Γιουβαρλάκια σούπα με λαχανικά

Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty

Γιουβαρελάκια σούπα με λαχανικά

Τις προάλλες επισκέφτηκα το μανάβικο της γειτονιάς μου για τα καθιερωμένα ψώνια. “Ντομάτες Τριπόλεως να μου βάλεις και λίγα νεκταρίνια σε παρακαλώ” , είπα…Και ακριβώς εκείνη τη στιγμή πέφτει το μάτι μου σε ένα τελάρο με μικρούτσικα , ολόδροσα , τρυφερά κολοκυθάκια , τόσο υπέροχα που δεν μπόρεσα να τα προσπεράσω! Αμέσως οραματίστηκα το φαγητό που θα ετοίμαζα. Ήταν τόσο εντονη η ιδέα , που σχεδόν τα ένιωσα στον ουρανίσκο μου: Γιουβαρελάκια αυγολέμονο θα κάνω και θα τα προσθέσω ολόκληρα μέσα στη σούπα μαζί με λίγα καροτάκια. Παραλλαγή του πιάτου γεμιστά κολοκυθάκια αυγολέμονο θα έλεγα , μα η ευκολία σαφώς μεγαλύτερη ενώ η γεύση εφάμιλλη αφού τα υλικά που χρησιμοποιούμε ειναι ακριβώς τα ίδια. Πόσο το απολαύσαμε δεν περιγράφεται...

Υλικά:

Για τα γιουβαρελάκια

600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (από σπάλα)

100 γρ. ρύζι καρολίνα

1 τριμμένο ξερό κρεμμύδι

1 ματσάκι (πλούσιο) δυόσμο ψιλοκομμένο

Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 μεγάλο αυγό

Αλάτι και πιπέρι

6-8 κ.σ. λάδι

Για τη σούπα:

8-10 πολύ μικρά κολοκυθάκια

1-2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα στα 4 κατά μήκος

2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη

Χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι

1 κύβο λαχανικών

1300 lt νερό

80 ml λάδι

Αλάτι και πιπέρι

Για το αυγολέμονο:

2 αυγά

Χυμό από 1 ζουμερό λεμόνι

1 κ.γλ. κορν φλάουρ

gioyvarelakiα laxanika2gioyvarelakiα laxanika3gioyvarelakiα laxanika4gioyvarelakiα laxanika5gioyvarelakiα laxanika6gioyvarelakiα laxanika7gioyvarelakiα laxanika14gioyvarelakiα laxanika8gioyvarelakiα laxanika10gioyvarelakiα laxanika12gioyvarelakiα laxanika13gioyvarelakiα laxanika15

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε μια λεκάνη τα υλικά για τα γιουβερελάκια και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα αφήνουμε στην άκρη. Παράλληλα ετοιμάζουμε τα λαχανικά (κολοκυθάκια και καρότα).

Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό , το λάδι , τον κύβο , αλάτι και πιπέρι και περιμένουμε να έρθει σε βρασμό. Τότε προσθέτουμε τα γιουβαρελάκια και το χυμό λεμονιού κι όταν πάρουν βράση κι αυτά μαζί , σκεπάζουμε την κατσαρόλα , χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για μισή ώρα. Μετά το μισάωρο  προσθέτουμε τα κολοκυθάκια , τα καρότα και τη φρέσκια ρίγανη και μαγειρεύουμε για άλλη μισή ώρα.

Χτυπάμε τότε στο μπλέντερ το χυμό λεμονιού , τα αυγά και το κορν φλάουρ και  ενώ δουλεύει το μπλέντερ προσθέτουμε από το άνοιγμα 2-3 κουτάλες της σούπας  ζωμό απευθείας από την κατσαρόλα.

Ρίχνουμε τότε το περιεγχόμενο του μπλέντερ πίσω στην καταρόλα , περιμένουμε να πάρει μια-δυο βράσεις κι αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή όρεξη!

Πηγή: http://tasteoflife.com.gr/index.php/en/syntages-me-alati/kyria-piata/1776-gioyvarelakia-soypa-me-laxanika

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ