Μικρά μυστικά για την σωστή επιλογή χαλιού

Μόλις τα ζεστά ρούχα βγουν από την ντουλάπα, μας δημιουργείται η ανάγκη να «ντύσουμε» ζεστά και τον προσωπικό μας χώρο.

Το χαλί προσφέρει μια απαλή  και ζεστή αίσθηση στα πόδια που δε συγκρίνεται με την αίσθηση που προσφέρει το "σκληρό" πλακάκι ή το "ψυχρό" μάρμαρο.

Πώς όμως μπορούμε να επιλέξουμε το κατάλληλο για εμάς χαλί;

revelos 1130x300

Αρχικά ελέγχουμε το χρώμα…

Τα σκουρόχρωμα ή εμπριμέ χαλιά θα μπορούσαν κάλλιστα να διακοσμήσουν το χολ του σπιτιού μας, ενώ ένα σκουρόχρωμο χαλί επίσης θα ήταν πιο χρηστικό για την κουζίνα αφού οι λεκέδες δεν θα φαίνονταν. Σχετικά με το καθιστικό και τα υπνοδωμάτια, θα πρέπει να συνδυάσουμε το χαλί μας με την υπόλοιπη διακόσμηση εκτός βέβαια αν θέλουμε το χαλί μας να είναι το βασικό στοιχείο που θα κάνει τη διαφορά.

xali 4

1. Προχωράμε στο μέγεθος… Βασικό είναι το χαλί της τραπεζαρίας μας να χωράει τόσο το τραπέζι, όσο και τις καρέκλες μας – ακόμα κι όταν τις τραβάμε για να καθίσουμε. Στο σαλόνι, το χαλί μας πρέπει να πηγαίνει λίγο κάτω από τον καναπέ και να μπορεί να επάνω του όμως να χωρέσει και τα υπόλοιπα έπιπλα του χώρου.

xali 1

2. Επιλέγουμε το στιλ… Μπορεί πολλοί από εμάς έως τώρα να πιστεύαμε πως ένα κλασικό χαλί ταιριάζει μόνο με το ανάλογο στιλ επίπλωσης αλλά τα νέα δεδομένα στο χώρο της διακόσμησης έρχονται να μας το ανατρέψουν. Μπορεί κάλλιστα να αναδείξει και ένα μοντέρνο σκηνικό, πράγμα το οποίο ισχύει και για τα έθνικ κομμάτια. Όσον αφορά στο μοντέρνο μονόχρωμο χαλί, μπορεί να αποτελέσει ιδανικό συνδυασμό με μια αρκετά κλασσική διακόσμηση– αρκεί, φυσικά, να ταιριάζει με τα υπόλοιπα χρώματα του χώρου (το χρώμα των τοίχων ή της ταπετσαρίας, τις κουρτίνες, τα υφάσματα των επίπλων, τα διακοσμητικά μαξιλάρια, κ.λπ.). 

xali 3

Όσοι επιλέγουν μοκέτα…
Η μοκέτα πρέπει να είναι αντιαλλεργική, αντιμικροβιακή, άφλεκτη, αντιστατική και αδιάβροχη. Αυτά είναι τα πρώτα χαρακτηριστικά τα οποία είναι και πιο βασικά σχετικά με την επιλογή της μοκέτας. Ακολουθεί η επιλογή του χρώματος και του στιλ. Επιπλέον, καλό θα ήταν να παραγγείλουμε τη μοκέτα μας ρελιασμένη ούτως ώστε να μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε ως χαλί, αν χρειαστεί να αλλάξουμε χώρο. Αν επιθυμούμε να καλύπτει απ’ άκρη σ’ άκρη έναν χώρο, καλό θα ήταν να αναθέσουμε σε έναν ειδικό να πάρει τα μέτρα για να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις. Ένα μυστικό για πιο απολαυστικό περπάτημα είναι το μαλακό υπόστρωμα που μπορούμε να βάλουμε στην μοκέτα μας.

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών