Τούρτα ψυγείου σοκοφρέτα γάλακτος

Καλή σας μέρα!
 
Η σοκολάτα είναι η αγαπημένη μας!!
 
Θα μου πείτε... είναι νέο αυτό;;; Πόσοι και πόσοι άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι, σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου λένε το ίδιο πράγμα!
 
Η σοκολάτα όμως έχει πολλές μορφές (γι αυτό και δεν τη βαριόμαστε ποτέ!!)... σοκολάτα γάλακτος, πικρή, με πολύ ή ακόμα περισσότερο κακάο, με γεύσεις φρούτων, καφέ , καραμέλας ή αλκοόλ, σαν τρουφάκι ή σοκολατάκι, σαν πάστα ή τούρτα, σαν κέικ, σαν κουραμπιές ή μελομακάρονο, σαν mousse ή ganache αλλά και σαν σοκοφρέτα, μ΄εκείνο το θεσπέσιο φύλλο βάφλας που σε ξετρελλαίνει!!!
 
Εσείς σε ποιά μορφή αγαπούσατε τη σοκολάτα;;; Σαν παιδιά τρώγατε σοκοφρέτες;;;;
 
Προσωπικά, τις ... τσάκιζα!!!!
 
Η γεύση τους ήταν για μένα μια γλυκιά προσμονή-μαρτύριο από τη στιγμή που έβγαινα από τη πόρτα του σπιτιού μας μέχρι να φτάσω στο μικρό μαγαζάκι-ψιλικατζίδικο που ήταν μερικά μέτρα πιο μακριά, κρατώντας σφιχτά στην παλάμη το αντίτιμό τους!
 
Τί σου είναι τα παιδιά!!! Ένιωθα ότι αγόραζα ό,τι πιο πολύτιμο υπήρχε στον πλανήτη όταν ο γεράκος που είχε το μαγαζί, καθισμένος ανάμεσα σε ένα σωρό ετερόκλητα καλούδια από σοκολάτες και καραμέλες μέχρι μικροπαιχνίδια, τετράδια, μολύβια, τσίχλες, τσιγάρα αλλά και περιοδικά (τα λιγοστά της εποχής) σηκωνόταν αργά κι απλώνοντας το γερασμένο χέρι του έπιανε μια σοκοφρέτα και μου την έδινε!
 
Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ