Χριστίνα Νιώτη: Είναι μαγεία να δημιουργείς τραγούδια

Η δημιουργός του "Δάκρυσα" μιλά στο ilialive WKND

Στον επαγγελματικό της χώρο είναι γνωστή και επιτυχημένη εκπαιδευτικός... Ως φιλόλογος γνωρίζει να χειρίζεται τις λέξεις... Απο μικρή ήθελε να γράφει.. ίσως αυτή η αγάπη την οδήγησε και στην Φιλολογία... Όμως το να «πλέξεις» τις λέξεις, να φτιάξεις στίχους, να δημιουργήσεις τραγούδια είναι μια άλλη, διαφορετική διαδικασία. Η Χριστίνα Νιώτη από τον Πύργο, έχει γράψει αρκετά τραγούδια για νέους καλλιτέχνες και αυτές τις ημέρες επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο με μια νέα δημιουργία. Μια συνεργασία εξαιρετική σε μια συνένωση ηλειακών δυνάμεων. Η ίδια γράφει τους στίχους, πάνω στους οποίους δημιουργεί τη μουσική ο γνωστός μας απο τα Χρώματα της Ήλιδας ερμηνευτής και συνθέτης Γιώργος Αδαμόπουλος από τον Πύργο και ερμηνεύει ο ταλαντούχος Γιώργος Τσάκωνας από τα Καλύβια Ήλιδας... Το «Δάκρυσα» είναι ήδη στον αέρα...
Η Χριστίνα που γεννήθηκε στην Πάτρα και ζει στον Πύργο, μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στις επαγγελματικές της δραστηριότητες ως καθηγήτρια (έχει αποφοιτήσει από το τμήμα κλασικής φιλολογίας του πανεπιστημίου Πατρών και έχει τη διεύθυνση σπουδών στο Φροντιστήριο Πουκαμισάς μαζί με τον Νίκο Δημόπουλο και την Δήμητρα Τζαβάρα.) και την ενασχόλησή της με τη συγγραφή στίχων και δημιουργία τραγουδιών. Στο παρελθόν συμμετείχε στις δράσεις της Φιλαρμονικής Απόλλων Πύργου όπου έπαιζε τρομπέτα, κορνέτα και φλικόρνο. Παράλληλα με το ξεκίνημά της σε μικρή ηλικία στη Φιλαρμονική, άρχισε μαθήματα κιθάρας με τον συμπατριώτη μας Γιώργο Γκιτζίρη, ενώ έχει κάνει και μαθήματα σύνθεσης. Ήταν μολις 13 όταν άριχσε να γραφει δειλά τους πρώτους στίχους της και φέτος κλείνει 17 χρόνια γεμάτα λέξεις. Ως παιδί ήταν πολυ ντροπαλή και συνεσταλμενη. Τα δύο αυτά στοιχεία την ευνόησαν στο να αναζητήσει ένα καταφύγιο έκφρασης μεσω της τέχνης όπως κι αν ονομάζεται αυτή για τον καθενα!

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με τη στιχουργική;

Πολλά χρόνια! Από 13 χρονών άρχισα να γράφω αλλά βέβαια με το πέρασμα των χρόνων το στυλ, ο τρόπος και η συνοχή των στίχων μου μεταβλήθηκε σταδιακά.

21624120 10210366031730317 1955032790 n

O Δημήτρης Κορδατζής με τη Χριστίνα Νιώτη

Με ποιους ανθρώπους του χώρου, έχεις συνεργαστεί κατά καιρούς;

Προτιμώ να έχω μόνιμους συνεργάτες. Αυτό βέβαια είναι κάτι που δεν το επιδιώκεις τόσο αλλά προκύπτει. Όταν συνεργαστώ με κάποιον μπορώ να καταλάβω εύκολα αν υπάρχει χημεία και επικοινωνία τόσο μεταξύ μας όσο και μεταξύ στίχου – μουσικής. Τα τελευταία χρόνια μόνιμο και πολύτιμο συνεργάτη μου αποτελεί ο Δημήτρης Κορδατζής και αυτό είναι τιμή μου. Είναι ένας άνθρωπος με πολλές συνεργασίες στο ενεργητικό του, με τους κορυφαίους του χώρου όπως η Γλυκερία, ο Μητροπάνος, ο Πλούταρχος, ο Σφακιανάκης και άλλοι. Επίσης, συνεργάζομαι μόνιμα με τον φίλο και συμπατριώτη, τραγουδιστή και συνθέτη Γιώργο Αδαμόπουλο, που είναι ένας άνθρωπος με αστείρευτο ταλέντο αλλά και ήθος. Με τον Γιώργο έχουμε γράψει και το « Δάκρυσα».

Μιας και αναφέρεις το “Δάκρυσα”, είναι ένα τραγούδι που είχε διαφημιστεί πολύ και πριν την κυκλοφορία του. Μίλησε μας για τη νέα σου δημιουργία...

Είναι μια συνεργασία που με κάνει ενθουσιώδη. Είχα την χαρά να συνεργαστώ για πρώτη φορά με έναν αξιόλογο και πολλά υποσχόμενο καλλιτέχνη, που τον χειμώνα ήταν στους καλύτερους του “Rising Star”, τον Γιώργο Τσάκωνα. Είναι τραγουδιστής με ήθος και ταλέντο και ξεχωρίζει για την φωνή, τον τρόπο που ερμηνεύει αλλά και τον χαρακτήρα του.
Ο Γιώργος ερμήνευσε το τραγούδι όπως είχα φανταστεί και αυτό είναι πολύ βασικό για εμένα. Επίσης, και η μουσική έντυσε το στίχο μου κατάλληλα και ελπίζω να σας αρέσει και να απολαύσετε το αποτέλεσμα!

21935558 10210366032090326 986470820 n

Η Χριστίνα Νιώτη με τον Τάκη Αργυρίου

Πόσο μαγική μπορεί να είναι η δημιουργία ενός τραγουδιού;

Η στιγμή που γεννιέται ένα τραγούδι κατά τη γνώμη μου, δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο περιγραφής, γιατί είναι συναίσθημα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως με μαγεύει. Ο τρόπος με τον οποίο δένονται η μουσική με τον στίχο και επικοινωνούν είναι υπέροχος. Η ολοκλήρωση του τραγουδιού αποτελεί μεγάλη χαρά, γιατί η δημιουργία αλλά και η ηχογράφηση είναι ευαίσθητη αλλά και σκληρή διαδικασία. Απαιτεί κόπο, πολλές ώρες στο στούντιο και καλούς συνεργάτες που θα σου εγγυηθούν ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Για το «Δάκρυσα» ποιοι άνθρωποι συνεργαστήκατε;

Είναι άτομα με αξιοπρέπεια, επαγγελματισμό και αγάπη για αυτό που κάνουν. Ο κύριος Τάκης Αργυρίου άνθρωπος με αστείρευτη θετική ενέργεια και πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του έκανε την ηχογράφηση και την μείξη στο Studio 111. Ο Δημήτρης Κορδατζής ανέλαβε την ενορχήστρωση, ο Γιώργος Αδαμόπουλος είναι ο συνθέτης μας και ο Γιώργος Τσάκωνας ερμήνευσε το τραγούδι.

21919538 10210366032530337 1101184929 n

Μια δυνατή ομάδα: Γιώργος Αδαμόπουλος, Χριστίνα Νιώτη, Δημήτρης Κορδατζής και Γιώργος Τσάκωνας

Πλέον το «Δάκρυσα» ακούγεται στα ραδιόφωνα της χώρας , στις επίσημες σελίδες σας στο facebook και στο επίσημο κανάλι της SPICY στο Youtube. Πως νιώθεις για αυτό;

Ναι από αρχές Οκτωβρίου μπορούν όλοι να ακούσουν το «Δάκρυσα» . Είναι μεγάλη χαρά για μένα να δέχομαι τόσο θετικά σχόλια από τον κόσμο και να καταφέρνω να αγγίζω έστω και ένα μικρό μέρος της ψυχής και των βιωμάτων τους μέσω των στίχων μου. Τους ευχαριστώ όλους για την στήριξη μέσα από την καρδιά μου !

21905394 10210366034330382 356870241 n

 Ακούστε το τραγούδι "Δάκρυσα"

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo