Πώς να επιλέξετε νιπτήρα για το μπάνιο

Όταν ψάχνετε να αγοράσετε τον καλύτερο νιπτήρα για τις ανάγκες σας, υπάρχουν διάφορες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Η επιλογή ενός νιπτήρα μπάνιου θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ατόμων που το χρησιμοποιούν, είτε πρόκειται για είτε για επαγγελματικό χώρο. Οι νιπτήρες μπάνιου χωρίζονται σύμφωνα με τον τρόπο τοποθέτησης τους σε επιτραπέζιους, υποένθετους, ένθετους, κρεμαστούς και επιδαπέδιους νιπτήρες.

Υπάρχουν επίσης διάφορα υλικά για να διαλέξετε και τα πιο κοινά υλικά που χρησιμοποιούνται στους είναι η πορσελάνη, η πέτρα, το μέταλλο, το ακρυλικό και το γυαλί. Πώς και γιατί επιλέγετε ένα συγκεκριμένο υλικό θα εξαρτηθεί από την εμφάνιση που θέλετε να δώσετε στον χώρο σας.

Επιτραπέζιοι νιπτήρες

niptires 1

Οι επιτραπέζιοι νιπτήρες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη νιπτήρων μπάνιου και τοποθετούνται πάνω από την επιφάνεια του πάγκου. Αυτοί οι τύποι νιπτήρων μπορούν να δημιουργήσουν μια τολμηρή σχεδίαση καθώς υπάρχουν απεριόριστες επιλογές σε χρώματα και σχέδια. Οι βρύσες μπορούν να τοποθετηθούν πάνω στον νιπτήρα, στον πάγκο ή στον τοίχο.

Υποένθετοι νιπτήρες

niptires 2

Οι υποένθετοι νιπτήρες τοποθετούνται κάτω από την επιφάνεια του πάγκου δίνοντας ένα εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα. Οι συγκεκριμένοι νιπτήρες υπάρχουν σε στρόγγυλα, οβάλ και παραλληλόγραμμα σχέδια.

Ένθετοι νιπτήρες

niptires 3

Οι ένθετοι νιπτήρες ή αλλιώς χωνευτοί νιπτήρες, έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με τους υποένθετους με τη διαφορά ότι το «χείλος» του νιπτήρα παραμένει πάνω από την επιφάνεια του πάγκου.

Κρεμαστοί νιπτήρες

niptires 4

Από μεγάλους επιβλητικούς νιπτήρες μέχρι χειρονιπτήράκια, οι κρεμαστοί νιπτήρες είναι οι πιο συνηθισμένοι νιπτήρες μπάνιου και διατίθενται σε μεγάλο εύρος διαστάσεων και σχεδίων. Η μπαταρία μπάνιου τοποθετείται πάνω στον νιπτήρα ή εντοιχίζεται στον τοίχο. Για ένα ολοκληρωμένο αισθητικό αποτέλεσμα προσθέστε ένα διακοσμητικό σιφώνι αποχέτευσης όπως αυτό της παραπάνω φωτογραφίας.

Επιδαπέδιοι νιπτήρες

niptires 5

Οι επιδαπέδιοι νιπτήρες είναι από τα πιο ασυνήθιστα είδη νιπτήρα που υπάρχουν στο εμπόριο και βασικό τους πλεονέκτημα είναι ότι κρύβουν τις σωληνώσεις και την αποχέτευση του μπάνιου. Συνήθως κατασκευάζονται από πορσελάνη ενώ πιο σπάνια από πέτρα ή corian. Συνδυάζονται άψογα με επιδαπέδιες ή εντοιχιζόμενες μπαταρίες μπάνιου.

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ