Τοίχοι με ιστορία

Σας έχει τύχει να μπαίνετε σε σπίτια και να μην ξέρετε πού να πρωτοκοιτάξετε; Να έχουν τοίχους γεμάτους ιστορία, γεμάτους τέχνη, γεμάτους ομορφιά και φαντασία, τοίχους γεμάτους ζωή!

Τοίχοι με ιστορία

Πάντα με γοητεύουν αυτά τα σπίτια, δείχνουν ιδιοκτήτες ανήσυχους και ενδιαφέροντες, έτοιμους να συζητήσουν για την ιστορία της κάθε εικόνας που υπάρχει στον τοίχο.

Τοίχοι με ιστορία

Γιατί από το πιο μικρό καδράκι μέχρι το πιο μεγάλο έργο τέχνης, κρύβεται μια ιστορία από πίσω, την ιστορία του ταξιδιού του μέχρι την τελική του θέση. Ιστορία που περιέχει πολύ συναίσθημα μέσα της. Θα μπορούσα να γράφω για ώρες σχετικά με το τι είδους έργα και εικόνες μπορούμε να κρεμάμε στους τοίχους μας, αλλά θα προτιμήσω να αφήσω τις εικόνες να μιλήσουν από μόνες τους και εγώ να τις σχολιάσω.

Βασική προϋπόθεση είναι να μας εκφράζει αυτό που τοποθετούμε στον τοίχο μας. Το βάλαμε όχι επειδή το είδαμε κάπου και μας άρεσε, αλλά να ξέρουμε γιατί το επιλέξαμε. Μπορεί να μας θυμίζει ένα ταξίδι μας, ένα αγαπημένο πρόσωπο, μια κατάσταση, ένα ευχάριστο συναίσθημα.Δεν χρειάζεται να είναι τίποτα ακριβό ή επιβλητικό, αρκεί να έχει νόημα για εμάς τους ίδιους.

Αν και δεν αποτελεί κανόνα, θα πρέπει να ταιριάζει στο χώρο μας. Για παράδειγμα είναι λίγο αντισυμβατικό να τοποθετήσουμε ένα ποπ έργο σε ένα βαρύ κλασικό μπαρόκ σπίτι, θα μπορούσε να γίνει όμως το αντίθετο, όπως πχ ένας βαρύς θεματικά πίνακας σε ένα απολύτως μίνιμαλ σπίτι.

Τοίχοι με ιστορία

Το κάδρο και η επιλογή του, αποτελεί κεφάλαιο ξεχωριστό, ενώ η απουσία κάδρου και η τοποθέτηση γυμνού καμβά, αποτελεί πολλές φορές επιλογή μονόδρομο ειδικά όταν το έργο είναι μεγάλο και επιβλητικό.

Τοίχοι με ιστορία

Η θέση, το ύψος και η σειρά τοποθέτησης έχει δουλίτσα και δεν είναι απλή υπόθεση. Καλό θα είναι να μην τοποθετούμε πολύ ψηλά τα έργα μας και γενικά να ακολουθούμε έναν κάνναβο, μια γεωμετρία δηλαδή και νοητές γραμμές και περασιές που ακολουθούν τις εικόνες, ειδικά όταν πρόκειται για παραπάνω από ένα έργο τέχνης.

Τοίχοι με ιστορία

Δυο τρία tips ακόμα.

Μην φοβάστε να βάλετε πίνακες και έργα πάνω σε ταπετσαρία. Φροντίστε να είναι θέματα που κάνουν αντίθεση με το φόντο και καλό είναι να έχουν κάδρο έτσι να οριοθετούνται.

Τοίχοι με ιστορία

Αν έχετε πολλά και σε διάφορα μεγέθη καδράκια, βάλτε τα πάνω σε ένα σταντ ειδικό για αυτή τη δουλειά.

Τοίχοι με ιστορία

Όταν έχετε πολλά έργα, προσπαθήστε να τα ομαδοποιήσετε κατά χρώμα, θέμα, είδος κτλ. Δίνει μια ομοιομορφία και μια τάξη στο αποτέλεσμα.

Τοίχοι με ιστορία

Αφήστε τα έργα να αναπνέουν, δηλαδή να υπάρχει χώρος περιμετρικά, ειδικά δεξιά και αριστερά του έργου. Μην τοποθετήσετε πχ ένα μεγάλο έργο σε έναν στενό τοίχο.

Τοίχοι με ιστορία

Αν είστε απλά αναποφάσιστοι για το αν θα κρεμάσετε και πού ένα συγκεκριμένο έργο, δοκιμάστε το αρχικά να το εντάξετε στον χώρο απλά ακουμπώντας στο πάτωμα ή σε κάποιο μπουφέ ή έπιπλο για λίγο χρόνο. Θα σας δείξει από μόνο του τη θέση του μετά από λίγο καιρό. Και μην ξεχνάτε, ουδέν μονιμότερο του προσωρινού!

Τοίχοι με ιστορία

Τοίχοι με ιστορία

Μαρία Παπαδογρηγοράκου
Interior designer
www.mayodeco.gr

pics via pinterest, MayoDeco, LIFO

Πηγή: MayoDeco.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών