορεί να προτιμάει ο καθένας . Τυριά και αλλαντικά , μανιτάρια και ξηροί καρποί , φιλεταρισμένα κρεατικά και λαχανικά , γλυκόξινες γεύσεις , αμέτρητοι συνδυασμοί…φαντασία να έχουμε και μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχα εδέσματα , κατάλληλα για το γιορτινό τραπέζι ή για ένα βραδινό μεζεδάκι που συνοδεύει τόσο ωραία ένα ποτήρι κρασί . Αγαπώ το σπανάκι με το ανθότυρο και τα τίμησα δεόντως…

farma ilias 1130x300 Xmas 2020

Υλικά (ταρτιέρα 28 εκ.) :

  • Μια βάση για αλμυρή τάρτα (βασική συνταγή)
  • 250 γρ. σπανάκι baby πλυμένο και στεγνό
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα άνιθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. καπνιστό χοιρινό, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 150 γρ. ανθότυρο χοντροτριμμένο με το χέρι
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2  αυγά
  • 1 χούφτα (50 γρ. γραβιέρα τριμμένη)
  • Αλάτι και πιπέρι

marina 1130x300 Xmas 2020

tarta spanaki2tarta spanaki3tarta spanaki4tarta spanaki5tarta spanaki6tarta spanaki7tarta spanaki8tarta spanaki9tarta spanaki10tarta spanaki11tarta spanaki12tarta spanaki13

kitsou 1130x300 Xmas

Εκτέλεση :

- Ετοιμάζουμε τη βάση για την τάρτα σύμφωνα με τη βασική συνταγή . Αν θέλουμε μπορούμε να την ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα αφού προψήνεται έτσι κι αλλιώς .

- Σε γιουόκ ή βαθύ , αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και  σωτάρουμε το σκόρδο με το καπνιστό χοιρινό για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει . Προσθέτουμε τότε και το σπανάκι και το ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να μαραθεί , και να συρρικνωθεί . Στο τέλος προσθέτουμε τον άνιθο και αλατοπίπερο . Το αφήνουμε στη φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχουν καθόλου υγρά (περίπου 10 λεπτά). Απομακρύνουμε από τη φωτιά και περιμένουμε λίγα λεπτά  να κρυώσει το μίγμα . Τότε προσθέτουμε και το ανθότυρο και ανακατεύουμε .

- Σε ένα μπωλ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με την κρέμα γάλακτος .

- Συναρμολογούμε τότε την τάρτα : Πάνω στη βάση αδειάζουμε το μίγμα του σπανακιού-ανθότυρου και το περιλούζουμε ομοιόμορφα με το μίγμα κρέμας γάλακτος-αυγών , με προσοχή να μην ξεχειλίσει . Σκορπίζουμε την τριμμένη γραβιέρα στην επιφάνεια και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι .

- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 35-40 λεπτά .

Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ