Γύρος κοτόπουλου

Σήμερα θα φτιάξουμε το πιο καθρό “βρώμικο” που υπάρχει. Δε θα στερηθούμε την απόλαυση μα μόνο κάμποσες θερμίδες και κάμποσα λιπίδια θα περικόψουμε από αυτό το απολαυστικό πιάτο. Θα μαρινάρουμε φιλέτο κοτόπουλου με μπαχαρικά κι αρώματα , θα το ψήσουμε στη λαδόκολλα , θα το συνοδεύσουμε με πατάτες ψητές σαν τηγανιτές , με δροσερό γιαούρτι και ζουμερά ντοματίνια , θα του προσθέσουμε και κάμποσο κρεμμύδι για τη γεύση και θα απολαύσουμε μια μοναδική εμπειρία. Δεν είναι μόνο η απόλαυση της γεύσης αλλά και η ικανοποίηση της προετοιμασίας που μετράει. Από ‘κει και πέρα η καλή παρέα και το καλό κρασί απλά..επιβάλλονται.

Υλικά:

800 γρ. φιλεταρισμένο κοτόπουλο (κατά προτίμηση από μπούτι)

Για τη μαρινάδα:

6κ.σ. λάδι

4 κ.σ. ξύδι

θυμάρι , ρίγανη , πάπρικα , σκόρδο σε σκόνη , πιπέρι , τριμμένο μπαχάρι

Για το ψήσιμο : Αλάτι κατά βούληση

Για το σερβίρισμα:

1 ξερό κρεμμύδι

Ντομάτα κομμένη

 

Ελαιόλαδο

Αλάτι και θυμάρι

2-3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

Πάπρικα

1 δόση πατάτες ψητές σαν τηγανιτές

4-6 πιτόφυλλα

gyros kotopoyloy2gyros kotopoyloy3gyros kotopoyloy4gyros kotopoyloy5gyros kotopoyloy6gyros kotopoyloy7gyros kotopoyloy8gyros kotopoyloy9gyros kotopoyloy10gyros kotopoyloy11gyros kotopoyloy12gyros kotopoyloy13gyros kotopoyloy14gyros kotopoyloy15

Εκτέλεση:

Πλένουμε το κρέας , το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες πάνω σε βάση κοπής. Το τοποθετούμε σε ένα μπωλ και ρίχνουμε μαζί όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. ΔΕΝ ΑΛΑΤΙΖΟΥΜΕ. Ανακατεύουμε καλά , σκεπάζουμε το μπωλ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή για μια νύχτα. Στο μεταξύ καθαρίζουμε το κρεμμύδι , το κόβουμε σε φέτες  και το βάζουμε σε ένα μπωλ γεμάτο με νερό ώστε να υποχωρήσει η αψάδα του. Όταν το κρέας έχει μαριναριστεί αρκετά , απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και αραδιάζουμε πάνω τις μαριναρισμένες μπουκιές κοτόπουλου. Αλατίζουμε και ψήνουμε το κρέας σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο για 45 λεπτά. Μετά το μισάωρο ελέγχουμε αν χρειάζεται γύρισμα ώστε να ροδίσει ομοιόμορφα. Όταν είναι έτοιμο το κλείνουμε μέσα στη λαδόκολλα σχηματίζοντας πουγκί ώστε να διατηρηθεί ζεστό και ζουμερό. Παράλληλα ετοιμάζουμε τις πατάτες. Για τη συνταγή κάνετε κλικ εδώ. Καψαλίζουμε στη φρυγανιέρα τα πιτόφυλλα ή τα ροδίζουμε για λίγα λεπτά κι από τις δύο πλευρές σε αντικολλητικό τηγάνι αφού τα έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε την ντομάτα και τα κρεμμύδια αφού τα στραγγίσουμε από το νερό , τα αλατίζουμε και τα ραντίζουμε με θυμάρι , ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο.

Όταν τα υλικά μας είναι όλα έτοιμα σερβίρουμε τοποθετώντας στο πιάτο τα πιτόφυλλα , γύρο κοτόπουλου , πατάτες , ντομάτες με κρεμμύδια και γιαούρτι πασπαλισμένο με πάπρικα.

Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Studio Μαθηματικών