Cookies με βρώμη και καστανή (μαλακή) ζάχαρη

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Θέλω να κάνω μια εισαγωγή στο άρθρο μου που να αποτελεί μια καλή σύσταση  γι’ αυτά τα μπισκότα μα δεν ξέρω ποιά να πρωτοδιαλέξω! Να αναφέρω  και να επαινέσω το βασικό υλικό παρασκευής τους που είναι η λατρεμένη  βρώμη με το διατροφικό της πλούτο , να αναφέρω τους μαγικούς ξηρούς καρπούς  ή να εστιάσω στη μαλακή μαύρη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο που δίνει τέλεια τραγανή υφή και γεύση στα μπισκότα; Να τα προτείνω σαν το πιο ιδανικό συνοδευτικό για το τσάι ή να αναφέρω ότι αποτελεί αχτύπητο δίδυμο με τον καφέ;

Να πω ότι αποτελούν εξαιρετικό κολατσιό για μικρούς και μεγάλους ή τέλειο ενεργειακό σνακ γι’ αυτούς που γυμνάζονται ή ταξιδεύουν…Ούτως ή άλλως τα ανέφερα όλα κι όχι άδικα γιατί αυτά τα μπισκότα είναι η αδυναμία μου! Ωστόσο εγώ θα σας πρότεινα , σχεδόν θα σας παρακαλούσα απλά  να τα δοκιμάσετε γιατί είναι τα πιο υπέροχα , τα πιο νόστιμα , τα πιο δελεαστικά και επιτυχημένα μπισκότα που έχω φτιάξει ποτέ κι είμαι σίγουρη πως θα καθιερωθούν χωρίς δεύτερη σκέψη…

 cookies bromh1

Υλικά:

130 γρ. βούτυρο λιωμένο 

120 γρ. καστανή μαλακή ζάχαρη (όχι την επεξεργασμένη)

1 αυγό (αν είναι μικρό , βάζουμε δύο)

120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

140 γρ. νιφάδες βρώμης

1/2 κ.γλ. σόδα

 

1 κ.γλ. (κοφτό) μίγμα μπαχαρικών (εγώ χρησιμοποιώ το “σμυρνέικο-πολίτικο” και είναι εξαιρετικό)

50 γρ. χοντροτριμμένους ξηρούς καρπούς (καρύδι , αμύγδαλο , φουντούκι)

 cookies bromh2 cookies bromh3 cookies bromh4 cookies bromh5 cookies bromh6 cookies bromh7 cookies bromh8 cookies bromh9 cookies bromh10 cookies bromh11 cookies bromh12 cookies bromh13 cookies bromh14 cookies bromh15 cookies bromh16 cookies bromh17

Εκτέλεση:

Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και την καστανή ζάχαρη και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο και το ενώνουμε κι αυτό με το μίγμα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι με τη σόδα και τα μπαχαρικά. Φροντίζουμε να ανακατεύουμε με κυκλικές , επίμονες κινλησεις ώστε να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε λίγο ακόμα και τότε θα σχηματιστεί μαι σφιχτή , κολλώδης ζύμη. Την τοποθετούμε για λίγη ώρα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να σφίξει (έτσι θα δουλεύεται πιο εύκολα).

Στρώνουμε λαδόκολλα στη μεγάλη λαμαρίνα του φούρνου και αφού πάρουμε μια μικρή ποσότητα από τη ζύμη , περίπου όσο ένα μεγάλο καρύδι , το πλάθουμε σε μπαλάκι , το πιέζουμε ανάμεσα στις παλάμες μας και το τοποθετούμε στο ταψί. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να γεμίσει το ταψί. Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , για 12-14 λεπτά περίπου ανάλογα με το μέγεθος που τους έχουμε δώσει. Όταν βγουν τα μπισκότα από το φούρνο δεν τα πειράζουμε για λίγη ώρα μέχρι να σφίξουν και να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν καλά και να στεγνώσουν , οπότε τα σερβίρουμε.

Την επόμενη μέρα είναι ακόμα καλύτερα…

Καλή επιτυχία! 

Σημ. : Το μίγμα μπαχαρικών "σμυρνέικο-πολίτικο" το βρίσκουμε στα μπαχαράδικα και είναι εξαιρετικό για μπισκότα , κουλούρια και κέικς!

Βρείτε περισσότερες συνταγές από το Taste of Life by Betty

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ