Διακόσμηση: Classy and Classic

Αλήθεια, τι θα ορίζατε εσείς ως ένα χώρο κλασικού ύφους; Πώς σας φαίνεται ένα κλασσικό σπίτι; Είμαι σίγουρη πως το πρώτο που σας έρχεται στο μυαλό είναι το πατρικό σας σπίτι. Το γούστο της μαμάς κυριαρχεί, με φορτωμένα σύνθετα, τραπεζάκια γεμάτα κορνίζες, ογκώδεις φλοράλ καναπέδες, μεγάλα ξύλινα έπιπλα και χοντρές κουρτίνες.

Classy & Classic

Αν και αυτός δεν είναι ο ορισμός του κλασικού, είναι μια τάση που κυριάρχησε πολύ τη δεκαετία του 80-90. Και ενώ διανύουμε τον καιρό του  mix and match και του eclectic, υπάρχουν αρκετά κομμάτια στην προίκα της μαμάς, που αγαπούμε, αληθινά αριστουργήματα, απεχθανόμαστε όμως το σύνολο, τους συνδυασμούς και τους λάθος φορτωμένους  χώρους.

Classy & Classic

Ας δούμε λοιπόν πώς μπορεί να σταθεί ένα τέτοιο σπίτι σήμερα, στα δικά μας γούστα, με τα δικά μας δεδομένα, με πρώτιστη ανάγκη αυτή της ζεστασιάς και της οικογενειακής θαλπωρής, κάτι που σίγουρα είχε και η μαμά στο μυαλό της.

Classy & Classic

Νούμερο ένα κανόνας, όχι μόνο εδώ, αλλά παντού, δεν χρειάζεται να είναι όλα σετ. Μην φοβάστε να κάνετε συνδυασμούς. Προτιμήστε τα πολυτελή υλικά, αλλά ένα κάθε φορά.

Classy & Classic

Μην φοτώνετε πολύ τον χώρο. Αν σας αρέσει το maximal στυλ ζητήστε τη συμβουλή ενός επαγγελματία.

Classy & Classic

Επιλέξτε τολμηρά χρώματα σε παλ αποχρώσεις. Τολμήστε στην απόχρωση, μην δημιουργείτε όμως μεγάλες αντιθέσεις  και προσθέστε χρώμα και σε άλλα στοιχεία, μην το φοβάστε το χρώμα!

Classy & Classic

Βελούδο, πολυτελές υλικό, υπέροχο στην υφή, σε πολλές επίκαιρες αποχρώσεις. Επιλέξτε ζωντανά χρώματα για ένα κλασικό αλλά όχι βαρύ αποτέλεσμα.

Classy & Classic

Αν έχετε κλασικό λιτό ξύλινο κρεββάτι, μην το φορτώνετε με υπερβολικά patterns, στρωσίδια και παπλώματα σε έντονα σχέδια. Προτιμήστε μια αυστηρή ταπετσαρία, ενώ μια νότα μίνιμαλ, όπως αυτά τα κάδρα στον τοίχο είναι αυτά που θα δώσουν άποψη και θα ελαφρύνουν το αποτέλεσμα.

Classy & Classic

Αν έχετε ήδη βαριά επίπλωση, προσπαθήστε να μην βάλετε πολλά χρώματα, βασιστείτε σε έναν δύο φρέσκους χρωματισμούς και θέματα (όπως πχ εδώ τα chinoiserie).

Classy & Classic

Προτιμήστε ένα κρύσταλλο στο χώρο. Ένας κρυστάλλινος πολυέλαιος είναι ένα βαρύ στοιχείο. Προσπαθήστε να μην βαρύνετε το αποτέλεσμα άλλα κρύσταλλα και βαριά υλικά.

Classy & Classic

Δώστε μια χαρούμενη νότα βάζοντας μια κλασική σικ ταπετσαρία σε απαλές ή σε πιο έντονες αποχρώσεις.

Classy & Classic

Classy & Classic

Βάλτε χρυσές λεπτομέρειες στον χώρο, συνδυάζοντάς τες με ασπρόμαυρα στοιχεία. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

Classy & Classic

Αν έχετε έντονα χαλιά,
προτιμήστε να μην βάλετε πολλά διακοσμητικά γύρω, προτιμήστε λεπτές γεωμετρικές φόρμες και έπιπλα με λεπτά πόδια.

Η διακόσμηση θέλει αγάπη για το σπίτι και τόλμη στις επιλογές. Ενημερωθείτε πριν κάνετε κάποια αγορά και πειραματιστείτε με τους συνδυασμούς!

Μαρία Παπαδογρηγοράκου
Interiordesigner
www.mayodeco.gr
pics via pinterest, MayoDeco

Το παραπάνω άρθρο, δημοσιεύτηκε αρχικά στις 16.09.19 στο www.glafkisdolcevita.com

Πηγή: Mayodeco.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών