Διακόσμηση: Γραφείο στο σπίτι

Γραφείο στο σπίτι

Το ιδανικό: Ένα δωμάτιο δικό σου, να κάνεις τα diy σου, να χαζεύεις τα socialσου, να βλέπεις Netflix, αφού η tv είναι μονίμως κατειλημμένη από κάποιον άλλον (-άλλους, μικρούς και μεγάλους) και να κάνεις με ησυχία όταν χρειάζεται, την απαιτούμενη εργασία από το σπίτι, χωρίς να κάνεις κατάληψη στο τραπέζι της κουζίνας ή της τραπεζαρίας.

 

 

Η πραγματικότητα: Τα έχουμε πει, δεν ζούμε στις επαύλεις των 350 τετραγωνικών, αναγκαστικά, το γραφειάκι θα μπει κάπου στο σαλόνι ή στην τραπεζαρία, εναλλακτικά, στην κρεβατοκάμαρα. Πώς όμως θα το εντάξουμε έτσι στο χώρο, έτσι ώστε να μην μας χαλάει το στυλ που έχουμε ήδη με κόπο φτιάξει στο χώρο και ταυτόχρονα να μην δημιουργεί ακαταστασία στο δωμάτιο.



Πάντα υπάρχει η σίγουρη λύση του αιώνιου κλασικού σεκρετέρ.Υπήρχε σε κάθε αστικό σπίτι για χρησίμευε για την αλληλογραφία, την εποχή που δεν υπήρχαν τα mailsκαι τα τηλέφωνα. Συνήθως βρισκόταν στον χώρο της τραπεζαρίας ή του σαλονιού. Τις περισσότερες φορές είχε μια πτυσσόμενη τάβλα, ένα είδος ντουλαπιού που έκρυβε όλη την ακαταστασία με τα χαρτιά και τα μελάνια. Η πιο μαζεμένη λύση είναι αυτό το επιπλάκι και σαν συνέχεια της κουβέντας για το vintageγια το οποίο μιλούσαμε την προηγούμενη βδομάδα, χωράει και ταιριάζει σχεδόν σε κάθε σαλόνι. Με τις κατάλληλες επεμβάσεις, θα το εντάξεις και χρωματικά στο χώρο σου.



Τώρα για έναν πιο μίνιμαλ χώρο, υπάρχουν πληθώρα μικροσκοπικά γραφεία σε κατάλληλες διαστάσεις και σε πληθώρα χρωμάτων που σίγουρα θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει. Το θέμα είναι πώς θα το κάνεις «δικό σου». Τι εννοώ; Θα το φέρεις στα μέτρα σου βάζοντας κάτω τι ανάγκες έχεις. Δηλαδή, σίγουρα θα χρειαστείς κάποια ράφια αποθήκευσης. Συρτάρια και χώρο για τον υπολογιστή σου. Υπολόγισε τον χώρο που χρειάζεσαι και δες τον χώρο που έχεις. Δες τον όγκο που πιάνουν τα υλικά σου. Χρώματα, κλωστές και χαρτιά θα ήταν προτιμότερο να είναι κρυμμένα σε ένα ντουλαπάκι, γιατί δίνουν εικόνα ακαταστασίας.





Σίγουρα χρειάζεσαι μια αναπαυτική καρέκλα. Ειδικά αν κάθεσαι πολλές ώρες, χρειάζεσαι μια εργονομική καρέκλα γραφείου, που στηρίζει τη μέση. Όταν όμως έχεις το γραφείο στο σαλόνι, ψάξε για μια καρέκλα που να καλύπτει πέρα από το θέμα της άνεσης και το αισθητικό κομμάτι, δηλαδή να ταιριάζει με το στυλ του σαλονιού. Αν βάλεις καρέκλα γραφείου, προτίμησε μια λευκή με μεταλλικά πόδια και εκκεντρικό ύφασμα. Αυτός ο συνδυασμός είναι που θα την ανεβάσει level. Αλλιώς μπορείς να διαλέξεις οποιαδήποτε καρέκλα τραπεζαρίας, όμως επένδυσε στην άνεσή σου.





Πάμε στο αισθητικό κομμάτι. Δεν θες ένα ψυχρό γραφείο σαν να είσαι σε δημόσια υπηρεσία. Ψάξε τρόπους που θα ομορφύνουν τον πάγκο και τα ράφια σου. Ένα ωραίο ντεκόρ με ένα φυτό. Μια αλλαγή χρώματος στον τοίχο. Ωραία κάδρα, αντικείμενα που σε εμπνέουν, φωτογραφίες και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Φτιάξε μια γωνιά μόνο για σένα, με ατμόσφαιρα και ζεστασιά.








Ψάξε για πράγματα, εικόνες και αντικείμενα, βιβλία που σε εμπνέουν και έχε τα κοντά σου. Εμπνεύσου, σκέψου και δημιούργησε στον δικό σου χώρο!

Μαρία Παπαδογρηγοράκου
Interior designer
www.mayodeco.gr
pics via pinterest, MayoDeco

Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στις 16.10.19 στο www.glafkisdolcevita.com

Πηγή: MayoDeco.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ