Παγωμένος κορμός (σεμιφρέντο) με κρέμα τυρί και πραλίνα φουντουκιού

Παγωμένος κορμός (σεμιφρέντο) με κρέμα τυρί και πραλίνα φουντουκιού

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Είναι το γλυκό με τις τρεις διαφορετικές υφές…όλες απολαυστικές και υπέροχες:  Απ΄τη μια το μπισκότο που στρώνουμε ανάμεσα , τόσο νοτισμένο όσο πρέπει ώστε να δίνει αυτή την ενδιαφέρουσα εναλλαγή, από την άλλη είναι η πραλίνα φουντουκιού που όταν παγώσει μετατρέπεται σε μια μοναδική ηδονή αλλά είναι και η βελούδινη κρέμα που περιέχει το τυρί μασκαρπόνε , τη φυτική σαντιγύ και κάμποση από την κρέμα πραλίνας. 

Όλα μαζί συνθέτουν το αγαπημένο σεμιφρέντο , έναν παγωμένο κορμό που μας πάει στον ουρανό…Καλοκαιρινό γλυκό , δροσερό , πανεύκολο και δελεαστικό που αρέσει σε όλους και πάει με όλα…αποκλείεται να μην κλέψει την παράσταση όπου και όποτε σερβιριστεί καθώς αποκλείεται επίσης να κλείσει ένα εικοσιτετράωρο ζωής (αυτό με εγγύηση)…

Δείτε το :

Υλικά :

1 κουτί φυτική σαντιγύ (τύπου μόρφατ)
1 κουτί (400 γρ.) πραλίνα φουντουκιού (τύπου νουτέλα)
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
200 γρ άχνη ζάχαρη (100+100)
15-20 μπισκότα (τύπου πτι μπερ)
1/2 φλ. τσ φρέσκο γάλα
1 κ.γλ. ρόφημα κακάο στιγμής
2-3 κ.σ. λικέρ σοκολάτας ή άλλο ποτό

 

semifrento noytela2semifrento noytela3semifrento noytela4semifrento noytela5semifrento noytela6semifrento noytela7semifrento noytela8semifrento noytela9semifrento noytela10semifrento noytela11semifrento noytela12semifrento noytela13


Εκτέλεση :
- Χτυπάμε τη φυτική σαντιγύ στο μίξερ για να αφρατέψει για 5 λεπτά περίπου (καλό είναι να την έχουμε από πριν στο ψυγείο) . Σταδιακά προσθέτουμε τα 100 γρ. άχνη και όταν έχει ενσωματωθεί πολύ καλά προσθέτουμε και το λικέρ σοκολάτας . Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπωλ ανάδευσης χτυπάμε το τυρί μασκαρπόνε με τα άλλα 100 γρ. άχνη μέχρι να γίνουν κρέμα και προσθέτουμε 4 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού . Όταν ομογενοποιηθεί το μίγμα το ενώνουμε με το προηγούμενο (αυτό με τη σαντιγύ) και δουλεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα στη χαμηλή σκάλα . Η κρέμα είναι έτοιμη.
- Παίρνουμε τότε μια μακρόστενη φόρμα και τη στρώνουμε και στα πλάγια με διαφανή μεμβράνη .
- Σε ένα μπωλ διαλύουμε τη σκόνη κακάο μέσα στο γάλα.
- Στρώνουμε τότε το γλυκό:

Αδειάζουμε 3-4  κουταλιές από την κρέμα σε όλη την επιφάνεια της φόρμας . Δε χρειάζεται να προσπαθήσουμε να ισιώσουμε την επιφάνεια , αυτό θα γίνει εύκολα μόλις τοποθετήσουμε την πρώτη στρώση μπισκότων.

Στη συνέχεια βυθίζουμε για λίγο τα μπισκότα στο γάλα και τα απλώνουμε πάνω από την κρέμα . Πάνω από τα μπισκότα αδειάζουμε κουταλιές από την πραλίνα φουντουκιού ώστε να σχηματίσουμε μια στρώση . Συνεχίζουμε με την ίδια σειρά και τελειώνουμε με την κρέμα πάνω στην οποία προσθέτουμε 2-3 τελευταίες κουταλιές πραλίνας ενώ με ένα μαχαίρι κάνουμε κυκλικές κινήσεις δημιουργώντας σχέδια στην επιφάνεια.

Τοποθετούμε στην κατάψυξη για λίγες ώρες μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί ο κορμός . Ξεφορμάρουμε τότε αφαιρώντας τη μεμβράνη και τοποθετούμε το γλυκό σε ένα δίσκο . Φυλάμε το γλυκό στην κατάψυξη . Βγάζουμε από την κατάψυξη 10 λεπτά πριν , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

 

 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo
Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη