Κουνέλι αρωματικό στη γάστρα (με λαχανικά και μπαχαρικά)

Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty

Το κουνέλι δεν ξέρω αν το αγαπούν όλοι..Απ’ ό,τι ξέρω είναι και αρκετοί που το αποφεύγουν ή το προτιμούν μόνο μαγειρεμένο στιφάδο κι αυτό μια-δυο φορές το χρόνο…Αυτό ωστόσο δε θα’πρεπε να συμβαίνει , αφενός γιατί το κρέας του είναι υπέροχο , ολόλευκο , άπαχο και μαλακό , αφετέρου γιατί προσφέρεται για ένα σωρό τρόπους μαγειρέματος (τόσους , όσους και το κοτόπουλο) και είναι κρίμα να μην το χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας τόσο συχνά. Σήμερα θα το φτιάξουμε τόσο νόστιμο και εξόχως αρωματικό , με τόσο ιδιαίτερα υλικά και τόσο δυνατούς συνδυασμούς που δε χωράει ούτε αμφιβολία ότι θα αρέσει σε όλους , ούτε δικαιολογία προς αποφυγή…

Υλικά :

1 μεγάλο κουνέλι
Για τη μαρινάδα:
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ξύδι από λευκό κρασί
1 χούφτα μπαχάρια
4 φύλλα δάφνης
3-4 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
3 σκελίδες σκόρδο
Για το ψήσιμο:
6 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
4-5 μικρά καρότα καθαρισμένα (ολόκληρα)
1 μεγάλο , ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
8-10 ντοματίνια
5-6 φέτες λεμονιού
Για το λαδολέμονο:
1 κρασοπότηρο λάδι
Χυμό από 2 λεμόνια
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ (κοφτή) μέλι
Επιπλέον : Αλάτι και πιπέρι

koyneli gastra2koyneli gastra3koyneli gastra4koyneli gastra5koyneli gastra6koyneli gastra7koyneli gastra8koyneli gastra9

Εκτέλεση:

8-10 ώρες πριν μαγειρέψουμε το κουνέλι , το πλένουμε σχολαστικά , το κόβουμε σε μερίδες , και τοποθετούμε τα κομμάτια σε μια λεκάνη που να τα χωράει ίσα-ίσα. Ρίχνουμε τότε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα , σκεπάζουμε τη λεκάνη με σκέπασμα ή μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Όταν είναι η ώρα για το ψήσιμο , ξεπλένουμε το κρέας ελαφρά και το τοποθετούμε στη γάστρα μαζί με τα λαχανικά . Αλατοπιπερώνουμε  και ετοιμάζουμε το λαδολέμονο : Χτυπάμε όλα τα υλικά (λάδι , λεμόνι , μουστάρδα , μέλι) με ένα σέικερ  Προσθέτουμε τα αρωματικά που είχαμε στη μαρινάδα (σκόρδο , δεντρολίβανο , δάφνη και μπαχάρι) και τις φέτες λεμονιού και περιλούζουμε το φαγητό με το λαδολέμονο που ετοιμάσαμε.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε το φαγητό στους 200ο για μια ώρα περίπου. Τότε χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180ο και ψήνουμε για μία ώρα ακόμα . Ξεσκεπάζουμε στο τέλος το φαγητό και το ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να μελώσει…Αν χρειαστεί το γυρίζουμε για να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
Σερβίρουμε αμέσως.

Καλή όρεξη.

Πηγή: http://tasteoflife.com.gr/index.php/en/syntages-me-alati/kyria-piata/1488-koyneli-aromatiko-sth-gastra-me-laxanika-mpaxarika

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ