Κοτόπουλο φρικασέ με μαρούλι και πράσο

Καλημέρα και χρόνια πολλά!!
 
Καλή χρονιά να έχουμε και μακάρι η νέα χρονιά να φέρει στον καθέναν ό,τι επιθυμεί η ψυχούλα του και σε όλο τον κόσμο ειρήνη, αγάπη και ευημερία!
 
Είναι κάποιες φορές που αισθάνεσαι ότι δεν πάει άλλο κι αυτό δεν αφορά μόνον ένα αλλά πολλά κομμάτια της ζωής.
 
Ήρθε ο καιρός (έγινε κι αυτό) κι αισθάνθηκα κι εγώ ότι δεν πάει άλλο!
 
Ανάμεσα στα πολλά που αισθάνθηκα ότι δεν πάνε άλλο ήταν και η ζάχαρη! Μπούκωσα, έγκωσα, χόρτασα γλυκά!!!
 
Με γνώμονα αυτό το συναίσθημα που είχα πολλά χρόνια να νιώσω (πάνω από είκοσι όταν έκοψα τελείως το τσιγάρο σε μια νύχτα!) αποφάσισα να ξεκινήσω τον καινούργιο χρόνο με ένα πιάτο καθόλου πρωτότυπο, μαμαδίστικο θα έλεγα και γνωστό στην χώρα μας αλλά που με την προσθήκη μιας πινελιάς λίγο διαφορετικής απογειώνεται και γίνεται η μοντέρνα εκδοχή του ίδιου, διαχρονικού πιάτου.
 
Ωστόσο, κάθε φορά που μια μπουκιά από το συγκεκριμένο φαγητό (σε κάθε του εκδοχή και οποιοδήποτε χορταρικολαχανικό κι αν περιέχει) δεν μπορώ να μην ταξιδέψω νοερά αρκετά χρόνια πίσω σε μια γνώριμη κουζίνα μ' ένα ξύλινο τραπέζι στην μέση του δωματίου, έξι καρέκλες γύρω γύρω, έναν καναπέ στον έναν τοίχο και λίγο παρακεί μια "μασίνα" με ξύλα για να ζεσταίνει και ταυτόχρονα να ψήνει και να μαγειρεύει φαγητά με μοναδική νοστιμιά κι αλλοτινή μοσχοβολιά.
 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo