Διακόσμηση: Η τραπεζαρία της γιαγιάς - η ιστορία μιας ανανέωσης

Τα έπιπλα της μαμάς, τα έπιπλα της γιαγιάς, έπιπλα και χώροι που βρίσκοναι στις αναμνήσεις της παιδικής μας ηλικίας, είναι συνήθως ευχάριστες και τις αναπολούμε, όποτε μπορούμε, μας αρέσουν. Πάντα όμως, κοιτάμε τις φωτογραφίες ή θυμόμαστε καταστάσεις, σχολιάζουμε τα σπίτια, τα ρούχα, τα χτενίσματα από τότε και συνήθως απορούμε με τις επιλογές και το στυλ της εκάστοτε εποχής!

Θα θέλαμε να κρατήσουμε λίγο από τις αναμνήσεις και στο χώρο μας, να μας θυμίζουν όμορφες καταστάσεις. Θυμόμαστε την τραπεζαρία της γιαγιάς ή της μαμάς, τα μεγάλα τραπέζια και τα ξαδέρφια που μαζευόμασταν όλοι μαζί και τι κάναμε τότε. Τα κρεβάτια που κάναμε βουτιές. Τους καναπέδες που χοροπηδούσαμε ή στριμοχνώμασταν όλοι μαζί για να δούμε ταινία στο video.

Ένα τέτοιο έπιπλο έπεσε πρόσφατα στα χέρια μου, μου το ανάθεσε η εγγονή με προσμονή να το τοποθετήσει στο μοντέρνο σπίτι της. Το μεταποίησα με σεβασμό και αγάπη και μετά από μελέτη και διαφορετικές προτάσεις, επιλέξαμε από κοινού με την ιδιοκτήτρια χρώματα και βαφές, τεχνοτροπίες και ξεχωριστά υφάσματα έτσι ώστε να καταφέρουμε να σταθεί σε ένα μοντέρνο σπίτι και να συμβαδίζει με τα γούστα της μεγάλης χαρούμενης οικογένειας για την οποία προορίζεται.




Οι καρέκλες αποξηλώθηκαν από τα παλιά υλικά και τις ταπετσαρίες, επισκευάστηκαν και ξανακολλήθηκαν όπου χρειάστηκε, μπήκαν ολοκαίνουρια υλικά εσωτερικά. Επιλέξαμε συνδυασμό μονόχρωμου με εμπριμέ υφάσμα, με έμφαση στα τελειώματα και στα διπλά φιτίλια. Τα υφάσματα στην μπροστινή επιφάνεια του καθίσματος, είναι ανθεκτικά, κατάλληλα και για ξενοδοχειακή χρήση, σε μια μπεζ μοντέρνα απόχρωση που ταιριάζει με όλα τα στυλ διακόσμησης. Η πίσω πλευρά, έγινε πιο παιχνιδιάρικη με ένα μοντέρονο γραφίστικο μοτίβο με πουλιά, που ξεφεύγει από ότι κλασικό φλοράλ ύφασμα έχουμε δει. Ο σκελετός βάφτηκε με chalk paint της Annie Sloan.

Το τραπέζι των 2.20 εκατοστών με διπλές προεκτάσεις γίνεται τεράστιο! Βάφτηκε σε 2 αποχρώσεις, το πάνω μέρος με ριπουλίνη νερού Benjamin Moore και τα πόδια με την απόχρωση chalk paint των καρεκλών. Θα συντροφεύει σίγουρα την οικογένεια για άλλες 2 γενιές στις γιορτές και τα τραπεζώματα στο σπίτι!






                                    

Δείτε πώς ήταν πριν!



Επισκευή και ταπετσάρία επίπλου: Γκουσδοβάς Έπιπλα
Ύφασμα: Passaro
Βαφή & τεχνοτροπίες: MayoDeco
Φωτογραφίες: 'Εφη Γρηγορίου για το MayoDeco

Πηγή: MayoDeco.gr

 

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ