Διακοσμήστε το σπίτι σας σύμφωνα με το πιο δυνατό trend του instagram

Ένα scroll down στην αναζήτηση του Instagram σας ή μια περιπλάνηση στον μαγικό κόσμο του Pinterest, αρκούν για να εντοπίσετε, να θαυμάσετε και να ποθήσετε κάποιο από τα ονειρεμένα σπίτια με το αψεγάδιαστο design και τη μοναδική εσωτερική διακόσμηση που μοιάζουν βγαλμένα από κάποιο περιοδικό. Μια προσέγγιση εσωτερικής διακόσμησης που κυριαρχεί παγκοσμίως είναι η εκλεκτική αισθητική (eclectic style).

tarkaziki 1130x300

Ο Εκλεκτικισμός είναι ένα αρχιτεκτονικό στυλ του 19ου και 20ου αιώνα, που μεταπήδησε και στον κλάδο του interior design μετέπειτα. Ο κορμός αυτού του είδους, έγκειται στο πάντρεμα στοιχείων και ιστορικά προηγούμενων στιλ αρχιτεκτονικής, ώστε να δημιουργηθεί εκ νέου κάτι καινούριο και μοντέρνο. Πρόκειται για ένα είδος διακόσμησης που σας δίνει την ελευθερία να εκφραστείτε και να δημιουργήσετε ένα μείγμα από στοιχεία που σας αρέσουν, προσδίδοντας παράλληλα σε αυτό μια καλαίσθητη υπόσταση. Εμείς, σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές και έξυπνες λύσεις, ώστε να αποκτήσετε κι εσείς ένα σπίτι σαν αυτά που «χαζεύετε» στα social media! 

Thinking In Textures

Ένας εύκολος και βασικός τρόπος για να ξεκινήσετε να διακοσμείτε το σπίτι σας σύμφωνα με μια eclectic αισθητική και διάθεση, είναι να συνδυάσετε διάφορες υφές και υφάσματα. Όπως συμβουλεύει και η interior expert Jennifer Adams, συγγραφέας του βιβλίου "Love Coming Home", τοποθετήστε ένα ανάλαφρο ριχτάρι στον καναπέ σας, ένα φουντωτό funky χαλί και αντίστοιχα μαξιλάρια. Δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες και μη φοβηθείτε να παντρέψετε το κλασσικό ξύλο με urban μεταλλικά στοιχεία. Εάν θέλετε να ξεκινήσετε συντηρητικά το πάντρεμα υφών, σας προτρέπουμε να διατηρήσετε μια συγκεκριμένη χρωματική παλέτα (για παράδειγμα neutral) σε υφάσματα και ξύλο, ώστε να έχετε έναν κοινό άξονα να ακολουθήσετε. Βελούδινες καρέκλες, μεταξωτές κουρτίνες, σκαμπό από μπαμπού και μεταλλικοί industrial καθρέφτες είναι μερικά από τα έπιπλα που μπορείτε να επιλέξετε για να δώσετε μια chic πνοή στον χώρο σας.

eclectic2.jpg

Another Brick In The Wall

Οι τοίχοι συχνά αποτελούν το πρώτο σημείο ενός χώρου προς διακόσμηση και στην πραγματικότητα μπορούν να μεταλλάξουν ολόκληρη την άποψη του σπιτιού και να του δώσουν αμέσως χαρακτήρα. Εάν επιθυμείτε να υιοθετήσετε εξ ολοκλήρου ή εν μέρει την Electric ταυτότητα, συνεχίστε με τους τοίχους σας. Σίγουρα, έχετε μπει στη διαδικασία να ψωνίσετε διάφορα σετ κατά καιρούς, όπως μαξιλάρια, πιάτα και κορνίζες στο ίδιο μοτίβο. Αποβάλλετε, λοιπόν, αυτή την τετριμμένη συνήθεια και προμηθευτείτε διαφορετικά σχέδια μεταξύ τους. Φτιάξτε το δικό σας wall art με εύκολο και οικονομικό τρόπο, σύμφωνα με τους κανόνες της εν λόγω διακόσμησης: εκτυπώστε αγαπημένες σας εικόνες από το διαδίκτυο, ξεθάψτε vintage φωτογραφίες σας ή καρτ-ποστάλ διακοπών σας και φτιάξτε το δικό σας μοναδικό κολλάζ. Προμηθευτείτε κορνίζες διαφορετικού μεγέθους και χρώματος και πειραματιστείτε. Το αποτέλεσμα αδιαμφησβήτητα θα σας εντυπωσιάσει!

Samaras Metalumin 1130X300

covereclectic.jpg
 

Spice Things Up

Η αναδιακόσμηση του σπιτιού σας δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα πρέπει να αντικαταστήσετε όλα τα παλιά σας έπιπλα και να γεμίσετε το χώρο σας με τα τελευταία interior κομμάτια της αγοράς. Στόχος της αισθητικής που στοχεύει στο πάντρεμα της παράδοσης με το μοντέρνο στοιχείο, είναι να αξιοποιήσετε έπιπλα που ήδη έχετε και να δώσετε μια πιο φρέσκια πνοή στο χώρο σας. Ιδανική περίπτωση, δηλαδή, να αξιοποιήσετε τις αντίκες της γιαγιάς σας! Προσθέστε μοντέρνα κηροπήγια και βάζα με funky διάθεση στην κλασσική σας τραπεζαρία και αμέσως θα δώσετε ένα σύγχρονο ύφος στο σπίτι. Γεωμετρικά σουβέρ, μεταλλικά διακοσμητικά και πήλινες πολύχρωμες γλάστρες είναι κάποια στοιχεία που αποτελούν λεπτομέρειες σε ένα σύνολο, που όμως, μπορούν να μεταμορφώσουν το περιβάλλον σας. Τολμήστε να κάνετε τέτοιες μικρές προσθήκες στους χώρους σας και θα δείτε πως το αποτέλεσμα είναι εξίσου αρμονικό και ανανεωμένο. 

Sampsounis 1130Χ300

metallic.jpg

Balance is Key

Μια μικρή συμβουλή, είναι να διατηρήσετε ισορροπία στο ύφος που θα επιχειρήσετε. Μην βιαστείτε να βγάλετε από τα συρτάρια σας όλα τα παλιά ή καινούρια αντικείμενα και να τα εκθέσετε όλα στο χώρο σας. Επιλέξτε συνετά και με μέτρο όσα θα στελεχώσουν τον άξονα της διακόσμησής σας και μην ξεχάσετε να αφήσετε κάποια ράφια άδεια και τοίχους λιτούς. Με το να υπερφορτώσετε τους χώρους με πληροφορίες ασύνδετες μεταξύ τους θα πετύχετε ένα εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα από το επιθυμητό και υπάρχει κίνδυνος το σπίτι να φαίνεται γεμάτο με στοιχεία που φαίνονται κακόγουστα -αν και στην πραγματικότητα δεν είναι. Υιοθετήστε μια μινιμαλιστική προσέγγιση μέχρι να νιώσετε βέβαιοι ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ των στοιχείων που επιλέγετε και όχι ένα ανεκμετάλλευτο χάος. 

eclectic3.jpg

Personal Business 

Η διακόσμηση ούτως ή άλλως αποτελεί προσωπικό ζήτημα του καθενός και το θέμα του γούστου είναι εντελώς υποκειμενικό. Μέσω του εκλεκτικισμού, μπορείτε να εκφράσετε τις σκέψεις, τις ιδέες σας και να πειραματιστείτε με υλικά, υφές και χρώματα στο έπακρο. Μη διστάσετε να μεταποιήσετε πράγματα, να φτιάξετε εκ νέου δικές σας χειροτεχνίες και να της διακοσμήσετε με περηφάνια στο σπίτι σας. Ο χώρος σας πρέπει να σας αντιπροσωπεύει. Οι άνθρωποι δεν είναι πλάσματα με μονόπλευρη προσωπικότητα ή συγκεκριμένες προτιμήσεις. Υπάρχουν πτυχές που μπορούν να εξωτερικευτούν μέσα από τη διακόσμηση και τα αντικείμενά σας. Δημιουργήστε, λοιπόν, πράγματα με φαντασία και όραμα και πλαισιώστε το σπίτι σας με τα μοναδικά αντικείμενά σας!

Πηγή: glow.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ