Διακόσμηση: Κεφάλαιο ντουλάπα

Όλες θα θέλαμε να έχουμε την γκαρνταρόμπα της φίλης μας της Κάρι, αλλά κάπως τα έφερε έτσι η ζωή, που οι περισσότερες έχουμε μια ντουλάπα σε μέγεθος τοίχου μικρής κρεβατοκάμαρας, την οποία μοιραζόμαστε με τα άλλα μέλη της οικογένειας. Τώρα θα μου πεις, ούτε της Κάρι της φτάνει πλέον. Τι να κάνουμε λοιπόν για να χωρέσουμε όλα μας τα ρούχα - αξεσουάρ - φουλάρια - παπούτσια.

Ξεκινάμε πάντα από ένα γερό ξεκαθάρισμα. Παρακάτω βλέπεις ένα σχεδιάγραμμα με τη λίστα των ρούχων που πραγματικά χρειάζεσαι, σύμφωνα με τους στυλίστες. Η πυραμίδα αποτελείται από ακριβώς 23 κομμάτια. Τόσα πρέπει να είναι τα ρούχα σου. Τώρα κάνε αναγωγή στα δικά σου μέτρα και σταθμά, στις δικές σου ανάγκες.


 

 

Αφού δωρίσεις το κόκκινο λευκό ριγέ μάλλινο χοντρό πουλόβερ που έχεις από το γυμνάσιο και μερικά ρούχα ακόμα, το επόμενο βήμα είναι αυτά τα λίγα που σου έμειναν να τα διπλώσεις και να τα κρεμάσεις σωστά στην ντουλάπα. Σίγουρα τα κρεμασμένα ρούχα φαίνονται πιο εύκολα, ο κανόνας λέει, παντελόνια, φούστες, πουκάμισα, φορέματα και παντός είδους σακάκια, ζακέτες κτλ, πρέπει να είναι κρεμασμένα. Κρεμώντας τα ανά χρώμα, από το σκούρο στο ανοιχτό, μας διευκολύνει να βρίσκουμε άμεσα αυτό που ψάχνουμε. Οι σωστές κρεμάστρες σίγουρα παίζουν μεγάλο ρόλο, καθώς κρατούν τα ρούχα σου σιδερωμένα, μέχρι τη στιγμή που θα τα χρειαστείς.





 

Θα πρέπει να έχεις τα κατάλληλα ράφια στις ντουλάπες μου για να οργανωθείς σωστά. Δηλαδή, για παράδειγμα, αυτό που σχεδιάζω πάντα όταν δουλεύω μια ντουλάπα είναι χώρος για μακριά παλτά. Συνήθως μου λένε ότι δεν το χρειάζονται και ότι προτιμούν να το χωρίσουμε σε μικρότερα ράφια. Όμως που θα κρεμάσεις ένα καλό μακρύ φόρεμα, ή ένα παλτό; Ξέρω, δεν έχεις άπειρα, λίγος χώρος αρκεί και είναι πολύ χρήσιμος.

 

Δες μερικά παραδείγματα από τυπικές διαστάσεις που χρησιμοποιούμε όταν φτιάχνουμε ντουλάπα, ανάλογα με το μέγεθος του κάθε ρούχου, αξεσουάρ και παπουτσιών. Στις εικόνες νομίζω πως απεικονίζονται ρεαλιστικές λύσεις και ταυτόχρονα ιδανικοί αποθηκευτικοί χώροι για τις εκάστοτε ανάγκες.


Οπωσδήποτε χρειάζεσαι συρτάρια για εσώρουχα, κάλτσες κτλ. Είναι κάτι που δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια να το έχουν στην ντουλάπα και σχεδόν όλοι έχουμε ξεχωριστές έπιπλα αποθήκευσης με συρτάρια στην κρεβατοκάμαρα όταν υπάρχει χώρος.
 


 

Σημαντικός είναι ο φωτισμός στην ντουλάπα. Ακόμα και μέρα μεσημέρι, σίγουρα θα δυσκολεύεσαι να βρεις εκείνο το φαρδύ μαύρο πουλόβερ στα έγκατα της ντουλάπας. Υπάρχουν διάφορα είδη φωτισμού με led, και πάντα προτείνω να γίνει εξαρχής μελέτη και ηλεκτρολογική εγκατάσταση σε μια καινούρια ντουλάπα, όμως αν δεν έχεις αυτή την πολυτέλεια, μπορείς να βάλεις led

μπαταρίας που υπάρχει στο εμπόριο, ή να ρυθμίσεις τα φώτα σου, βάζοντας σποτ που να στοχεύουν στην ντουλάπα.


 

Ένα άλλο μεγάλο - τεράστιο θέμα είναι τα παπούτσια.
Όσα και να έχεις δεν σου φτάνει ο χώρος. Πάντα καταλήγεις να φοράς τα λιωμένα μαύρα μποτάκια που βρίσκεις μπροστά σου και πάνε με τα πάντα. Κι όμως, όταν έχεις συνολική εικόνα των παπουτσιών σου, δημιουργείς πετυχημένα, πιο τολμηρά outfit σε ελάχιστο χρόνο. Ξέρω ότι δεν θες να τα βάζεις στην ντουλάπα. Δες εδώ πώς μπορείς να τα αποθηκεύσεις σωστά και κομψά.



 

Σίγουρα οι παπουτσοθήκες και τα κρυφά συρτάρια βολεύουν, αλλά αν έχεις χώρο, η ανοιχτή διάταξη είναι αυτή που θα σε σώσει. Με πρωτότυπες τολμηρές ιδέες, τα παπούτσια σου, μπορεί να ανεβάσουν επίπεδο στο styling του χώρου σου.




 

Και τώρα που είπα ανοιχτή διάταξη, ας δούμε λίγο και το ιδανικό του πράγματος. Για σένα που μένεις μόνη, έχεις λίγο χώρο παραπάνω, ή δεν έχεις καθόλου ντουλάπα, τελοσπάντων, μπορείς πάντα να δημιουργήσεις ελεύθερα. Βασικός κανόνας είναι να είσαι tidy

. Κανείς δεν θέλει να μπαίνει σε ένα ακατάστατο σπίτι, πόσο μάλλον όταν έχεις και ακατάστατη ντουλάπα σε κοινή θέα.



 

Εφόσον λοιπόν βάζεις πάντα τα πάντα στην θέση τους, τότε φανταστική ιδέα για σένα είναι να διαλέξεις μια απλή κρεμάστρα με ρόδες από αυτές που έχουν και τα καταστήματα ρούχων, να ψωνίσεις ή να φτιάξεις όμορφες κρεμάστρες και να τακτοποιήσεις άνετα τα ρούχα σου. Θυμήσου να ομαδοποιείς όταν κρεμάς, όσο το δυνατόν, ανά χρώμα, ανά είδος ρούχου και ανά μέγεθος. O κανόνας αυτός εκτός από την επιλογή, θα σε βοηθήσει να έχεις μια γκαρνταρόμπα με άποψη στο χώρο και όχι μια απλή κρεμάστρα.





Tip
. Κουτιά και διακοσμητικά αποθηκευτικά αντικείμενα θα σε βοηθήσουν αρκετά  Δες εδώ τι εννοώ.





 

Α, να μην ξεχάσω τα αξεσουάρ! Όπως και τα παπούτσια, βοηθά να τα βλέπεις όλα, ομαδοποιημένα, αλλιώς θα ξεχνάς τα περισσότερα και καταλήγουμε να φοράμε 2-3. Κοσμήματα, γυαλιά, φουλάρια, τσάντες και καπέλα, μπορούν να μπουν σε υπέροχες θήκες συρτάρια, κρεμάστρες, καδράκια στον τοίχο και να διακοσμήσουν κομψά τον χώρο.












 

Θέλει μεγάλη προσοχή όμως γιατί λόγω μεγέθους, μπορεί να οδηγηθείς σε λάθος εικόνα. Εσύ να θέλεις μπόχο αποτέλεσμα και το μόνο που να καταφέρεις είναι μια εικόνα μπερδεμένη, που να απέχει πολύ από αυτό που είχες στο μυαλό σου -ακαταστασία. Αν δεν το έχεις, αρκέσου στην παλιά εγγυημένη λύση της μπιζουτιέρας, ή πολύ απλά ένα μικρό συρτάρι με θήκες. Εξαιρετικό διακοσμητικό αντικείμενο μπορούν να αποτελέσουν τα καπέλα μας. Αν σου αρέσουν, μην φοβηθείς να τα αναδείξεις!
 







 

Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά για να αποθηκεύσεις τα ρούχα και τα αξεσουάρ σου. Πολλές φορές μπορείς να φτιάξεις τις λύσεις με τα ίδια σου τα χέρια. Θα βρεις πληθώρα προτάσεων από diy projects στο διαδίκτυο και αν έχεις όρεξη, μόνη σου θα φτιάξεις αυτό που σου ταιριάζει. Πάρε ιδέες!






 

Για το τέλος, άφησα το styling. Το αγαπημένο μου! Χωρίς φόβο και με φαντασία, εμείς θα αναδείξουμε τα αγαπημένα μας κομμάτια στον προσωπικό μας χώρο. Χωρίς να σκεφτόμαστε τι ταιριάζει και πού, αλλά με αγάπη και πίστη στο προσωπικό μας γούστο και άποψη. Μια κούκλα βιτρίνας, ένα πολύχρωμο παλτό ή ένα ξεχωριστό φόρεμα ή ένα κομμάτι με συναισθηματική αξία μπορούν να βρίσκονται μονίμως εκτός ντουλάπας και να αποτελούν μέρος του ντεκόρ! Δημιουργείστε, χαρείτε, ντυθείτε!






 

Pics: Apartment therapy, Pinterest

Πηγή: Mayodeco.gr

 

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών