Νίκος Τσέλος: Με τις πάντες . . .

Τα τελευταία χρόνια έβαλε την λέξη “πλαγιολίσθηση” στο λεξιλόγιό μας, με όλη την έννοια της. Ο Νίκος Τσέλος, από τη Μυρτιά του Πύργου, αγάπησε τα γρήγορα αυτοκίνητα και έκανε το drift τέχνη. Μετρά περίπου 14 χρόνια εμπλοκής του στους αγώνες και φέτος σε μια από τις καλύτερες επιδόσεις του, κατετάγη τέταρτος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

JAS 1751

Περάσαμε λίγες ώρες μαζί τους και μαζί με την πολυμελή ομάδα του, στο χώρο του αεροδρομίου Επιταλίου, την περιοχή που έχει συνδεθεί με τους αγώνες drift στην Ηλεία, αφού εκεί έχουν διοργανωθεί πολλοί στο παρελθόν, έως και γύρος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

DSC 9761 2

Μπαίνοντας στο κλίμα, νιώσαμε για να παίζουμε σε μια από τις συνέχειες του Fast and Furius… Δεν ήταν μόνο το θηρίο Mazda RX8 με τον απίστευτο κινητήρα της AMG κάτω από το καπό, αλλά όλο αυτό το οικογενειακό κλίμα και το δέσιμο, ανάμεσα σε όλη την παρέα, που ακολουθεί πιστά το Νίκο, ακόμα και στις δοκιμές.

Όσο για την “βόλτα” με το RX8 πραγματικά δεν πιστεύαμε τη δύναμη που βγάζει στο δρόμο, αλλά πολύ περισσότερο - αν δεν το ζήσεις δεν το αντιλαμβάνεσαι - το πόσο “χεράς” οδηγός είναι ο Νίκος Τσέλος όταν εκεί που πιστεύεις πως το αυτοκίνητο πλαγιολισθένωντας θα “προσγειωθεί” ανώμαλα, το απογειώνει…

Συνέντευξη στο Γιάννη Σπυρούνη

Ο Νίκος ξεκίνησε τους αγώνες όταν το καλοκαίρι του 2003, παρακολουθώντας αγώνες drift στη μαρίνα Κατακόλου, που συμπτωματικά παρουσίαζε ο υπογράφων, πήρε το “μικρόβιο”… Η ίωση δεν άργησε να γίνει “ανίατη” ασθένεια. Ο Νίκος, ξεκίνησε με ένα Seat 124 που στήθηκε μέσα σε 15 ημέρες. Αυτοκίνητο που δεν ενδείκνειται για αγώνες υψηλού επιπέδου… Άλλωστε και ο “μάστοράς” του, είχε πει το 2008, πως το αυτοκίνητο φτιάχτηκε για show και αυτό μπαίνει στο πρωτάθλημα… Πέραν του θεάματος που έδινε στον κόσμο ο Νίκος με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν μπορούσε να κυνηγήσει με αξιώσεις κάτι καλό στους αγώνες του πρωταθλήματος.

JAS 1647

Πότε πήρες την απόφαση να κάνεις το μεγάλο άλμα;

Το 2013 στις Σέρρες αγωνιζόμουν στο King of Europe. Είδα πως το αυτοκίνητο δεν μπορούσε να πάει άλλο στον αγώνα. Το μυαλό μου προχωρούσε, τα χέρια μου και αυτά, αλλά όχι το αυτοκίνητο. Συμπτωματικά πήρα από έναν φίλο το Mazda RX8 με 40.000 χλμ. Όλοι μου έλεγαν να μην το κάνω, όμως προχώρησα και φτιάξαμε αυτό το αυτοκίνητο. Πρόσφατα στις Σέρρες και με μηχανολογικά προβλήματα, δείξαμε τι αξίζει, όπως επίσης και στο Μαραθώνα.

Αυτό που έφτιαξες κατ΄ ευφημισμό το λένε Mazda RX 8 γιατί έχεις αλλάξει τα πάντα…

Βάλαμε τον εκπληκτικό κινητήρα από Mercedes AMG με 510 ίππους, αλλά τώρα πρέπει να έχει ξεπεράσει τα 650 άλογα. Έχει μεγάλη ροπή, πάνω από 90 κιλά. Φορά άλλο σασμάν και διαφορικό από BMW. Χτίζουμε διαρκώς το αυτοκίνητο αυτό, όπου έχουμε βρει το 90% της απόδοσής του. Θέλω να πάει λίγο πιο γρήγορα.

JAS 1658

Όλη αυτή η δύναμη που νιώσαμε και εμείς έντονα, εσένα που σε βρίσκει; Τι νιώθεις με όλη αυτή τη ροπή;

Με εξιτάρει την ώρα που ξεκινάς στην ευθεία.. Να βγάζει τη δύναμη ενώ περιμένεις να σπινιάρει το αυτοκίνητο, να πιάνει χιλιόμετρα και να περιμένει να το κάνεις εσύ να σπινιάρει, να ξεκινήσει την πλαγιολίσθηση…

IMG 1995

Το αυτοκίνητο λόγω μηχανικών προβλημάτων μπορεί να σε έχει προδώσει κάποιες στιγμές. Τα χέρια σου;

Τα χέρια μου όχι. Ούτε το μυαλό μου, ούτε η καρδιά μου. Θυμάμαι στην Κύπρο πέρυσι, που πάθαμε μια ζημιά από την υπερβολική δύναμη. Ένας φίλος έλεγε πως δεν θα το φτιάξουμε, όμως μέσα σε 24 ώρες τρέχαμε ξανά. Και ήταν το μυαλό και η καρδιά μας που δούλεψαν εκεί.

tselos1

Στον παράγοντα “άνθρωπος” ανοίγω το κεφάλαιο “Ρία”. Είναι μαζί σου παντού το έτερον σου ήμισυ…

Είναι τα πάντα. Από την ώρα που θα σκεφτώ να πάμε στον αγώνα, μέχρι να γυρίσουμε πίσω, είναι τα πάντα.

IMG 1969

Πως νιώθεις που η σύζυγός σου, αγαπά ίσως παραπάνω κι από σένα αυτό που κάνεις;

Όχι ίσως… πολύ παραπάνω. Σε σημείο που να είναι ο αυστηρότερος κριτής μου. Νιώθω πίεση μέσα στον αγώνα, στην ενδοσυνεννόηση. Υπάρχει κριτής στην Ελλάδα που λέει πως είναι η Ρέα ο πιο αντικειμενικός κριτής μου. Το γουστάρει, το ακολουθεί και πάμε παντού. Είναι τα πάντα.

tselos2

Οι κόρες σου τι λένε;

Η μεγάλη φαίνεται πως θα ντριφτάρουμε μαζί, η μικρή το φοβάται λίγο, ακόμα.

JAS 1741

Η ομάδα είναι απίστευτη… όπως τη βλέπουμε

Η ομάδα είναι καταπληκτική. Όπου κι αν πάω σε όλη την Ελλάδα, θα έχω έναν άνθρωπο. Αν δεν έρθει όμως όλη η ομάδα μαζί δεν γίνεται. Χωρίς την ομάδα δεν κάνεις τίποτα. Και μόνο που έρχονται και μου δίνουν το χέρι την ώρα που πάω να ξεκινήσω αυτό λέει τα πάντα. Όπου κι αν βρισκόμαστε, είμαστε μια ομάδα - οικογένεια δεμένη. Πάμε μαζί σε όλα. Είμαστε όλοι για έναν και ένας για όλους… Προχωράμε όλοι μαζί…

DSC 9762 2

tselos3

 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo