Μπιφτέκια με λαχανικά στον φούρνο

Παλιά, αρκετά χρόνια πιο πριν, όταν ήμουν παιδί, η γιαγιά έφτιαχνε κάτι παρόμοιο, χωρίς φυσικά γλυκοπατάτα και κόκκινες πιπεριές αλλά με πράσινες γλυκές πιπεριές που φύτρωναν καμαρωτές στον κήπο.
 
Κι ενώ η μοσχοβολιά του λαχταριστού φαγητού μας καλοδεχόταν από το πρώτο μας βήμα μέσα στην τεράστια κουζίνα... το παράξενο ήταν ότι εγώ πάντα αντιδρούσα στα ολόγλυκα κολοκυθάκια (κι εκείνα από τον κήπο) όπως και στα καρότα εξορίζοντάς τα στην άκρη του πιάτου! Τότε... όχι τώρα!
 
Τώρα... εκείνο το κοριτσάκι με τις τόσες ιδιοτροπίες στο φαγητό, το κοριτσάκι που έτρωγε, σχεδόν αποκλειστικά τηγανιτές πατάτες (ναι...τηγανιτές πατάτες!!!) και ...οδοντογλυφίδες, μια που για να μην με υποχρεώσουν να φάω κάτι που δεν ήθελα έβαζα μια οδοντογλυφίδα στο στόμα μου, συνειδητοποίησε την αξία  αλλά και τη νοστιμιά των λαχανικών!
 
Και ειδικά των μελωμένων και αργοψημένων!
 
"Τόσα πολύχρωμα λαχανικά, ψημένα μαζί με μουστάρδα, πελτέ και μπιφτέκια πώς μπορείς να μην τα δοκιμάσεις;" άκουσα τον εαυτό μου να λέει στην αγαπημένη μου ανιψιά που πάει στο δημοτικό!
 
"Μα κι εσύ τα ίδια έκανες!" μου αντιγύρισε η μαμά μου! Τελικά, η ζωή κύκλους κάνει!
 
Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται συχνά! Κι όμως, τότε δεν μπορούσα να εκτιμήσω τούτο το πολύχρωμο, πεντανόστιμο πιάτο! 
 
Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com
 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo