Γίνετε πρωτοπόροι της ευφυούς γεωργίας στην Ελλάδα από όποια θέση κι αν βρίσκεστε

trakter drone intro

Το σύστημα gaiasense είναι μια Ελληνική καινοτομία που παντρεύει τις τεχνολογίες πληροφορικής με την αγρονομική επιστήμη με έναν ολιστικό τρόπο. Στον τομέα της ευφυούς γεωργίας το gaiasense είναι πρωτοποριακό σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ενισχύει και βελτιστοποιεί τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και εφαρμογών ακριβείας στις αγροτικές καλλιέργειες όσο μικρού ή μεγάλου μεγέθους και αν είναι αυτές.

Το gaiasense συλλέγει δεδομένα από το χωράφι, το δορυφόρο, τον επιστήμονα και τον αγρότη, και δίνει τα εργαλεία στο γεωργικό σύμβουλο, τον ερευνητή και τον αγρότη για να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα να βγει καλύτερο, περισσότερο και οικονομικότερο γεωργικό προϊόν από την Ελληνική γη.

Η Ευρωπαϊκή πρωτοπορία όμως του gaiasense είναι ότι αφορά σε όλους.

Για πρώτη φορά ο κάθε αγρότης μπορεί να ωφεληθεί ακόμα και αν έχει λίγα στρέμματα. Και μάλιστα χωρίς να απαιτείται να επενδύσει ούτε ευρώ σε τεχνολογικό εξοπλισμό.

Για πρώτη φορά ο κάθε γεωργικός σύμβουλος μπορεί να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία τεσσάρων διαστάσεων ώστε να πληροφορείται για όλες τις πτυχές των καλλιεργειών των πελατών του.

Για πρώτη φορά ο ερευνητής έχει ένα εργαλείο με το οποίο αντλεί δεδομένα μεγάλης κλίμακας από όλες τις γεωργικές περιοχές και μπορεί να δοκιμάζει το αποτέλεσμα της έρευνάς του σε παραγωγικό, πραγματικό περιβάλλον.

Φανταστείτε… Πόσες διαστάσεις ανοίγονται στη δουλειά σας έχοντας το gaiasense στα χέρια σας;
 
motorforum 2021 1130x300
 
 

Το gaiasense σήμερα… και αύριο

 

Η πλατφόρμα gaiasense αποτελεί ένα πολυδιάστατο, ολοκληρωμένο σύστημα υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας, που διευκολύνει τη δουλειά τόσο των αγροτών, όσο και των γεωργικών συμβούλων και των ειδικών επιστημόνων ερευνητών.

Το gaiasense αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα από την εταιρεία NEUROPUBLIC A.E. και εφαρμόζεται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια στην ελληνική επικράτεια.

Σήμερα το gaiasense καλύπτει περισσότερα από είκοσι πέντα διαφορετικά είδη καλλιεργειών και η υποδομή του είναι εγκαταστημένη σε 65 διαφορετικές περιοχές σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό καλύπτοντας περισσότερα από 700 χιλιάδες στρέμματα.

Χρόνο με το χρόνο οι εκτάσεις που καλύπτονται από το gaiasense υπερδιπλασιάζονται. Σε λίγα χρόνια θα καλύπτεται το μεγαλύτερο μέρος της Ελληνικής αγροτικής γης. Προτεραιότητα στην ένταξη νέων περιοχών δίνεται όπου υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την τοπική παραγωγική οικονομία.

Η έγκαιρη εκδήλωση ενδιαφέροντος βοηθάει για να έρθει το gaiasense πιο γρήγορα κοντά σας.

kotsilimbas 1130x300 1new

Ευφυής γεωργία σε 4 διαστάσεις

 

Remote

 
gaiasense field

Field

 
gaiasense eye

Eye

 

gaiasense farm

Farm

 
 

Τι κάνει το gaiasense ξεχωριστό

 

Είναι ολοκληρωμένο.

 

Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης της παραγωγής λαμβάνοντας και επεξεργάζοντας δεδομένα από 4 διαστάσεις. Με αυτό τον τρόπο αξιοποιεί όλη τη διαθέσιμη τεχνολογία για να οδηγήσει στη λήψη ορθών αποφάσεων που οδηγούν στα οικονομικά και περιβαλλοντικά του οφέλη.

Είναι οικονομικό.

 

Μπορεί εύκολα να υιοθετηθεί ακόμη και από τους μικροκαλλιεργητές. Με μηδενική επένδυση σε εξοπλισμό και μια ελάχιστη ετήσια συνδρομή προσφέρει πρόσβαση σε όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες, εξοπλισμό και λογισμικό που αξιοποιεί.

Είναι ακριβές.

 

Γιατί ξεκινάει από τη συλλογή των δεδομένων, αξιοποιεί όλη τη διαθέσιμη επιστημονική γνώση των συνεργατών, εμπλέκει το γεωργικό σύμβουλο στη λήψη των αποφάσεων, εκπαιδεύει τον παραγωγό στην εφαρμογή στο χωράφι και μετράει το αποτέλεσμα. Έτσι γίνεται συνεχώς καλύτερο και ακριβέστερο.

Είναι προσαρμόσιμο.

 

Σε κάθε διαφορετική περιοχή, για κάθε τύπο εδάφους, για κάθε μικροκλίμα, για κάθε ποικιλία, το gaiasense προσαρμόζεται κατάλληλα. Δεν είναι μια λύση “κονσέρβα” που έρχεται από μακριά για να δώσει ξένες λύσεις σε τοπικά προβλήματα. Ένα αμιγώς Ελληνικό σύστημα το οποίο προσαρμόζεται για κάθε Ελληνικό χωράφι και καλλιέργεια.

Γνωρίστε τους συντελεστές

του gaiasense

 

Οι εταιρείες NEUROPUBLIC και GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, σε συνεργασία με γεωτεχνικούς, συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών, αγροτικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες του αγροτικού και διατροφικού τομέα, υλοποιούν τις υπηρεσίες Ευφυούς Γεωργίας gaiasense.

 

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ