Οι πιο δυνατές τάσεις στο interior design της κουζίνας θα τη μεταμορφώσουν στη στιγμή

Όπως κάθε φορά παρακολουθούμε τα trends, που εμφανίζονται στον κόσμο της μόδας, το ίδιο συμβαίνει και με τις τάσεις για τη διακόσμηση, που το νέο έτος θα είναι πιο μινιμαλιστικές, στιλάτες και ιδανικές για όσους λατρεύουν να ανανεώνουν το σπίτι τους. Ειδικότερα, ο χώρος της κουζίνας είναι το κατάλληλο σημείο, για να εφαρμόσετε την έμπνευση, που αντλείτε από τα design περιοδικά και πάντοτε ονειρεύεστε να είχατε και στη δική σας. Άλλωστε, πρόκειται για ένα σημείο, όπου οι περισσότεροι περνούν αρκετές ώρες την ημέρα, για να ετοιμάσουν το γεύμα τους, για να απολαύσουν το πρωινό με την οικογένειά τους ή απλά να πιουν έναν γρήγορο espresso πριν φύγουν για το γραφείο. Οπωσδήποτε, λοιπόν, θέλετε ένα ευχάριστο και inspiring περιβάλλον

Συγκεντρώσαμε τα πιο hot kitchen trends, που θα κυριαρχήσουν το 2019 και πρέπει να γνωρίζετε, ώστε να φρεσκάρετε την κουζίνα σας. 

lyggas 1130Χ300

Extravagant φωτισμός

71.jpg

Παρόλο που τα φωτιστικά δε δέσποζαν σχεδόν ποτέ στα kitchen trends, την επόμενη χρονιά θα βρίσκονται στην επικαιρότητα με extravagant σχήματα, που θα σας εντυπωσιάσουν και θα σας κάνουν να θέλετε να τα προσθέσετε άμεσα στην κουζίνα σας. Το περίεργο σχήμα τους θα δώσει fashionable πινελιές σε όσους θέλουν να δώσουν μια μοναδική νότα στο συνολικό design της. Φροντίστε να επιλέξετε το ιδανικό σχέδιο και μέγεθος, που να ταιριάζει με τον χώρο και να «δένει» αρμονικά με τα υπόλοιπα χρώματα των επίπλων. Επίσης, δοκιμάστε να εντάξετε φωτιστικά με χρυσές λεπτομέρειες, που δίνουν μία elegant chic αισθητική. Ακόμη, μπορείτε να επιλέξετε vintage πολυέλαιους, που έτσι κι αλλιώς διακρίνονται από ένα αρχοντικό χαρακτήρα και είναι ό,τι πρέπει για όσους ζητούν την πολυτέλεια, την κομψότητα και είναι λάτρεις των ρετρό στοιχείων. 

Χάλκινες λεπτομέρειες

solutions-copper-kitchens-elle-decoration-uk.jpg

Εάν διαθέτετε μία ξύλινη κουζίνα, οι λεπτομέρειες του χαλκού είναι ό,τι πρέπει και θα αναδείξουν ιδανικά την κάθε γωνιά της. Εκπέμπουν μία αριστοκρατική ατμόσφαιρα που μαγνητίζει, ενώ ειδικότερα σε αυτήν περίπτωση, θα δημιουργήσουν ένα τέλειο και inviting περιβάλλον, για να δημιουργείτε πιο τις συνταγές σας με περισσότερη έμπνευση. Οι λάτρεις του interior design σίγουρα θα εντυπωσιαστούν με το συγκεκριμένο trend, αφού μπορεί να αναδείξει και να αναβαθμίσει αμέσως τον χώρο, στη στιγμή. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείτε να υιθετήσετε την τάση, εάν η κουζίνα σας δεν είναι ξύλινη! Από παλιακά έπιπλα και vintage πάγκους με γρανίτη μέχρι ανοξείδωτες λεπτομέρειες και μαύρα αντικείμενα, το χάλκινο στοιχείο μπορεί να ταιριάξει παντού. Αυτά τα copper φινιρίσματα χαρίζουν, μάλιστα, έναν vintage, αέρα -χωρίς να χρειαστεί καν να πάρετε καινούρια έπιπλα.

White αισθητική 

47e8d51bcf95b468774b2324c80bf775.jpg

Σίγουρα έχετε δει πολλές κουζίνες με λευκό χρώμα παντού -από τον πάγκο μέχρι τα ντουλάπια. Αν και δεν είναι τόσο πρακτικό για τους λάτρεις του μαγειρέματος -αφού λερώνοναι αμέσως- παραμένει αρκετά δημοφιλείς ακόμη και για τα kitchen trends του 2019. Ωστόσο, πολλοί διακοσμητές προσθέτουν και μικρές δόσεις από έντονα χρώματα σπάζοντας τη μονοτονία και μονοχρωμία του άσπρου. Μπορείτε να επιλέξετε, για παράδειγμα, το μπλε ή τα πιο σκούρα πράσινα χρώματα, όπως αυτό της ελιάς, ή στραφείτε προς τις παλ αποχρώσεις, εάν προτιμάτε περισσότερο τις απαλές υφές. Plus, εάν σας αρέσει το πιο διακριτικό αποτέλεσμα, μπορείτε να φροντίσετε να έχετε πάντοτε στην κουζίνα σας φρέσκα λουλούδια, όπως κόκκινα τριαντάφυλλα για τους πιο ρομαντικούς ή υπερμεγέθη πράσινα φυτά για τους πιο ενημερωμένους πάνω σε interiors θέματα, αφού αποτελούν την πιο in τάση.

Comeback στο μαύρο χρώμα

black-kitchens-cabinet-and-backsplash-ideas-kitchen-decoration.jpg

Μπορεί μια μαύρου χρώματος κουζίνα να φαντάζει τρομακτική ή απρόσιτη για τα γούστα των περισσότερων, αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί άλλο ένα hot trend για το 2019. Από μονοχρωματικά rooms μέχρι και με μικρές μαύρες λεπτομέρειες, μην το φοβηθείτε. Εάν θέλετε να «σπάσετε», μάλιστα, την έντασή του, μπορείτε να επιλέξετε αντικείμενα σε λευκό χρώμα, όπως κουρτίνες, μαχαιροπίρουνα, βάζα με λευκά λουλούδια ή πίνακες ζωγραφικής. Ακόμη, διαλέξτε ένα πάντρεμα με το χακί χρώμα, που δημιουργεί αρμονική αντίθεση με το μαύρο ή το γκρι και συνθέτει ένα πιο αυστηρό στιλ. Last but not least, υπέροχα είναι και τα πράσινα φυτά, που προσφέρουν ηρεμία σε μια εντελώς μαύρη κουζίνα.

Store it

kitchen-trends-for-2019-269732-1539115944550-image500x0c.jpg

Οι κουζίνες είναι σαν τα γραφεία. Θέλετε πολλούς αποθηκευτικούς χώρους, για να τοποθετήσετε όλα τα είδη, βιβλία συνταγών, μαχαιροπίρουνα, πιάτα και κουτιά με μπαχαρικά και άλλα συστατικά, που χρησιμοποιείτe για τη μαγειρική σας. Οι πιο δυνατές τάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο προστάζουν μεγάλα και ευρύχωρα ντουλάπια, που θυμίζουν σχεδίν ντουλάπες στο μέγεθος, τα οποία είναι ιδανικά για όσους θέλουν να έχουν την οργάνωση στο τσεπάκι τους. Όσο για τα χρώματα; Επιλέξτε αυτό που αρμόζει περισσότερο στην υπόλοιπη διακόσμηση. Επίσης, εάν τα ντουλάπια δεν ταιριάζουν στον χώρο και χρειάζεστε κάτι πιο εύκολο και γρήγορο στη χρήση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλα κουτιά αποθήκευσης, με όμορφα σχέδια, που θα τοποθετήσετε στα ράφια σας και θα είναι ευδιάκριτα στους επισκέπτες σας.

Πηγή: glow.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Studio Μαθηματικών