Quantcast

Φράουλα γλυκό του κουταλιού

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Είναι το χρώμα , είναι το άρωμα , είναι η γεύση , είναι η ομορφιά , είναι η Άνοιξη…όλα τα έχει αυτό το μαγικό , ζουμερό , μικρό θαύμα της φύσης. Είναι η φράουλα και την αγαπάμε πολύ….Γι’ αυτό θα εκμεταλλευτούμε αυτή την εποχή που η φύση μας τη χαρίζει απλόχερα και θα την κλείσουμε σε ένα βάζο ελαφρά “δεμένη” για να μη χάσει το υπέροχο χρώμα της και βυθισμένη στο ρουμπινί σιρόπι της που ξυπνά όλες τις αισθήσεις…Η ομορφιά της απλότητας βρίσκεται σε αυτό το γλυκό…σκέτο , σερβιρισμένο μαζί με ένα ποτήρι παγωμένο νερό ή συνοδεία ενός παγωτού βανίλια γαρνιρισμένο με δυο-τρεις φράουλες , λίγο καβουρδισμένο αμύγδαλο και το σιρόπι τους να κυλά ηδονικά….

Υλικά :

1 κιλό φράουλες

700 γρ. ζάχαρη

130 ml. νερό

Χυμό από μισό λεμόνι

1 βανίλια (προαιρετικά)

fraoyla3fraoyla4fraoyla5fraoyla6fraoyla7fraoyla8fraoyla9fraoyla10fraoyla11fraoyla12fraoyla13


Εκτέλεση:

Αν έχουμε τη δυνατότητα επιλέγουμε φράουλες του ίδιου μεγέθους και όχι πολύ ώριμες γιατί θα λιώσουν . Πλένουμε τις φράουλες και αφαιρούμε το πράσινο κοτσανάκι τους. Τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε σε μια πλατιά και βαθιά κατσαρόλα. Σκορπίζουμε πάνω τη ζάχαρη ομοιόμορφα , προσθέτουμε το νερό , σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και την αφήνουμε στην άκρη για λίγες ώρες (4-5) μέχρι να βγάλουν οι φράουλες τα υγρά τους. Τότε βράζουμε το περιεγχόμενο της κατσαρόλας για 5-8 λεπτά το ανώτερο ανάλογα με το μέγεθος των φρούτων.

Αποσύρουμε αμέσως απο τη φωτιά και βυθίζουμε την κατσαρόλα σε μια λεκάνη με κρύο νερό για να σταματήσουμε το βρασμό , αφού η κατσαρόλα θα διατηρεί θερμοκρασία και δε θέλουμε να λιώσουν οι φράουλες. Περιμένουμε όσο χρειαστεί (περίπου 5 ώρες ακόμα) μέχρι να κρυώσει τελείως το γλυκό και με προσοχή αφαιρούμε τις βρασμένες φράουλες με τρυπητή κουτάλα φροντίζοντας να στραγγίσουν πολύ καλά από τα σιρόπια και τις τοποθετούμε στο βάζο. Τότε βάζουμε το σιρόπι στη φωτιά να βράσει για άλλα 8-10 λεπτά μέχρι να δέσει. Ξαφρίζουμε τακτικά και προσέχουμε γιατί φουσκώνει αρκετά κατά το βράσιμο. Το τελευταίο λεπτό προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια (προαιρετικά). Όταν κρυώσει το σιρόπι το αδειάζουμε μεπροσοχή στο βάζο με τις φραουλες. Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

xa consulting