ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΠΕΡΤΣΟΥ: Παθιασμένη με το χορό

Αν και νεαρότατη τότε η Δήμητρα ήταν επικεφαλής και έδινε το ρυθμό όχι μόνο στα κορίτσια που την ακολουθούσαν, αλλά σχεδόν στο σύνολο της παρέλασης…. Έκτοτε τη βρίσκω μπροστά μου συνέχεια, ένα γλυκό κορίτσι, να χορεύει μέσα από την ψυχή της. Γιατί θέλει ψυχή και τρέλα για να ακολουθείς αυτό το ρυθμό. Θέλει ζωντάνια και αγάπη για αυτό που κάνεις για να κυνηγήσεις την κορυφή. Η ιδιοκτήτρια της σχολής Shall We Dance αλλά πάνω από όλα εξαιρετική χορεύτρια Δήμητρα Μπέρτσου, μας μιλά για τη ζωή της στην Κρέστενα, το χορό, τα όνειρά της…

Συνέντευξη στο Γιάννη Σπυρούνη

Πες μας λίγα λόγια για την Δήμητρα μέσα από τα δικά σου μάτια...

Στα 24 μου πλέον θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου ως πολύ δυναμικό, έχοντας δώσει σε αυτή τη φάση της ζωής μου προτεραιότητα στη δουλειά μου και την εξέλιξή μου πάνω σε αυτή. Μεγάλωσα και κατοικώ στην Κρέστενα που την αγαπώ πολύ και δεν θα άλλαζα. Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να χόρευει… Ξεκίνησα το χορό μόλις στα 12 μου, παρακολουθώντας παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς. Στη συνέχεια ασχολήθηκα με τους Latin και ευρωπαϊκούς χορούς. Συμπληρώνοντας τα 18, απέκτησα το επαγγελματικό μου δίπλωμα ως δασκάλα χορού/χορογράφος σε Latin και ευρωπαϊκούς χορούς από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Χοροδιδασκάλων, αλλά δεν σταμάτησα. Το πάθος μου για το χορό με έκανε να ασχοληθώ με διαφορά αλλά είδη χορού όπως hip hop, σύγχρονο μοντέρνο κ.α. Ως φιλομαθής της τέχνης παρακολουθώ συνεχώς σεμινάρια από καταξιωμένους δασκάλους και διεθνούς φήμης χορευτές. Το ταλέντο μου και το πάθος μου ήταν τα βασικά συστατικά για να κατακτήσω υψηλές θέσεις και διακρίσεις σε πανελλήνιους διαγωνισμούς χορού. Έχω επιμεληθεί χορογραφίες και έχω αναλάβει μεγάλα event στην περιοχή. Για μένα ο χορός είναι μια μορφή τέχνης που συνεχώς εξελίσσεται και βελτιώνομαι και η ίδια. Για αυτό το λόγο συνεχίζω να παρακολουθώ σεμινάρια διεθνώς αναγνωρισμένων χορογράφων.

mpertsou1

Πώς ξεκίνησες την ενασχόληση σου με την χορό; Ποιο ήταν το ερέθισμα;

Βλέποντας μεγάλες παραστάσεις χορού και ταινίες χορού, χαζεύοντας χορεύτριες, συνειδητοποίησα πόσο μου αρέσει ο χορός και φανταζόμουν τον εαυτό μου σαν αυτές από πολύ μικρή ηλικία.

mpertsou2

Ξεκίνημα μιας καριέρας με ουκ ολίγες διακρίσεις σε μικρό χρονικό διάστημα και όλα αυτά στον τόπο που γεννήθηκες; Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι αυτό;

Δεν το χαρακτήριζα ούτε εύκολο αλλά όχι και δύσκολο. Η θέληση, το πείσμα, η αγάπη και η απόλυτη αφοσίωση με οδήγησε σε αυτό το επίπεδο.

mpertsou3

Προσπαθείς στην καρδιά της επαρχίας να κάνεις πράγματα που ξεχωρίζουν. Ποια είναι η αποδοχή του κόσμου;

Η αποδοχή του κόσμου φαίνεται κάθε χρόνο στην ετήσια παράσταση της σχολής όπου η προσέλευση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη γεμίζοντας το ανοιχτό θέατρο Κρεστένων χαρίζοντας μου με το δυνατό χειροκρότημα και βλέποντας την ικανοποίηση στο πρόσωπο τους δύναμη να συνεχίσω το έργο μου και τους ευχαριστώ πολύ γι αυτό. Η αποδοχή φαίνεται και στην αρχή της χρονιάς που κάθε χρόνο οι εγγραφές νέων μελών στην οικογένεια της Shall We Dance αυξάνονται.

mpertsou4

Τι σου αφήνει μέσα σου όλο αυτό;

Ακούγοντας λόγια γεμάτα ειλικρίνεια και θαυμασμό, νιώθω ικανοποιημένη. Όμως την απόλυτη ικανοποίηση την παίρνω από τους γονείς των παιδιών μου, δείχνοντας εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου, παρόλο το νεαρό της ηλικίας μου και αυτό είναι το σημαντικό για μένα.

mpertsou5

Θα άφηνες την Ηλεία κυνηγώντας κάτι καλύτερο στην Αθήνα ή και στο εξωτερικό;

Κατά καιρούς μου έχουν παρουσιαστεί μεγάλες ευκαιρίες που δυστυχώς απαιτούν την απομάκρυνσή μου από τη σχολή από τη σχολή και για τον λόγο αυτό, έχω αρνηθεί. Όμως ήξερα από τη στιγμή που πήρα την απόφαση να μπω στον επαγγελματικό χώρο, πως πρέπει να κάνω κάποιες θυσίες. Ο λόγος που με κρατάει λοιπόν είναι η σχολή μου.

mpertsou6

Τελικά τι λατρεύεις περισσότερο; Zumba ή Latin; Ποιο είναι το αγαπημένο σου είδος χορού;

Έχοντας πειραματιστεί και με άλλα ήδη ορού συνειδητοποίησα πως αυτό που με αντιπροσωπεύει αλλά και με γεμίζει είναι το latin. Άλλωστε αυτό έχω σπουδάζει και συνεχίζω την εκπαίδευσή μου πάνω σε αυτό. Η Zumba απλώς με κάνει να νιώθω πιο ελεύθερη γιατί δεν απαιτεί την τεχνική και την λεπτομέρεια που απαιτεί το latin.

mpertsou7

Τι λένε οι μαθητές – μαθήτριές σου για σένα; Πολλές φορές έχουμε διακρίνει μια λατρεία προς το πρόσωπό σου…

Προσπαθώ με τους μαθητές μου να είμαι όσο πιο κοντά γίνεται και όχι ως απλά η δασκάλα του χορού τους. Οι σκληρές προπονήσεις και οι πολλές ώρες που περνάμε μαζί, μας δένουν ακόμα περισσότερο. Καθημερινά προσπαθώ να τους  δείχνω την αγάπη που τους έχω και όχι μόνο μέσα από το χορό. Νομίζω ότι αυτό το εισπράττουν και αυτό είναι που τους κάνει να μιλούν για μένα με τα καλύτερα λόγια, εκτιμώντας αυτά που τους δίνω.

mpertsou11

Τι έχεις να πεις εσύ… για την ομάδα σου;

Είναι άπειρες οι φορές που αυτή η ομάδα που έχω δημιουργήσει με έχει κάνει περήφανη. Τα Κορίτσια αυτά πέρα από την αγάπη τους για το χορό έχουν τη θέληση που έχω και εγώ για αυτές. Για αυτό και έχουν τόσες επιτυχίες. Έχουν ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη, έχοντας πειθαρχεία και την απαίτηση για εξέλιξη. Είναι μια ομάδα με μέλλον στην τέχνη του χορού και αν συνεχίσουν έτσι θα φτάσουν ακόμα πιο ψηλά.

mpertsou8

Ποια χορεύτρια θαυμάζεις, έχεις κάποιο πρότυπο;

Από μικρή παρατηρούσα διάφορες latin χορεύτριες τις οποίες θαύμαζα για το ταλέντο τους και την εξαιρετική τεχνική τους. Ως πρότυπο δεν μπορώ να πω, πως έχω κάποια συγκεκριμένη διότι η καθεμία είναι διαφορετική όπως και εγώ.

mpertsou10

Έχεις κάποιο χόμπι; Κάνεις κάτι άλλο από το να χορεύεις;

Λόγω φορτωμένου προγράμματος με τη σχολή δυστυχώς δεν έχω κάποιο χόμπι γιατί ακόμα και τα Σαββατοκύριακα ασχολούμαι με το χορό ανεβαίνοντας Αθήνα για προσωπικά μου μαθήματα. Όμως δε σου κρύβω πως αναζητώ λίγο χρόνο και για μένα Χαίρομαι όμως που έκανα αυτό που αγαπώ επάγγελμα μου και δεν κουράζομαι ψυχολογικά, αλλά μόνο σωματικά.

Πως φαντάζεσαι τη Δήμητρα μετά απο δέκα χρόνια;

Τη Δήμητρα σε δέκα χρόνια από τώρα την φαντάζομαι ολοκληρωμένη χορεύτρια και επαγγελματία έχοντας εκπληρώσει, αν όχι όλους, αλλά σίγουρα τους περισσότερους στόχους μου, πάνω στην τέχνη του χορού, έτσι ώστε να μπορέσω να αφοσιωθώ στο να κάνω τη δική μου οικογένεια.

Οι εξαιρετικές φωτογραφίες είναι από Manousopoulos Photography και το προσωπικό αρχείο της Δήμητρας Μπέρτσου

mpertsou9

mpertsou12

mpertsou13

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo
Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη