IliaLive.gr

Μπαστουνάκια σπανακιού με εύκολη ζύμη

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Χρόνια τώρα η κουζίνα μου είναι συνδεδεμένη με το διαδίκτυο…Γεύσεις, πειραματισμοί, αρώματα, γλυκές και αλμυρές δημιουργίες, απογοητεύσεις, αποτυχίες  αλλά και κορυφαίες στιγμές επιτυχίας, όλα είναι καταγεγραμμένα αλλά και  μοιρασμένα με τα άτομα που ακολουθώ και με ακολουθούν…

Η χαρά κι ο ενθουσιασμός μου με την επιτυχία αυτής της συνταγής η οποία είναι ιδιαίτερη, εύκολη και πεντανόστιμη δε μπορούσε παρά να μοιραστεί με όλους τους φίλους μου…

Υλικά για τη ζύμη:

230 γρ. χυμό πορτοκαλιού

100 ml ηλιέλαιο

350 γρ. αλεύρι σκληρό

150 γρ. ολικής άλεσης

1 κ.σ. μπέικιν

Για τη γέμιση:

200 γρ. τυρί φέτα

100 γρ. γραβιέρα

350 γρ. σπανάκι πλυμένο και κομμένο

3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια

Λίγο ψιλοκομμένο άνιθο

60 ml  ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Για το ψήσιμο:

Λίγο γάλα

Σουσάμι και μαυροσούσαμο

mpastoynia spanaki2mpastoynia spanaki3mpastoynia spanaki4mpastoynia spanaki5mpastoynia spanaki6mpastoynia spanaki7mpastoynia spanaki8mpastoynia spanaki9mpastoynia spanaki10mpastoynia spanaki11mpastoynia spanaki12mpastoynia spanaki13mpastoynia spanaki14mpastoynia spanaki15

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπωλ και τα ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά και να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση: Ρίχνουμε το λάδι και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα σε ένα απλωτό σκεύος και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι , τον άνιθο κι αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για λίγο μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε τα τυριά ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε τότε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 4 κομμάτια

Αλευρώνουνε την επιφάνεια εργασίας μας και τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι. Με τον πλάστη ανοίγουμε σε φύλλο 35x20 και αδειάζουμε το 1/4 της ζύμη πάνω σ’ αυτό. Την απλώνουμε ομοιόμορφα αφήνοντας λίγο κενό στις άκρες και τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό ξεκινώντας από τη μεγάλη πλευρά. Τοποθετούμε το πρώτο ρολό σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα άλλα τρία μέρη. Με ένα πινέλο περνάμε την κάθε επιφάνεια  με γάλα και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για τουλάχιστον μισή ώρα μέχρι να ροδίσουν καλά.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Είναι καταπληκτικά.

Καλή όρεξη.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo