Πουτίγκα από τσουρέκι με ψητά μήλα και σταφίδες

Πάντα λιγούρευα αυτή τη συνταγή με το μπαγιάτικο τσουρέκι που περισσεύει μετά τις γιορτές και αξιοποιείται με τον καλύτερο τρόπο καθώς μετατρέπεται σε μια ζουμερή και βουτυρένια πουτίγκα . Οι περιγραφές των σχετικών συνταγών μου κέντριζαν την προσοχή και ξεσήκωναν τη φαντασία μου. Έλεγα πως θα τη δοκιμάσω μα ποτέ δε μου περίσσευε τσουρέκι τόσο που σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω ένα του εμπορίου . Μα ήρθε η ευκαιρία: Έφτιαξα τις προάλλες ένα panettone το οποίο έγινε ανάρπαστο και σχεδόν δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω . Την επόμενη αναγκάστηκα να φτιάξω ένα ακόμα…Στη συνέχεια σχεδόν απαγόρευσα την επιδρομή στο μισό από αυτό το panettone το οποίο επιτέλους μετατράπηκε σε μια ζουμερή και απολαυστική πουτίγκα που μας ξετρέλανε. Την εμπλούτισα με ψητά μήλα και σταφίδες , την πασπάλισα με καστανή ζάχαρη και με άρωμα κανέλας και την καταευχαριστηθήκαμε!

Υλικά:

500 γρ. τσουρέκι

2 μήλα

1 φλ. τσ. σταφίδες

100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας

50 γρ. βούτυρο και λίγο ακόμα για το πυρέξ

400 ml φρέσκο γάλα

200 ml κρέμα γάλακτος

3 αυγά

 

50 γρ. ζάχαρη

Λίγη καστανή ζάχαρη για την επιφάνεια

Μπόλικη κανέλα

poytigka2poytigka3poytigka4poytigka5poytigka6poytigka7poytigka8poytigka9

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα μήλα , τα κόβουμε σε κυβάκια και τα αραδιάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι. Τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Κόβουμε το τσουρέκι σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια . Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 20x30 και τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια πλάι-πλάι. Σκορπίζουμε από πάνω τα ψητά μήλα , τις σταγόνες σοκολάτας , τις σταφίδες και το βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια. Χτυπάμε στο μίξερ ή στο μπέλντερ το γάλα , την κρέμα γάλακτος , τη ζάχαρη και τα αυγά και όταν ενωθούν όλα μαζί αδειάζουμε στο πυρέξ . Αφήνουμε το πυρέξ στο ψυγείο για μία ώρα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με καστανή ζάχαρη και κανέλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να καλοψηθεί η πουτίγκα. Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά ώστε να κόβεται και σερβίρουμε.

Τρώγεται ζεστή ή χλιαρή. Συνοδεύει άψογα τον καφέ και μπορεί να συνδυαστεί με παγωτό βανίλια.

Μπορούμε να την ετοιμάσουμε από το βράδυ , να την τοποθετήσουμε όλη νύχτα στο ψυγείο και να την ψήσουμε την άλλη μέρα το πρωί ώστε να έχουμε ένα καταπληκτικό και γευστικό πρωινό.

Βρείτε περισσότερες συνταγές από το Taste of Life by Betty

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ