Πώς να διακοσμήσεις με στυλ ένα μίνιμαλ σαλόνι

Το μίνιμαλ στυλ διακόσμησης είναι πολύ δημοφιλές τελευταία και όχι άδικα. Είναι ένα στυλ που κάνει το χώρο να δείχνει καθαρός, συμμαζεμένος και ήρεμος, χωρίς όμως να είναι βαρετός. Μπορεί να μοιάζει απλό να το πετύχεις, αλλά για ένα πετυχημένο μίνιμαλ σαλόνι χρειάζεται να ακολουθήσεις μερικές συμβουλές.

Αν θέλεις να φτιάξεις ένα χαλαρωτικό καθιστικό χωρίς περιττά διακοσμητικά στοιχεία τότε χρειάζεται να μάθεις μερικά μυστικά. Δες πως μπορείς να διακοσμήσεις με στυλ ένα μίνιμαλ σαλόνι!

5 Συμβουλές για ένα στιλάτο μίνιμαλ σαλόνι!

Προτίμησε μια γήινη παλέτα χρωμάτων

καθιστικό γήινα χρώματα

 Ο πιο safe τρόπος να κινηθείς αν θέλεις να φτιάξεις ένα χαλαρό σαλόνι που θα μοιάζει ανεπιτήδευτο είναι να προτιμήσεις μια γήινη παλέτα χρωμάτων. Για παράδειγμα, ένα σαλόνι σε τόνους του λευκού, του μπεζ και του γκρι είναι μια σικ επιλογή που είναι σχεδόν αδύνατο να αποτύχει. Έτσι, το καθιστικό σου δε θα είναι φορτωμένο αλλά θα διακρίνεται από μια απλή κομψότητα!

Διάλεξε τους σωστούς πίνακες

καθιστικό αφαιρετικοί πίνακες σκούρος καναπές

Ένα μίνιμαλ σαλόνι με τους λάθος πίνακες δε θα μπορέσει να αναδειχτεί. Με άλλα λόγια, χρειάζεσαι τους ανάλογους πίνακες και κάδρα που θα ταιριάζουν γάντι με την υπόλοιπη διακόσμηση του δωματίου. Έτσι, οι πίνακες με αφηρημένες φιγούρες στον τοίχο που είναι πολύ στη μόδα τελευταία είναι ότι πρέπει για το σαλόνι σου. Μη φοβηθείς να επιλέξεις μεγάλους πίνακες λοιπόν που θα δώσουν στυλ και χαρακτήρα στο χώρο!

Απόφυγε τα πολλά διακοσμητικά αντικείμενα

σαλόνι φυτά ράφι πίνακες

Αρχή του μινιμαλισμού είναι η αποχή από περιττά διακοσμητικά στοιχεία που φορτώνουν το χώρο. Γι’ αυτό λοιπόν κι εσύ άσε στην άκρη τα σουβενίρ, τα πολλά βάζα, τις κορνίζες και άλλα διακοσμητικά και κράτα μόνο τα απαραίτητα. Αυτό που πρέπει να κρατήσεις πάντως είναι μερικά φυτά που θα δώσουν χρώμα και ζωή στο σαλόνι σου. Έτσι, δε θα δείχνει απρόσωπο και κρύο παρά τα λίγα διακοσμητικά στοιχεία του.

Πες ναι στη γεωμετρία

σαλόνι καναπές καμπύλες

Τα γεωμετρικά σχήματα ταιριάζουν απόλυτα σε ένα μίνιμαλ χώρο. Για να το πετύχεις στο σαλόνι σου υπάρχουν πολλοί τρόποι. Για παράδειγμα, μπορείς να διαλέξεις έναν ιδιαίτερο καναπέ με έντονες γωνίες ή με καμπύλες. Αν δε θέλεις να κάνεις τόσο δραστικές αλλαγές τότε μπορείς να εντάξεις τη γεωμετρία στο σαλόνι με κάδρα, με ράφια ή με πίνακες.

Διάλεξε με προσοχή τα φωτιστικά σου

μίνιμαλ λευκό σαλόνι

Σε έναν χώρο που όπως είπαμε δεν έχει πολλά στοιχεία οι λεπτομέρειες είναι αυτές που θα κάνουν τη διαφορά. Σε αυτό το πλαίσιο, ακόμα και τα φωτιστικά σου πρέπει να είναι επιλεγμένα με προσοχή! Μπορείς λοιπόν να επιλέξεις ιδιαίτερα κομμάτια χωρίς όμως να είναι φορτωμένα. Παραδείγματος χάριν, οι μίνιμαλ πολυέλαιοι ή τα μεταλλικά φωτιστικά δαπέδου αποτελούν ταιριαστές επιλογές.

Πηγή: eDiva.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ