Διακόσμηση: Η ζωή στους τροπικούς

Τα τελευταία χρόνια, είναι μεγάλη τάση η επιστροφή στη φύση, τόσο στη διατροφή μας, στα φυσικά υλικά, όσο στη διακόσμηση, στο σπίτι, στις εικόνες. Μας λείπει πλέον τόσο η επαφή με τη φύση, ειδικά εμάς που ζούμε στην πόλη, που την αποζητούμε με τις επιλογές μας, στα ρούχα, στις εικόνες που μας περιβάλλουν, από έναν ωραίο πίνακα, μέχρι ένα απαλό ριχτάρι από φυσικό βαμβάκι, ως και την κούπα του καφέ που είναι γεμάτη από φύλλα.

 

Ας το πάμε όμως λίγο βαθύτερα, ωραία τα μίνιμαλ και τα mix and match, αλλά ένα εξολοκλήρου colonial αποτέλεσμα, θέλει τόλμη, θέλει γνώση, θέλει συνδυασμούς, υλικών, χρωμάτων, υφών.
Το αποτέλεσμα ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, απογειώνει το στυλ, χαλαρώνει το μάτι και την ψυχή. 

Βάλε φυσικά υλικά στα έπιπλα. Ξύλο, μπαμπού, ζεσταίνουν τον χώρο, σε συνδυασμό με υφάσματα από φυσικές ίνες.


Βάλε φύση στον τοίχο. Ταπετσαρίες με τροπικά θέματα, φύλλα, πουλιά, πρασινάδες και κάδρα και πίνακες με φυσικά θέματα. Προτίμησε τα πολύχρωμα θέματα αν ο χώρος σου είναι πιο μοντέρνος και βάλε πιο μονόχρωμα και σε ήπιους τόνους θέματα αν είσαι πιο κλασικός τύπος.





Βάλε φυτά σε κάθε δωμάτιο!
Πάνω στα έπιπλα, στις γωνίες, στην κουζίνα... Προτίμησε τις πλατύφυλλες τροπικές ποικιλίες, αλλά αν δεν το έχεις με το πότισμα, μπορείς να βάλεις και παχύφυτα που αντέχουν χωρίς νερό, αλόη, κακτοειδή κτλ.




Τέλος, μπέρδεψε τα υλικά, τα φυσικά υλικά, ψάθα, ύφασμα, λινό, βαμβάκι, δημιούργησε layers, μην φοβάσαι τους συνδυασμούς, τοποθέτησε αντικείμενα με ελευθερία μέσα στο δωμάτιο, μην φοβάσαι, διώξε το μίνιμαλ, το σκανδιναβικό, το industrial.

Δέξου τη φύση!


 

Εικόνες: via Pinterest, Casamance, Iliv, Loneta

Πηγή: ΜayoDeco.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ