Μισέλ Αμπού Χάντμπα: Η ζωή θέλει χιούμορ και διάθεση προσφοράς

Ο Μισέλ Αμπού Χαντμπα είναι ένας από τους ανθρώπους που χαίρεσαι να συναναστρέφεσαι μαζί του. Κοινωνικός, δραστήριος, με χιούμορ… είναι αυτό που θα λέγαμε ένας ευχάριστος τύπος… Πέρα από το γενικό χαρακτηρισμό, ο Μισέλ είναι ένας από τους νέους του τόπου μας με διάθεση προσφοράς, με κριτική σκέψη και με την απαιτούμενη σοβαρότητα για την αντιμετώπιση των όσων σήμερα βιώνει η κοινωνία.
Ετών 30, δικηγόρος, ζει στην Αμαλιάδα με τον έρωτα της ζωής του την Έβελυν. Στις φλέβες του τρέχει μισό αίμα Παλαιστίνης και άλλο μισό Πηνιώτικο… Αν υπολογίσει κάποιος τον συνδυασμό θα καταλάβει την εκρηκτικότητα των “συστατικών”.
Ο πατέρας του έφυγε σε μικρή ηλικία από την Παλαιστίνη για την Ιορδανία όπου διαμένει η υπόλοιπη φαμίλια… Ήρθε στην Ελλάδα για σπουδές το 1974 και έκτοτε ρίζωσε, από την Πάτρα - που σπούδαζε - στην Αμαλιάδα που αγάπησε, δημιούργησε την οικογένειά του, ζει  και εργάζεται… Ο Μισέλ, ο γιος του έχει δεχθεί πολυπολιτισμικές επιδράσεις από την πλευρά του πάτερα του αλλά και από τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε την Ηλεία… Ασχολείται με τον αθλητισμό και πρόσφατα άνοιξε και το κεφάλαιο του ραδιοφώνου αφού ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος του ανέθεσε την ευθύνη του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας, “Ήλιδα 91,1”

"Συνέντευξη στο Γιάννη Σπυρούνη"

Όλες οι δραστηριότητές σου περιστρέφονται γύρω από την κοινωνία και την προσφορά προς αυτή… Είναι τελικά αυτός ο τρόπος ζωής σου;

Γιάννη από μικρός θυμάμαι τον εαυτό μου να είναι μέσα στην κοινωνία. Μου αρέσει η συναναστροφή με τους δημιουργικούς ανθρώπους και η ενασχόληση μου μια διαφορά πράγματα. Με γέμιζε. Ήταν τρόπος ζωής. Πέραν του διαβάσματος δεν θυμάμαι άλλο λόγο να θέλω να μένω σπίτι μου μικρός. Μπάλα και πολιτική μεγάλες λατρείες.

Πως συνδυάζονται αυτοδιοίκηση, αθλητισμός και δικηγορία;

Αυτοδιοίκηση, αθλητισμός και Δικηγορία, προσθέτω και σύντροφος, συνδυάζονται εάν έχεις όρεξη, πάθος, και σωστή κατανομή χρόνου και προτεραιοτήτων. Κάποτε ασχολούμουν μόνο με τον αθλητισμό. Θεώρησα ότι μόλις μπω στη Δικηγορία θα εγκαταλείψω. Όχι μόνο δεν εγκατέλειψα, αλλά ασχολήθηκα και με την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ ετοιμάζομαι να ανέβω τα σκαλιά της εκκλησίας - ή του Δημαρχείου για αρχή. Θέλω να ασχολούμαι με όσα περισσότερα μπορώ. Επίσης κάθε άνθρωπος πιστεύω μπορεί να είναι πολυπράγμων. Δεν είναι δύσκολο προς Θεού. Απλά κοιμάμαι ελάχιστα.

Τι είναι αυτό που κερδίζει τελικά τον Μάικ; Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ;

Μεγάλωσα στα γήπεδα. Ήμουν διχασμένος. Λατρεύω τον αθλητισμό, είμαι οπαδός του Παναθηναϊκού και δεν θέλω να χάνω αγώνα. Ξαφνικά ασχολήθηκα με το τοπικό ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να διαλέξω ανάμεσα σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο, αγαπώ εξίσου και τα δύο.

maik1

Τελευταία φάνηκε μια πικρία που είχες στο θέμα του Πηνειακού. Ο κακός εννοούμενος παραγοντισμός “σκοτώνει” τον αθλητισμό;

Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στο τι συνέβη στον Πηνειακό. Η ποδοσφαιρική Ηλεία γνωρίζει ότι όταν ασχολήθηκα η ομάδα δεν αγωνιζόταν σε κανένα πρωτάθλημα για 5 έτη και αποχώρησα ενώ ήταν 1ος στη Β' Κατηγορία και με διαφορά. Δεν θα κάνω κάποιο σχόλιο απλά θυμήθηκα τα λόγια δεκάδων παλαιών παραγόντων που μου η έλεγαν: " Στο τέλος δεν θα αναγνωρίσει κανένας τίποτα. " Καλή καρδιά Γιάννη μου. Εγώ και ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος γράψαμε την ιστορία μας και είμαστε περήφανοι για αυτό, μη έχοντας την υποχρέωση να αποδείξουμε τίποτα και σε κανέναν. Εύχομαι όμως μιας και την φετινή ομάδα εμείς την δημιουργήσαμε, να πάρει το πρωτάθλημα γιατί πραγματικά το αξίζει.

Η αγαπημένη σου ομάδα στο τοπικό πάει για πρωτάθλημα. Ο Κόροιβος στο μπάσκετ θα μείνει “ζωντανός”;

Ο Κόροιβος είναι μια ομάδα επαρχιακή, ούτε καν πρωτεύουσας Νομού, δίχως μεγαλομέτοχο! Και ναι θα σωθεί! Θα κάνει συνολικά 9+νίκες. Αλλά χρειάζεται βοήθεια. Βοήθεια από όλη την Ηλεία. Είναι ο εκπρόσωπος όλου του Νομού. Απλά οι έχοντες καρδιολογικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την παρακολούθηση των αγώνων της ομάδας. Είναι όμως τρομερό πως αντέχει και είναι ανταγωνιστική μια ομάδα σαν τον Κόροιβο. Έχει πλέον φανέλα, εκτός από καρδιά και dna νικητή.

maik2

Δικηγορία. Ένα επάγγελμα - λειτούργημα που περνά από 40 κύματα μέσα στην κρίση. Μετανιώνεις για την επιλογή έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα;

Όχι δεν μετανιώνω για την επιλογή. Λατρεύω την Δικηγορία και είμαι ευτυχής που ασκώ το επάγγελμα που αγαπώ. Δυστυχώς, η εποχή που ζούμε για μας τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι ίσως η χειρότερη, αλλά να σου πω την αλήθεια, αυτό έμαθα να κάνω, αυτό θα κάνω, από αυτό θα ζήσω. Απλά θέλει αρκετό αγώνα και καθημερινή μάχη. Ένα άλλο επάγγελμα που πάντοτε αγαπούσα είναι η δημοσιογραφία.

Κεφάλαιο Αυτοδιοίκηση. Είναι τελικά τόσο γοητευτική που να σε κρατήσει στην “αγκαλιά” της για πολύ;

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι δύσκολο σπορ. Ο πολίτης υποφέρει από τα καθημερινά προβλήματα. Έχει απαιτήσεις. Χρειάζεται γερό στομάχι. Να ακούς τα παράπονα, τις φωνές, ακόμα και τις άδικες επιθέσεις. Το παν είναι να βρίσκεις την λύση. Είτε εύκολα, είτε δύσκολα. Είναι ψυχοφθόρα διαδικασία, αλλά και γλυκιά όταν νιώθεις ότι προσφέρεις και δεν κοροϊδεύεις. Καλύτερα να πεις "όχι δεν μπορώ να το κάνω", παρά να κοροϊδεύεις τον πολίτη.

maik3

Αυτή η εμπειρία σε έφερε κοντά και στο ραδιόφωνο. Τι γίνεται με τον Ήλιδα 91.1;

Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χριστοδουλόπουλος μου εμπιστεύτηκε το ιστορικό μας ραδιόφωνο. Η εποχή δύσκολη, το μοναδικό έσοδο - διαφημίσεις - στα χειρότερά του αλλά χρειάζεται αγώνας για να μείνει ζωντανός και παλεύω μαζί με τους υπόλοιπους συνεργάτες του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας να δικαιώσω την εμπιστοσύνη του και να κρατήσουμε σε αξιοπρεπή και βιώσιμα επίπεδα τον ιστορικό σταθμό μας. Πρόσφατα καταφέραμε να κρατήσουμε ζωντανά τα μεσαία (ΑΜ), σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Ήλιδας και τον ιδρυτή και π. Δήμαρχο Αμαλιάδας Σπύρο Μπεράτη, αποκαθιστώντας ένα ιστορικό λάθος σε βάρος του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας.

Είσαι ένας νέος άνθρωπος που αντιμετωπίζει τη ζωή με το απαραίτητο χιούμορ, αλλά επίσης διακριτικά και με σοβαρότητα. Τι θα ήθελες να αλλάξεις στον τόπο σου και στους τομείς που δραστηριοποιείσαι;

Θα αναφέρω μια παραλλαγή μιας φράσης λέγοντας "γελάτε γιατί χανόμαστε" . Το γέλιο, το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός είναι το κύριο καύσιμο που χρησιμοποιώ στη καθημερινότητά μου για να κινώ τον εαυτό μου. Και φυσικά το φαγητό. Αυτό είναι εμφανές πώς μου αρέσει δεν χρειάζεται ειδική αναφορά, όσα φίλτρα και αν έβαλες στις φωτογραφίες μου.
Τώρα σχετικά με το τι θα ήθελα να αλλάξω, δεν μου αρέσει να κάνω τέτοιες δηλώσεις τις έχω ακούσει από δεκάδες συνεντευξιαζόμενους και "πολιτικούς" και είναι ξύλινες. Αν έρθει η στιγμή και μπορέσω να αλλάξω ποτέ κάτι, θα το δείτε. Ο καθένας μας πρέπει να αλλάξει τα κακώς κείμενα του εαυτού του καταρχήν.

Σε ευχαριστώ πολύ...

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo
Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη