Λιβανέζικη μελιτζανοσαλάτα (moutabal)

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Δε χρειάζονται και πολλά λόγια εδώ, αφού τα υλικά μιλούν από μόνα τους! Υλικά απλά αλλά επιτυχημένα ώστε να χαρίσουν ένα απολαυστικό αποτέλεσμα και ένα “άλειμμα” που μένει αξέχαστο αν σερβιριστεί με μπόλικη καπνιστή πάπρικα και μπόλικο φρέσκο μαϊντανό και  αν συνοδευτεί με καψαλισμένο ψωμί…Βασικό συστατικό η λατρεμένη μελιτζάνα που θα ψηθεί , θα τεμαχιστεί και θα αναμιχθεί με αρωματικό σκορδάκι, ταχίνι και λεμόνι , ενώ λίγες κουταλιές γιαούρτι θα εξασφαλίσουν τη βελούδινη αίσθηση…

Υλικά:

2 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες

Για το ψήσιμο:

Λίγο λάδι

Αλάτι και πιπέρι

Πάπρικα και θυμάρι

Για τη σαλάτα:

1/4 κούπας ταχίνι

Χυμό από μισό λεμόνι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

Για το σερβίρισμα:

Πάπρικα καπνιστή

Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Φρέσκο ελαιόλαδο

melitzanes motsarela4mutabal2mutabal3mutabal4mutabal5mutabal6mutabal7mutabal8mutabal9mutabal10mutabal11mutabal12mutabal13mutabal14mutabal15mutabal16

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις μελιτζάνες καλά, τις χωρίζουμε στα δύο, τις χαράζουμε σταυρωτά, τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε, τις πασπαλίζουμε με πάπρικα και θυμάρι και τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 200ο για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά και να μαλακώσουν , περιμένουμε να κρυώσουν ελαφρά και τότε τις μεταφέρουμε σε βάση κοπής. Με ένα καλό μαχαίρι απομακρύνουμε τη σκληρή σάρκα της μελιτζάνας και κόβουμε κοντά κοντά το ψημένο εσωτερικό της μέχρι να πολτοποιηθεί σχεδόν. Το μεταφέρουμε τότε σε ένα μπωλ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι και το γιαούρτι και ανακατεύομε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν όλα μαζί. Ρίχνουμε στην επιφάνεια φρέσκο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με καπνιστή πάπρικα, προσθέτουμε και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε με  καψαλισμένο ψωμί και απολαμβάνουμε.

Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ