5 Διακοσμητικά που θα αναβαθμίσουν τον τοίχο σου!

Οι άδειοι τοίχοι σε ένα σπίτι είναι αναμφίβολα άχαροι και κάνουν το χώρο να δείχνει κρύος. Διακοσμώντας τους λοιπόν θα δώσεις χαρακτήρα στα δωμάτια και θα τα κάνεις να μοιάζουν πιο cozy. Μάλιστα, υπάρχουν πολλά διακοσμητικά για τον τοίχο σου που μπορούν να δώσουν στυλ και να ομορφύνουν πολύ ολόκληρο το σπίτι.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που έχεις να κάνεις αν θέλεις μια όμορφη διακόσμηση στο σπίτι σου είναι να γεμίσεις τους τοίχους. Δες λοιπόν 5 διακοσμητικά που θα αναβαθμίσουν τον τοίχο σου!

5 Αντικείμενα που θα διακοσμήσουν όμορφα τους τοίχους σου!

1. Ράφια

Ίσως το πιο χρήσιμο διακοσμητικό τοίχου για το σπίτι είναι τα ράφια. Αν μέχρι τώρα δηλαδή δεν έχεις ράφια τότε πρέπει να κρεμάσεις καθώς αφενός είναι πολύ βολικά και αφετέρου είναι πολύ στιλάτα. Οι χρήσεις τους είναι άπειρες και αφορούν όλα τα δωμάτια του σπιτιού, από το σαλόνι μέχρι ακόμα και το μπάνιο! Τα αντικείμενα με τα οποία μπορείς να διακοσμήσεις τα ράφια σου εξαρτώνται απόλυτα από το προσωπικό σου γούστο. Μερικές μόνο ιδέες είναι να τοποθετήσεις λουλούδια, κορνίζες, βάζα, βιβλία ή κεριά.

2. Ψάθινα καλάθια

Αν ο χώρος σου έχει ένα boho στυλ διακόσμησης (και όχι μόνο) μια τέλεια επιλογή είναι να κρεμάσεις μερικά ψάθινα καλάθια, πράγμα που είναι μεγάλη τάση τελευταία. Ένα τέτοιο διακοσμητικό είναι ότι πρέπει για τους τοίχους του σαλονιού ή του υπνοδωματίου, αφού θα τους προσδώσει απευθείας χαρακτήρα.

3. Καθρέπτες

Οι καθρέπτες είναι ένα αντικείμενο ιδιαίτερα χρήσιμο για πάρα πολλούς χώρους. Ειδικά μάλιστα αν έχεις ένα μικρό σπίτι τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις έξυπνα τους καθρέπτες και να κάνεις το χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος. Μεγάλοι ή μικροί, στρογγυλοί, τετράγωνοι ή ορθογώνιοι, όλοι οι καθρέπτες μπορούν να διακοσμήσουν πολύ όμορφα το σπίτι. Ακόμα, μια έξυπνη και στιλάτη λύση είναι να φτιάξεις ένα gallery wall με διάφορους καθρέπτες.

4. Πίνακες και κάδρα

Το πιο διαχρονικό ίσως διακοσμητικό τοίχου είναι οι πίνακες και τα κάδρα. Επιλέγοντας λοιπόν κάτι τέτοιο για τους τοίχους σου δύσκολα θα αποτύχεις. Οι τρόποι για να κρεμάσεις πίνακες είναι πολλοί. Ένας μεγάλος πίνακας που καλύπτει μεγάλο μέρος του τοίχου ή πολλά μικρότερα κάδρα αποτελούν όμορφες λύσεις. Φυσικά, αν θέλεις κάτι πιο ιδιαίτερο, ένα gallery wall με mix and match κάδρων είναι ότι πρέπει!

5. Φυτά στον τοίχο

Τα φυτά είναι κλασικά αγαπημένο διακοσμητικό για το σπίτι αλλά μια πρωτότυπη ιδέα είναι το να τα κρεμάσεις στους τοίχους σου. Έτσι, οι τοίχοι θα αποκτήσουν χρώμα και ζωντάνια. Για να τα κρεμάσεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα καφασωτό ή να τα στερεώσεις με γαντζάκια από το κουρτινόξυλο.

Πηγή: Εdiva.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Studio Μαθηματικών