Μικρά, σοκολατένια κουλουράκια

Καλημέρα! Καλό φθινόπωρο!!

Βέβαια, μην πτοείστε, αν ο καιρός μας κάνει τη χάρη έχουμε ακόμα λίγες μέρες για να χαρούμε τη θάλασσα και να προσποιηθούμε ότι το καλοκαίρι άργησε να ...φύγει!! 

Η νέα σχολική χρονιά είναι πια μια πραγματικότητα, βρίσκεται προ των πυλών και μαζί μ' αυτή, οι τσάντες, τα μολύβια, τα τετράδια, τα βιβλία, οι σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες.

Τα σχολικά ταπεράκια, παλιά και νέα, θα πλυθούν, θα ανοίξουν και θα γεμίσουν καλούδια που θα χορτάσουν τα πιτσιρίκια τις ώρες που είναι στο σχολείο. Θα τα χορτάσουν, θα τα ικανοποιήσουν και θα τα βοηθήσουν να ανταπεξέλθουν στα περισσότερο ή λιγότερο δύσκολα μαθήματα. 

Θα τα βοηθήσουν να γεμίσουν ενέργεια αλλά και να κουβαλούν στο ταπεράκι τους ένα στοιχείο αγάπης και φροντίδας μαμαδίστικης, οικογενειακής.

Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να φροντίζει κανείς τους αγαπημένους του, να τους νοιάζεται και να φτιάχνει γι αυτούς μικρές και απλές λιχουδιές που όμως θα μοσχοβολούν και θα γεμίζουν την καρδιά τους ζεστασιά... ειδικά όταν αυτοί οι αγαπημένοι είναι τα μικρά βλαστάρια που, τώρα βγαίνουν στην κοινωνία!

Γεννάει τρυφερότητα, η στιγμή που η μαμά ανοίγει το ταπεράκι και το γεμίζει με σπιτικές λιχουδιές, αλμυρές και γλυκές ώστε να νιώθει ότι το μικρό της ή το μεγαλύτερό της για την Ελληνίδα μάνα,  θα μείνει χορτάτο τις ώρες που θα βρίσκεται στο σχολείο! 

Με το νου γεμάτο από τούτες τις σκέψεις, που μπορεί να επαναλαμβάνονται κάθε τέτοια εποχή, αλλά πάντα έχουν την διαφορετικότητα και τη σημασία τους έφτιαξα πριν 2-3 μέρες μερικά πανεύκολα κουλουράκια με κακάο.

Bitter όσο πρέπει και γλυκά όσο πρέπει, αφράτα αλλά και τραγανά ανάλογα με την επιθυμία μας, μαλακά ή λίγο πιο σκληρά (τα δικά μου τα έφτιαξα μαλακά) και πολύ, μα πολύ παιδιάστικα και μαμαδίστικα νόστιμα.

Κολατσιό comfort για μαμάδες και παιδιά!

Sοκολατένια και χορταστικά θα ξετρελλάνουν τα πιτσιρίκια που λατρεύουν τις σοκολατολιχουδιές!

Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo